Beslut om nedläggning av SH

Fr.o.m. i dag (25 april 2022) har hemsidan och forumet skrivskyddats. Det finns två trådar som fortfarande går att skriva svar i: beslutet om nedläggning samt tråden i Den Läckande Kitteln där man kan dela med sig av SH-minnen.

Användarkonton i forumet som aldrig använts, aldrig postats med o.s.v. har raderats. Nuvarande och utrensade spelare kan fortfarande logga in och spara ner gamla inlägg fram till 1 september 2022, då detta forum kommer att raderas. OBS! De gamla forumen, Forum1 och Forum2, kommer att raderas 1 juni 2022.

Tack för 18 minnesvärda år! ❤️💛💙💚

Amber Lee Conant [DG: Zapping Wands Äventyrsspel] (Safir)

Användarens profilbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 578
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Amber Lee Conant [DG: Zapping Wands Äventyrsspel] (Safir)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Amber Lee Conant, Swansea, Wales

Amber Lee Conant nästan studsade in över tröskeln till köket i den stora mangårdsbyggnaden på Blue Farm utanför Swansea i Wales, där den stora familjen satt samlad och hade precis börjat äta middag.

Det var hennes mamma Marie, en liten och nätt häxa med mörkt bruna ögon och lockigt hår i samma nyans, de var slående lika, Marie och Amber Lee, även om dottern var lite längre. Bredvid Marie satt Robert, barnens far, han var en lång och bredaxlad mugglare med halmgult hår och lysande blå ögon. Mitt emot honom satt Jason, Amber Lees 18-årige bror som var en kopia av sin far (inklusive bristen på magi) vars största dröm var att bli fotbollsproffs. Deras farfar Steven satt bredvid Jason, även han hade de klarblå ögonen som gått i arv i många generationer och också gett namn till häst- och fårfarmen. Vid den bortre kortsidan satt tioårige Michael, även han blond och blåögd, men inte alls så grov som fadern och storebrodern. På andra kortsidan tronade June, barnens farmor, en kvinna med nästan kuslig insikt när det gällde vilka av Connemaraponnierna som skulle korsas för bästa avelsresultat, även om varken hon eller hennes man hade magiskt blod i ådrorna.
Amber Lee dunsade ner bredvid sin farfar och kastade en blick på den tomma platsen mitt emot sig, Aprils plats, men lillasystern skulle inte komma hem på sommarlov från Hogwarts än på en dryg månad.
"Det ser ut som att det gick vägen?" kommenterade hennes farmor med ett varmt leende.
"Jodå!" log Amber Lee brett och högg in på fårstuvningen med god aptit. "Jag fick lånet! Äventyrsspelet Zapping Wands kommer kunna öppna lagom tills alla Hogwartsstudenterna kommer för att köpa sina skolsaker inför nästa termin! Det här ska bli så kul!!!"

Efter middagen försvann 23-åringen snabbt upp till det lilla vindsrummet som var hennes egna hemma på gården. Förut hade hon haft ett större rum på övervåningen, men när hon slog igenom musikaliskt så flyttade hon hemifrån, hyrde ett rum i Diagongränden och fick vara vuxen på riktigt, men det fanns alltid en sängplats för henne hemma hos föräldrarna.
Hon suckade lätt, spred ut ritningar och skisser över bordet och började planera mer detaljerat, det här spelkonceptet trodde hon starkt på, det skulle säkert attrahera många, både barn, ungdomar och vuxna, som ville ha lite vardagsspänning, en kort adrenalinkick, eller ett gäng elever som ville göra upp om vilket elevhem som var det bästa. Och nu när Gringotts hade beviljat lånet så skulle hon kunna köpa utrustningen som krävdes, resten hade hon sparat ihop till själv, eller åtminstone så det räckte till ett års hyra av lagerlokalen i Diagongränden och dess ombyggnad.
Hon skulle behöva annonsera i the Daily Prophet och kanske Häxornas Värld också, eventuellt skulle hon kunna förmå April och Michael att dela ut flygblad med reklam utanför bokhandeln, och kanske skulle Violetta Cecarini tillåta att hon lade in en hög reklamblad i sin trollstavsbutik, om hon bad riktigt snällt?

I morgon skulle hon skriva till April och berätta för sjätteårseleven om sina planer, och hoppas att April inte tänkte vara den tjurskalliga lillasystern som vägrade göra något för sin söta storasyster bara för att de inte alltid (någonsin?) kommit sådär jättebra överens, och om Amber Lee skulle vara helt ärlig så hade hon väldigt många gånger retat April och sagt saker om att April var ful, stor, korkad och bonnig, i alla fall i jämförelse med sig själv.

Men nu skulle hon behöva Aprils hjälp att bygga om lokalen till en spelarena i delvis två våningar, och de skulle behöva måla den också. Syrran var ändå för stor för att rida ponnierna nu, och kroppsarbete var ju något April var bra på. De skulle nog kunna ta med sig Jason också, även om han var en ynk, eftersom mugglare var välkomna om de hade magiska barn. Hon fnittrade till vid tanken på hur konstigt det måste varit för hennes farmor och farfar när de var där med farbror Will för första gången, hon hade aldrig vågat fråga om de blivit ledsna eller lättade när deras andre son inte var magiker. Men William levde mugglarliv numera, han hade gift sig med en mugglare och han jobbade som intendent på ett museum i Swansea.
Amber Lee strök undan en lock som föll ner mot ritningen och sträckte på sig, hon var nästan klar med layouten av spelarenan nu och hon var trött efter eftermiddagens anspänning. Just ikväll var det skönt att vara hemma i lugnet, med bara fåren och hästarna som hördes genom det halvöppna fönstret men i vanliga fall tedde sig annars det här rummet sig så lantligt och långt bort från allt som hon längtade efter. Hon ville ha folk omkring sig, fart och fläkt, känna pulsen från staden, och då menade hon inte Swansea, nej, London! Hon ville dansa på uteställena, eller ännu hellre stå på scen och sjunga medan andra dansade framför henne. Det var nog egentligen det enda hon och hennes betydligt längre lillasyster hade gemensamt, tänkte Amber Lee när hon drog undan det gröna överkastet med Slytherins symbol på, en påminnelse från hennes skoltid, och kröp ner i sängen. Båda systrarna ville uppträda inför en publik. Fast April föredrog att göra det i sällskap av en kvast istället för ett mikrofonstativ.

Med ett litet leende lade hon huvudet på kudden och tänkte på det lilla rum med pentry hon skulle ha i jobblokalen, så hon slapp transferera sig fram och tillbaka över halva landet varje morgon och kväll. Att driva ett äventyrsspel var kanske inte exakt det liv hon drömt om, men hon skulle kunna försörja sig själv, spela mycket bra musik i lokalen och om ett par år skulle hon kanske kunna anställa någon så hon kunde ägna sig åt musiken igen och inte bara betraktas som ett one-hit-wonder. För efter hitlåten Zapping Wands hade hon inte kunnat skriva några mer texter och det blev aldrig riktigt bra när hon sjöng andras låtar, det var som att magin i musiken fattats. Hon hade inte fått några jobb som sångerska på över ett år nu utan försörjt sig på diverse kortare uppdrag, allt från servitris till barnflicka. Och hur mysigt det än var på Blue Farm, så ville hon inte bo hemma hos sina föräldrar längre, nu tänkte hon satsa på något helt annat och hoppas att musiken hittade tillbaka till henne om hon inte jagade den.
Låst