Beslut om nedläggning av SH

Fr.o.m. i dag (25 april 2022) har hemsidan och forumet skrivskyddats. Det finns två trådar som fortfarande går att skriva svar i: beslutet om nedläggning samt tråden i Den Läckande Kitteln där man kan dela med sig av SH-minnen.

Användarkonton i forumet som aldrig använts, aldrig postats med o.s.v. har raderats. Nuvarande och utrensade spelare kan fortfarande logga in och spara ner gamla inlägg fram till 1 september 2022, då detta forum kommer att raderas. OBS! De gamla forumen, Forum1 och Forum2, kommer att raderas 1 juni 2022.

Tack för 18 minnesvärda år! ❤️💛💙💚

Asher Acton-Aldwych [S] (Toadyone)

Användarens profilbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 578
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Asher Acton-Aldwych [S] (Toadyone)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Asher Acton-Aldwych, Jolly’s Bottom, Cornwall, England

I ett stort hus i Cornwall sitter två blonda pojkar i spänd förväntan inför att lyssna på dagens avsnitt av årets sommarlovsradioteaterprogram. Radioteater är ett av bröderna Acton-Aldwychs stora gemensamma intressen och båda följer programmet slaviskt tillsammans trots att ingen av dem egentligen har sommarlov eftersom ingen av dem har börjat på Hogwarts ännu. Men om bara någon månad är det dags för storebror Asher att göra just det. Just den här förmiddagen är de båda pojkarna ensamma hemma eftersom pappa Anthony jobbar och mamma Anna som brukar vara hemma med sönerna hade viktiga saker att göra som hon behövde göra utan att ha två barn med sig tyckte hon. Men mamma lovade att när hon var klar med sina ärenden skulle hon ta med dem ut och göra något spännande.

De båda bröderna Acton-Aldwych är både lika och olika på många sätt. De har som sagt båda blont hår, men Asher som är äldst har långt hår som nästan går ned till axlarna medan den yngre August har en mycket kortare frisyr. De båda pojkarna är dessutom lite längre än andra barn i sin ålder, har ljus hy och ljusblå ögon. Asher brukar få lite fräknar på näsan och kinderna när det är sommar som nu och har ett hjärtformat ansikte. Asher har dessutom glasögon för att se ordentligt och dem brukar hans lillebror tycka om att gömma för honom. Asher blir inte så ledsen över det längre för han har vant sig nu, men när de var yngre och han precis hade fått sitt första par brukade han ofta springa gråtandes till mamma om det. Just att han ofta brukar gråta för saker, stort som smått, är något deras far inte alltid är så nöjd över. Pappa är desto mer nöjd över lillebrors skojande och större självsäkerhet.

Asher själv vill gärna att pappa ska vara stolt över honom, men det känns inte riktigt som att han är det så ofta. Snarare känns det mer som att Asher är lite av en besvikelse i hur känslosam och blyg han kan vara och han känner ofta att han har stora förväntningar att leva upp till som den äldsta sonen i familjen. Det händer ju fortfarande att pappa säger till mamma att hon inte ska dalta så mycket med honom om han ska lära sig att bli en riktig man så som det anstår en Acton-Aldwych. Och det är ju mycket att leva upp när man ser till hur framgångsrika hans släktingar är. Inte minst pappa som jobbar med trolldrycker, men Asher känner att han minsann ska visa dem att han visst kan göra dem stolta.

Senaste året har han därför börjat jobba på att se ut som att han är lite mer självsäker än han egentligen är när mamma eller pappa tar med dem för att träffa folk eller har middagar och fester hemma. Han har studerat hur pappa gör och försöker lite imitera det typ och låtsas att han är annorlunda än han egentligen är. Det går faktiskt bättre och bättre om han får säga det själv, även om det inte alltid är så kul att låtsas vara något man inte är. Men Asher har alltid gillat teater, framförallt att lyssna på som i radioteatern de båda bröderna snart ska lyssna på eller titta på en pjäs och det där är ju faktiskt lite som teater som i att han spelar en roll. Inte för att han har spelat så mycket teater på det sättet, men det kanske hade varit roligt? Inte för att det kanske passar in i vad familjen har tänkt sig att han borde göra, men man vet ju aldrig.

Snart är det dags för dagens avsnitt av radioteatern att börja och de båda pojkarna sitter tysta i sina fåtöljer och lyssnar. Varje avsnitt är ungefär en halvtimme långa så det tar inte så mycket tid att lyssna på, även om bröderna så klart lyssnar på andra radioteatrar också. Men de flesta andra radioteatrar brukar sändas någon gång i veckan eller så. Förhoppningsvis kommer han kunna fortsätta att följa sina favoriter även när han börjar skolan, annars vore det ju tråkigt om August kunde göra det men inte han.

Innan det blev dags för radioteateravsnittet nu på förmiddagen har Asher övat på sin älskade blockflöjt i rosenträ. Han har fått flöjtlektioner sedan har var fem år och övar varje dag för att bli bättre och bättre. Överlag tycker Asher att han är en kreativ person och han gillar att leka lekar med August och ibland med andra barn där man får använda fantasin. Han gillar också att mysa med mamma och göra scrapbooks med foton, tidningsurklipp, egenskrivna små texter, klistermärken och annat.

När radioteateravsnittet är slut för dagen föreslår August att de ska leka en lek där de ska försöka att inte nudda golvet och hoppa runt på möblerna. De måste ju passa på när ingen annan är hemma menar han, så det gör de och fnissar. Om något råkar gå sönder kan det alltid skylla på familjens husalf. Det funkar ju inte alltid såklart, men Asher brukar vara bra på att se oskyldig ut.

En del skulle säkert säga att unge herr Acton-Aldwych är bortskämd med tanke på hur ofta mamman tar med dem på shoppingturer och att han haft flera privatlärare under uppväxten men det är ju bara så det ska vara enligt hans erfarenhet. De båda bröderna gillar att klä upp sig och styla sig även om lillebror August gillar att retas om att han själv skulle passa bättre i en del av Ashers kläder. Ibland kan han inte låta bli att tro att det är sant när August säger att han inte passar i något som han själv tycker att han gör, eftersom lillebror alltid säger allt så självsäkert. Men de båda bröderna gillar generellt fina och dyra saker och har ju råd med det så det är ju inget problem.

Trots att Asher försöker jobba på det där med att vara mer självsäker har han fortfarande lite svårt för att träffa nya människor och kan var blyg och hålla dem lite på avstånd i början även om han såklart är artig mot alla. Med sin familj och vänner är han dock en kärleksfull och kramgo person, trots att pappa och August ibland tycker att han är lite klängig av sig eftersom han gärna tyr sig till personer han redan känner väl. Att Asher är så känslig som person gör dock att han har ganska lätt för att läsa av andras känslor och han bryr sig mycket om andras känslor och vad andra tycker, särskilt om honom. Han är inte heller ett fan av större förändringar även om han inte har problem med att ta tag i saker för att lyckas med det han vill.

De båda pojkarna fortsätter att leka olika lekar där de låtsas vara olika saker en bra stund ända tills August tycker att de ska ut och flyga istället. Sagt och gjort så beger de sig ut för att hämta sina kvastar och en boll så de kan leka quidditch, fast på låg höjd förståss för de får inte flyga så högt som de kommer få göra när de börjar på Hogwarts och får lära sig kvastflygning på riktigt.

Efter en stund är mamma hemma igen och ropar på dem att det är dags att sluta leka så att de kan ta sig iväg till lunch i Diagongränden så att de kan göra det där spännande som mamma lovade. Asher är som vanligt först med att ställa tillbaka kvasten och skynda sig till mamma för kramar, för han har saknat mamma trots att hon bara varit borta i några timmar. Hur ska det gå när han börjar på Hogwarts alldeles ensam?
Låst