Beslut om nedläggning av SH

Fr.o.m. i dag (25 april 2022) har hemsidan och forumet skrivskyddats. Det finns två trådar som fortfarande går att skriva svar i: beslutet om nedläggning samt tråden i Den Läckande Kitteln där man kan dela med sig av SH-minnen.

Användarkonton i forumet som aldrig använts, aldrig postats med o.s.v. har raderats. Nuvarande och utrensade spelare kan fortfarande logga in och spara ner gamla inlägg fram till 1 september 2022, då detta forum kommer att raderas. OBS! De gamla forumen, Forum1 och Forum2, kommer att raderas 1 juni 2022.

Tack för 18 minnesvärda år! ❤️💛💙💚

[MAM] Information

Här hittar man alla möjliga klassrum och lektionssalar som finns utspritt över Hogwartsslottet. Här finns även information om de olika ämnena, lärarna och deras klassrum.
Användarens profilbild
SPELLEDARRÅDET
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Inlägg: 219
Blev medlem: fre 28 okt 2016, 21:22
Ort: Hogsmeade
Kontakt:

GET-ämne [MAM] Information

Inlägg av SPELLEDARRÅDET »

Professor:
Melvin Vellarvo (Angfiel)

Vikarie:
Romanius Ellery (Snakey)
Användarens profilbild
Angfiel
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Inlägg: 3043
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:40
Ort: Snapes Sovrum

Re: [MAM] Information

Inlägg av Angfiel »

Melvin Vellarvo (Angfiel):

Bild

Ålder: ca 65 år
Utseende: Har brunt kort hår som grånar lite i tinningarna, har ljusa grå ögon, är smal och är bara ca 160 cm lång. De flesta eleverna som är över fjorton år är längre än vad han själv är. Han har en sådan hållning att det ser ut som att han tar upp mer plats än vad han egentligen gör och har en tendens att, trots sin längt, lyckas få det att se ut som att han ser ner på eleverna. Har nästan alltid på sig en brun tredelad tweedkostym och bruna finskor (se bild nedanför). Under kostymen har han en vit skjorta och en brun slips.
Personlighet: Han uppfattas som sträng och ganska torr utan så mycket till humor. Har otroligt höga krav på eleverna på lektionerna och det märks i hans undervisningsstil. Melvin är inte lika hård/sträng mot sina FUTT-elever.
Känd i magivärlden för: Har skrivit en del forskningsartiklar som publicerats kring maskeringsmagins påverkan på trolldrycker. Det borde dock inte vara många elever som läser de artiklarna men en del kan nog känna till det om de frågat några av de äldre eleverna som har koll.
F.d Elevhem: Gick inte på Hogwarts
Övrigt eleverna kan känna till: Är Slytherins elevhemsföreståndare. Var biträdande rektor fram till att Griselda Goldhawk avgick som rektor. Har adopterat Cynric Brendan-Cynclair (Ravenclaw, År 6) efter att hans föräldrar kastat ut honom för att han hamnade i Ravenclaw. Det stod en del om det i The Daily Prophet när vårdnadstvisten var i full sving så de flesta eleverna bör känna till det. Har blivit ihop med Ysnyleria Bore och genom det blivit styvfar till Phatsiny och Leoman O'Greys (Gryffindor, År 6).

Här nedan är en fingervisning om hur Melvin själv tänker och beter sig kring att ge poäng, poängavdrag och strafftjänster;

Få poängavdrag:
 • Melvin ger ganska ofta poängavdrag till elever. Att få några poängs avdrag under en lektion med honom är absolut inte ovanligt.
 • Han ger oftast inte mycket poängavdrag utan det handlar om 1-5 poäng som mest.
 • För att han ska ge mer poängavdrag så ska eleverna ha gjort lite större saker för att få dem. Han är dock en lärare som kan smälla till med ett poängavdrag på 20-50 poäng om eleverna verkligen gör bort sig.
 • 1-5p avdrag = Exempel på saker som kan ge mindre poängavdrag är att svara fel på en fråga, viska till andra elever på lektionen, inte göra som han säger eller på något sätt störa/slarva på lektionen osv.
 • Runt 10p avdrag = Exempel på saker som ger avdrag som är lite större men ändå inte gigantiska är att komma försent till lektionen, ha glömt sina böcker, eleven har med ett husdjur som stör, om man gör större misstag på lektionen för att man inte fokuserade eller verkade som att man inte tog ämnet på allvar, uppenbarligen inte ha gjort läxan osv.
 • Mer än 20p avdrag = Melvin ger stora poängavdrag till elever som gör så pass mycket fel att de råkar utsätta andra elever för fara på hans lektioner, elever som upprepade gånger säger emot honom trots tillsägning osv.
 • Melvin ger INTE poängavdrag för att göra enkla små missar på hans lektioner.
Få poäng:
 • Melvin ger poäng sporadiskt och inte lika ofta som han drar av poäng, men det händer.
 • Melvin ger praktiskt taget aldrig mer än 10 poäng när han väl ger poäng.
 • Man får poäng för att man exempelvis svarar rätt på en fråga, ställer smarta frågor, gör bra ifrån sig på lektionen osv.
Få strafftjänst:
 • Melvin ger inte ofta strafftjänster till elever men det händer.
 • Det är ganska olika vad man får strafftjänst för, mycket beror på vilket humör Melvin är för stunden om han tycker att det räcker med poängavdrag eller om han vill ge strafftjänst också/istället. Ju sämre humör han är på desto större chans att eleverna får strafftjänst.
 • Melvin ger nästan alltid strafftjänst tillsammans med stora poängavdrag.
 • Om man får strafftjänst ska man inte spela på den utan jag kommer säga OFF vilken strafftjänst eleven får och sedan får man tänka sig att eleven dök upp vid rätt tid och gjorde det den skulle. Om du ändå väldigt gärna vill spela strafftjänsten så får du säga till i så fall.
OFF-information på Melvins lektioner:
- Läs alltid genom de inlägg som spelas i lektionen så att du vet om det händer något som du behöver reagera på!
Lektionssalen: Klassrummet är ganska annorlunda utformat än vanliga klassrum. I varje lektion så postas en karta över hur eleverna sitter för att man som spelare ska få en bättre känsla för vad karaktären borde reagera på och vad den kanske missar. Läs informationen här nedanför så får du veta mer om klassrummet.
Husdjur: Eleverna får ha husdjur på lektionerna om de praktiskt taget inte syns eller hörs under lektionen. Melvin är känd för att sparka ut elever vars husdjur ger ifrån sig ett pip eller kväk eller liknande. Han sparkar även ut elever vars husdjur är på borden, golven eller någon annanstans än i sin bur eller i elevens ficka. Man tar helt enkelt med sig sitt husdjur på egen risk.
Ordkrav: Inte direkt. Riktlinjen att försöka få ihop ca 100 ord per inlägg är en bra riktlinje. Skriver samma person upprepade väldigt korta inlägg så kommer man att få ett PM om att utveckla sina inlägg lite. Det finns absolut ingen maxgräns heller.
Innehållskrav: Nja, på det sättet att om man hela tiden skriver saker som inte är relevant så kommer det att påpekas och om man inte reagerar på saker som eleven bör reagera på kommer även det att påpekas. Annars inte.
Antal elever per spelare: Finns ingen gräns för hur många karaktärer per spelare man får spela med på samma lektion. Däremot så vill jag gärna att man spelar alla elever i samma inlägg. Om man behöver spela fler inlägg med en elev (för kamraten bredvid pratar med den, eller den vill räcka upp handen) så är det dock helt okey.
Ospelade elever: Det finns alltid en hel hög med ospelade elever på lektionen (det är elever som finns på lektionen men som ingen aktivt spelar) och det är helt okey att du beskriver vad som händer med någon ospelad karaktär någon gång då och då. Exempelvis så kanske din elev är blyg av sig men det kommer fram en ospelad karaktär från samma elevhem, sätter sig bredvid och pratar med din elev och då kan den tänka sig att prata också. Eller är din elev inte en sådan som svarar på frågor? Då kanske en ospelad karaktär svarar på någon fråga eller kanske ställer en fråga. Är din elev jätteduktig på ämnet så kanske den eleven ser någon ospelad karaktär som inte har det lika lätt eller tvärtom. Att spela ospelade karaktärer på lektionen är alltså helt okey, så länge det inte går över styr = så länge man inte spelar med dem bara för att ställa till med besvär/rackartyg/poängavdrag.
Bild
Användarens profilbild
Angfiel
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Inlägg: 3043
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:40
Ort: Snapes Sovrum

Re: [MAM] Information

Inlägg av Angfiel »

Klassrummet

Rummet är möblerat med tre relativt stora runda bord placerade i en slags triangelformation i mitten av rummet. På var och ett av borden står det en snirklig silverljustake med åtta armar och lika många tända ljus som lyser upp salen. De är inte rummets enda ljuskälla men så gott som. Längst väggarna hänger mindre kandelabrar med samma silvriga utseende som ljusstakarna på borden fast dessa har bara plats för tre ljus. Eftersom rummet i sig är stort måste man trots de mångtaliga ljusen anstränga ögonen när man kommer in i rummet då det helt saknar naturliga ljuskällor såsom stora fönster vilket annars är en normal företeelse i slottet. Hårda trästolar är placerade runt borden, som om ägaren av rummet gärna vill att eleverna ska känna sig illa till mods av att sitta där, i mörkret på de hårda stolarna. På vintern har rummet en tendens att bli för kallt medan den på sommaren har en tendens att bli för varmt, trots att det egentligen, rent logiskt sett, inte borde påverkas utav vädret utanför alls.

Bakom de tre runda borden står en ranglig grön tavla som verkligen sett sina bästa år men som fick stå kvar eftersom den fortfarande är mer än funktionsduglig. Bredvid sagda tavla står ett robust skrivbord som rimmar illa med de andra möblerna som ger en lite spinkig känsla. Föga ovetande om det är eleverna men faktum är att ägaren av rummet har försökt göra sig av med skrivbordet ett flertal gånger över åren men aldrig lyckats, den förra ägaren hade sett till att det skulle stå kvar i flera årtionden till. Hur den förra ägaren lyckats med detta konststycke hade professor Vellarvo aldrig kunnat lista ut, till sitt stora förtret, trots att han rådfrågat diverse böcker på ämnet och till och med skrivit otaliga brev och frågat kollegor i andra länder.
Bild
Bild
(Utsikt från Melvins kateder: Inte en exakt representation, men på ett ungefär! Det är lite för få platser och dörren är givetvis solid träbrun och kandelabrarna på bordet är bara en på varje bord med flera armar plus att de på väggen har tre ljus på varje istället för en!)
Låst