Beslut om nedläggning av SH

Fr.o.m. i dag (25 april 2022) har hemsidan och forumet skrivskyddats. Det finns två trådar som fortfarande går att skriva svar i: beslutet om nedläggning samt tråden i Den Läckande Kitteln där man kan dela med sig av SH-minnen.

Användarkonton i forumet som aldrig använts, aldrig postats med o.s.v. har raderats. Nuvarande och utrensade spelare kan fortfarande logga in och spara ner gamla inlägg fram till 1 september 2022, då detta forum kommer att raderas. OBS! De gamla forumen, Forum1 och Forum2, kommer att raderas 1 juni 2022.

Tack för 18 minnesvärda år! ❤️💛💙💚

[FOR] Aidan Neave [H] (Toadyone)

Användarens profilbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 578
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

[FOR] Aidan Neave [H] (Toadyone)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Godkänd 08 Mar 2016, 16:35

Aidan Neave, Ennis, Irland

Aidan Neave satt vid köksbordet i sin lilla stuga i staden Ennis på Irland och läste morgontidningen, iförd en brokig morgonrock i gult med orangea ränder. Han kliade sig förstrött i sin rödlockiga kalufs som så smått börjat gråna med ena handen och smuttade på sitt te. Teét han drack dagen till ära hade en lila nyans och smakade kryddigt och sött gjort av marshibär och importerat från Kina. Aidan hade en stor förkärlek för olika sorters te och han hade ett stort skåp fullt med bara te i sitt kök. Snart hade han läst igenom stora delar av tidningen och plötsligt fastnade hans grönögda blick på en annons från Hogwarts om en tjänst som professor i Forntida Runor. Aidan blev genast upprymd och blev tvungen att ställa ned sin tekopp på bordet efter att ha spillt ut några droppar på sin morgonrock i sin glädje och entusiasm inför detta faktum. En sådan sak hade inte kunnat komma lägligare. Aidan var för tillfället utan någon tydlig sysselsättning så detta skulle passa honom som hand i handske och han ställde sig raskt upp och tog några danssteg för sig själv i det lilla köket. Han tyckte mycket om att undervisa och ungdomar kunde ju vara så spännande tyckte han. Att tjänsten dessutom var i forntida runor gjorde inte direkt saken sämre eftersom just forntida runor och symbolmagi var vad Aidan hade ägnat sig åt under stora delar av sitt liv, när han inte hade ägnat sig åt att lära sig allehanda språk vill säga. Aidan hade under en kort period för några år sedan varit vikarie i latin på Hogwarts och det hade varit synnerligen givande.

Tanken på att börja arbeta på Hogwarts igen fick honom att tänka tillbaka på sin egen barndom och skoltid och han var glad över att hans bäste vän från skolan snart skulle komma på besök. Aidan hade vuxit upp med en familj där storebrodern var en charmör som fick allt han pekade på av föräldrarna. Aidan hade däremot varit den lite mer udda nörden, ivrigt påhejad av farbrodern som ständigt drog med honom till de äldre släktingarna och andra bekanta på deras älsklingspub. Föräldrarna hade tyckt att han var jobbig med all sin iver och entusiasm inför livet, vilket han fortfarande hade trots sina 55 år och han var ständigt förväntansfull inför vad livet hade att erbjuda. Föräldrarna hade haft vanliga yrken och hela släkten var magiker på båda sidor. Aidan hade alltid trott på hårt arbete och hade envist och flitigt strävat efter att få goda betyg i ämnena han var intresserad av. Trots föräldrarnas stora skepsis hade han lyckats få göra sin passion till sitt yrke och ägna livet åt det. Han var en man som trodde på rättvisa och hade fått nog av att hans egen bror blev favoriserad över honom själv. Därför hade han generellt ingen tendens att favorisera olika elever, inte ens de som gick i hans gamla elevhem. Däremot hade han inga problem med att belöna ihärdighet, att göra sitt bästa och nyfikenhet, det var sådana kvaliteter han ansåg kunde föra en person långt här i livet.

Det var farbrodern som först hade öppnat Aidans ögon för språk och andra kulturer och Aidan hade börjat sin bana med att undersöka kelternas värld och att lära sig iriska som var ett så fantastiskt språk som förverkligade Irlands själ. Sedan dess hade han varit fast i språkens värld och som följd även fått ett brinnande intresse för kulturer, mytologi och gamla symboler och runor och hur dessa kunde användas av en magiker. Under skoltiden hade han träffat en likasinnad pojke som hette John Cartwell som han fortfarande hade en nära vänskap med trots att det gått snart 40 år sedan de slutat skolan. I skolan hade han som synes gått i Hufflepuff och under skoltiden hade många av klasskamraterna sett honom som nördig och retat honom för det. Under de tidiga åren av skoltiden hade han få vänner, men under sina sista år och tiden efter skolan lossnade det sociala för honom och han har sedan blivit en god och uppskattad konversatör eftersom han kan så mycket om olika saker och brinner starkt för att förmedla sin kunskap vidare. Han har alltid varit otroligt studiemotiverad och positivt lagd för framtiden. Något som hans jämnåriga störde sig på var hans ständiga entusiasm och att han var så in i bomben passionerad över det han var intresserad av att han kunde prata om det i timtal utan avbrott. De som orkade lyssna på honom hade nog nytta av det han berättade om även om de inte förstod det just när de hände. Något som alltid hade legat honom lite i fatet var att han haft svårt för de mer praktiska skolämnena och fick nöja sig med acceptabla betyg i dessa ämnen. Efter mycket övning lyckades han dock större delen av tiden med att få kritor att skriva själva på tavlorna i klassrummen. Han ägnade större delen av sin tid åt att studera språk, historia och kulturella myter för att öka sin förståelse av språken han fascinerats av ändå sedan han var liten. Efter sin GET-examen gav han upp större delen av alla praktiska ämnen till sina föräldrars förtret och sin farbrors förtjusning.

Efter sina sju år på Hogwarts kände han att det var dags att ge sig ut för att se världen och pröva sina vingar. Han hade aldrig något kärleksförhållande under skoltiden eftersom han var så studiemotiverad och nördig. Han drog ned till Grekland och fördjupade sig i de klassiska språken även om han naturligtvis lärde sig en del moderna språk, men han föredrog den klassiska kulturen. Han fortsatte omkring i Sydeuropa och lärde sig mer om de gamla medelhavskulturernas symboler och magi. Under denna tid kom han även i kontakt med arkeologer som han följde med på olika utgrävningar så att han faktiskt fick se kulturella upptäckter med egna ögon. Under dessa år hade han några mindre seriösa förhållanden eftersom han nu hade landat i sig själv och hans stora energi smittade av sig på hans omgivning.

Efter sina studier i Europa har han fortsatt sin bana runt om i världen, främst i Asien och då särskilt Kina och Indien, men även en sväng i Egypten. Han återvände så småningom till sitt hemland och fördjupade sig än mer i Iriskan samtidigt som han började undervisa lite smått i latin, men inte på någon särskild nivå. Efter ytterligare några år hemma på Irland träffade han sin blivande fru, nu före detta. Hon hette Brendan O’Connor, hade rött hår och stora, stormiga grå ögon. Aidan blev kär som om han blivit träffad av blixten 30 år gammal. Hon var några år yngre honom själv och såg väl kanske den passionerade, tillgivna och frispråkiga mannen under den impulsiva och mångsidiga ytan. Snart var de gifta och flyttade ihop i ett fint hus utanför Dublin, där hans fru fortfarande bor. Aidan och Brendans förhållande var dock skakigt redan från början och är nog en av de få impulsiva saker han gjort i sitt liv som inte fallit väl ut. Efter några år av stormar, bråk och en del passion var det ett faktum att äktenskapet var över då Brendan träffat en annan man, som hade en lugnare och vekare natur som lät henne bestämma det mesta. Även om Aidan kanske framstår som vimsig nu och då bryr han sig väldigt mycket om andra människor även om han kanske visar det på lite underliga sätt.

Att tänka tillbaka på de åren gjorde fortfarande lite ont i Aidans bröst och han gjorde det därför inte särskilt ofta, men ibland stötte han på henne om han befann sig i Dublin av en eller annan anledning. John hade verkligen funnits där för honom när äktenskapet gick i kras och senare, för bara några år sedan, hade Aidan stöttat sin vän i samma situation. Aidan medgav villigt att vännens situation faktiskt hade varit värre eftersom det var barn inblandade i den skilsmässan, men när ett förhållande slutade fungera var det bäst för alla parter att gå skilda vägar. Efter att äktenskapet gått i kras flyttade han tillbaka till sin hemstad och skaffade sig en liten stuga som hemmabas och jobbade tillfälligt åt trolldomsministeriet under några år. Sedan ägnade han sig åt att lära ut olika språk både hemma i Storbritannien och i övriga delar av Europa och snart hade tio år gått hemma på Irland och Aidan började känna sig rastlös igen. Han begav sig åter iväg ut i världen och träffade gamla bekanta på olika ställen. Följande en impuls begav han sig tillbaka till Asien och förkovrade sig i yoga och tai-chi och fann att han nu var lugnare och mer centrerad än någonsin. Så en dag fick han nys om att det fanns ett vikariat i Latin på Hogwarts och nappade direkt. Där stannade han ungefär ett år och sedan stod världen för hans fötter igen. Nu ägnade han sig en del åt att tillverka symboler av olika slag som såldes i butiker och liknande sedan en tid tillbaka och hade även knåpat lite med en bok om det forntida Indiens symboler och deras koppling till de fyra elementen.

Efter denna vandring längs minnesstigen var Aidan klar med att dricka sitt morgonte och det var dags att köra ett litet yogapass. Yoga hade Aidan upptäckt under sin tid i Asien och fått upp ögonen mer och mer för ju längre tiden gick och nu skattade han sig lycklig över att han höll kroppen och sinnet i trim genom regelbunden träning. Han brukade även meditera regelbundet för att centrera sin energi och få klart för sig vad han skulle göra.

Efter sin yogasession badade han och klädde på sig en mörkgrön klädnad som passade riktigt bra till hans mörkröda, smått grånande, lockiga kalufs. Han hade långa ögonfransar till sina gröna ögon där känslor kunde bytas av med några ögonblicks varsel. Han var runt meddelängd men hans positiva inställning och enorma entusiasm och envishet kunde lätt få honom att verka större än vad han var och han tyckte mycket om att stå i centrum. Han hade ljus hy som ofta var en aning solbränd och annars hade han lätt rödblommiga kinder med framträdande kindben och en smal näsa.

Han satte sig ned för att formulera ett svar på annonsen och när eftermiddagen kom och John strax skulle dyka på var han klar och stoppade i alla papper i ett tjockt kuvert. Han trodde i ärlighetens namn att han hade tjänsten som i en liten ask.
Låst