Beslut om nedläggning av SH

Fr.o.m. i dag (25 april 2022) har hemsidan och forumet skrivskyddats. Det finns två trådar som fortfarande går att skriva svar i: beslutet om nedläggning samt tråden i Den Läckande Kitteln där man kan dela med sig av SH-minnen.

Användarkonton i forumet som aldrig använts, aldrig postats med o.s.v. har raderats. Nuvarande och utrensade spelare kan fortfarande logga in och spara ner gamla inlägg fram till 1 september 2022, då detta forum kommer att raderas. OBS! De gamla forumen, Forum1 och Forum2, kommer att raderas 1 juni 2022.

Tack för 18 minnesvärda år! ❤️💛💙💚

Alanna MacGearailt [G] (Lemon)

Användarens profilbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 578
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Alanna MacGearailt [G] (Lemon)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Alanna MacGearailt , Allihies , Cork Irland.

"Men kom igen då Aoife. Passa , passa klonken " . Utropet kommer från den yngre utav två rödhåriga flickor
som verkar spela någon form utav spel . I spelet ingår två kvastar som definitivt sett sina bättre dagar och en medelstor röd boll. De båda flickorna passar bollen mellan varandra innan de bestämmer sig för att köra straff kast mot ett mål som består utav två träd som står hyfsat nära varandra . Det är tur att familjen Macgearailt bor rätt så avsides annars hade Mugglarna i området nog haft ett och annat att säga om de båda fickornas spel.
Alanna den yngre av de båda älskar quidditch. Hon älskar allt med spelet. Samarbetet mellan de olika spelarna chansen att vara en del utav en enhet och kanske mer än något annat känslan att flyga på en kvast och känna vinden i håret det är i de stunderna hon kan glömma fadern och alla problem där hemma . De båda flickorna är ganska så lika även om Alanna redan nu i elva års ålder är något längre en sin tre år äldre syster men annars så är de hyfsat lika .
Samma röda hår samma havsgröna ögon och nätta kroppsbyggnad.

Den tre år äldre systern Aoife har alltid varit Alannas idol stora förebild och bästa vän.
Så länge Alanna kan minas har hon och systern stöttat varandra haft liknande intresse och sist men inte minst hållit ihop mot fadern då han fått något utav sina utbrott. Ärligt talat vet inte Alanna varför det är just hon som är extra utsatt för nycker speciellt då han druckit. Kanske är det för att hon lärt sig att inte ta skit från någon att hon har svårt för auktoriteter eller att hon säger vad hon tycker om fadern och större delen utav släkten syn på mugglare och mugglarfödda. För ungefär tre års sen kom den dag då de oundvikliga hände Alanna grät i veckor då systern som varit hennes trygga punkt en dag skickades iväg till Hogwarts och lämnade henne ensam med fadern modern och småsyskonen. Självklart kom Aoife hem på sommarloven självklart så skrev hon brev men de blev inte riktigt samma sak som då hon var hemma hos Alanna vem skulle hon nu prata om allting med , vem skulle hon träna quidditch med.
Nu är det dock inte lång tid kvar tills även hon ska få lämna fadern och familjeproblemen bakom sig åtminstone till nästa sommar.Alanna MacGearailt är näst äldsta dottern till Cianán MacGearailt Jeane Maher .
Förmodligen hade det funnits en tid då föräldrarna varit lyckliga och grälen mer sällsynta en tid då fadern skötte sitt jobb om det fans ett jobb att gå till. Med tiden gjorde dock besvikelsen över att inte få någon arvinge att han tillbringade allt mer tid på puben detta gjorde att han förlorade sitt jobb vilket i sin tur gjorde att han tillbringade allt mer tid hemifrån och var han hemma så lät han allt som oftast sitt dåliga humör gå ut över resten av familjen.
Det blev istället modern som fick se till att pengar kom in till det växande hushållet och barnen fick i tidig ålder lära sig att ta hand om sig själva. Familjen växte och tillslut kom den efterlängtade arvingen. Att familjens minsting och enda son föddes gjorde att faderns humör mildrades något även om det vid det laget tyvärr redan var försent .
Idag består familjen utav Cianán Jeane och de fyra barnen Aoife ,Alanna Aileen och Aengus . Utöver familjen så finns diverse nära och mindre nära släkt utsprid över främst den södra delen utav ön . De finns även en del kusiner på moderns sida. Har Cianán en utav sina bättre perioder kan det hända att han får ett jobb en tid annars blir det mest ströjobb för hans del. Då Jeane jobbar en hel del så faller det på Alannas jobb att ta hand om småsyskonen .Som person är Alanna väldigt social hon har lätt att skaffa vänner. Hon har något utav ett hjältekomplex och skyddar gärna den som är svagare eller i underläge . Alanna är även lite nyfiken på Mugglarna och deras värld vilket kanske inte är något som uppskattas jättemycket utav fadern och större delen utav släkten,. Släktens avsky mot britter kan hon dock till viss del förstå . Alanna är en romantiker och drömmer sig gärna bort genom att läsa en kärleksroman. Sist men inte minst så är hon rebellisk hon har väldigt svårt att acceptera faderns åsikter om mugglare , mugglarfödda och halvblod och har överlag problem med auktoriteter och för mycket regler .
Förutom quidditchen och att läsa kärleksromaner så är Alanna väldigt intresserad utav astronomi.Hon kan ibland sitta och betrakta stjärnhimlen de nätter då det är extra stjärnklart och fascineras över de olika stjärnbilderna .
Sist men inte minst så är historia och mytologi speciellt keltisk men även i övrigt något som alltid intresserat henne .


Då det blivit för mörkt för att fortsätta spela så går de båda systrarna längs med stranden på väg hem mot det hus familjen delar med farföräldrarna det är inte som att de har så bråttom. Det var alltid lika svårt att veta om fadern var hemma , om han i så fall var vaken och vilket humör han skulle vara på. Det är bara några dagar kvar till dess hon ska resa till Hogwarts nu äntligen ska hon få lämna problemen bakom sig för en tid och inte tänka på dem förens nästa sommar.
Låst