Beslut om nedläggning av SH

Fr.o.m. i dag (25 april 2022) har hemsidan och forumet skrivskyddats. Det finns två trådar som fortfarande går att skriva svar i: beslutet om nedläggning samt tråden i Den Läckande Kitteln där man kan dela med sig av SH-minnen.

Användarkonton i forumet som aldrig använts, aldrig postats med o.s.v. har raderats. Nuvarande och utrensade spelare kan fortfarande logga in och spara ner gamla inlägg fram till 1 september 2022, då detta forum kommer att raderas. OBS! De gamla forumen, Forum1 och Forum2, kommer att raderas 1 juni 2022.

Tack för 18 minnesvärda år! ❤️💛💙💚

[ENT] Information

Här hittar man alla möjliga klassrum och lektionssalar som finns utspritt över Hogwartsslottet. Här finns även information om de olika ämnena, lärarna och deras klassrum.
Användarens profilbild
SPELLEDARRÅDET
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Inlägg: 219
Blev medlem: fre 28 okt 2016, 21:22
Ort: Hogsmeade
Kontakt:

FUTT-ämne [ENT] Information

Inlägg av SPELLEDARRÅDET »

Professor:
-
Användarens profilbild
SPELLEDARRÅDET
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Inlägg: 219
Blev medlem: fre 28 okt 2016, 21:22
Ort: Hogsmeade
Kontakt:

Re: [ENT] Information

Inlägg av SPELLEDARRÅDET »

Vill du skriva lektioner i det här ämnet?

Om du vill skriva en lektion i det här ämnet så behöver du skicka in följande med varje lektion du skickar in, oavsett om du skickar in en eller flera lektioner samtidigt:
  • Ämne och årskurs (t.ex. ”FVK 2” eller ”Trollkonsthistoria 5”)
  • Kort titel/rubrik på lektionen (t.ex. ”Stonehenge”, ”Fiendespeglar”, ”Tändsticka till nål”)
  • Lektionsförfattare (d.v.s. ditt användarnamn så att det kan stå ”av DittNamn” på hemsidan)
  • Vilken termin + när på terminen lektionen ges (= början/mitten/slutet av höst-/vår-/sommartermin, t.ex. ”Början av vårterminen”, ”Slutet av höstterminen”, ”Mitten av sommarterminen”)
  • Själva lektionstexten, så klart!
Tänk på att i början av höstterminen är det en enklare svårighetsgrad än i slutet av samma termin, och sommarterminen bör vara svårare än höstterminen.

Om det behövs instruktioner OFF för att kunna hålla lektionen, ta med dem också. Är det en teorilektion kan det vara en bra idé att du ger några förslag på hur lektionen skulle kunna ges, så att lärarna kan få lite idéer till hur de skulle kunna ge lektionen på olika sätt och inte bara som en föreläsning varje gång.

För att du ska kunna skriva en lektion så behöver du ju förstås veta vad de olika terminerna ska handla om! Så länge lektionen håller sig till temat för terminen så kan du skriva nästan vad du vill, så länge det passar in i HP-världen och som lektion i SH.

Terminsplaneringar

Sjätte årskursen:

Hösttermin: INTRODUCERING TILL ENTREPRENÖRSKAP (organisationsstrukturer, Mintzbergs grundmodell, funktionsorganisation)

Vårtermin: GRUPPDYNAMIK: (Olika medlemmar som utgör en grupp, Ledarskap, maslow's behovstrappa, konflikthantering)

Sommartermin: RETORIK (Sälja en vara/tjänst, bemötande, Sociala koder, Mingel, nätverkande)

Sjunde årskursen:

Hösttermin: ATT STARTA ETT FÖRETAG: (Affärsplattformer, åtta grundstenar i ett företag, Kreativt tänkande vid utvecklande av produkt/tjänst)

Vårtermin: ETT HÅLLBART FÖRETAG: (Företagsplanering, företagsbudget, break-even point, applicering av grundstenarna, scenarion)

Sommartermin: FRAMTIDA PROBLEM/RÄTTSTVISTER: Företagsdemokrati, spärrhakeeffekt, byråkrati, Internationella relationer, (detta är någonting som kan diskuteras med MSL och lektionsförfattaren till ministeriekunskapen)

Särskilda krav på lektionerna:
Nej.

Du kan skicka in flera lektionstexter på samma gång, även om det är olika årskurser eller olika ämnen. Skicka antingen in lektionen direkt i ett mejl eller som en bifogad fil. Adressen är [email protected] . Nya lektioner kommer att läggas ut vid tillfälle och ersätta de gamla lektionerna.
Låst