Beslut om nedläggning av SH

Fr.o.m. i dag (25 april 2022) har hemsidan och forumet skrivskyddats. Det finns två trådar som fortfarande går att skriva svar i: beslutet om nedläggning samt tråden i Den Läckande Kitteln där man kan dela med sig av SH-minnen.

Användarkonton i forumet som aldrig använts, aldrig postats med o.s.v. har raderats. Nuvarande och utrensade spelare kan fortfarande logga in och spara ner gamla inlägg fram till 1 september 2022, då detta forum kommer att raderas. OBS! De gamla forumen, Forum1 och Forum2, kommer att raderas 1 juni 2022.

Tack för 18 minnesvärda år! ❤️💛💙💚

[TDL] Josephine Heart [R] (Lily)

Användarens profilbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 578
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

[TDL] Josephine Heart [R] (Lily)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Josephine Heart
Rosehall, Skottland

Tekoppen ger ifrån sig en ånga som tyder starkt på att innehållet fortfarande för varmt för att dricka men som ger ifrån sig en ljuvlig doft och en härlig värme för de kalla fingrarna. Det må vara sommar, men en värmande kopp med te är aldrig fel. Grå ögon kikar igenom breven som ugglan kom med ovanpå dagens upplaga av The Daily Prophet. Något brev från en gammal vän hon inte sett på ett tag. Josephine Lousia Heart tar brevet och öppnar det försiktigt och plockar ut det handskrivna brevet. Möjligheten fanns inte alltid att se alla gamla vänner så breven var ett väldigt trevligt sätt att hålla kontakten.

Artiklarna i tidningen sticker inte ut mycket från de vanliga. Det är sällan det hände väldigt mycket men att få läsa artiklarna var alltid trevligt och ett sätt att hålla sig uppdaterad. Det är också en rutin hon tycker är trevlig på morgonen när hon inte har någon annan i närheten, som änka sju år tillbaka. Den enda hon har som sällskapar henne där hemma är hennes kära katt, Pollux. Det som når hennes ögon i tidningen för dagen är annonsen hon inte sett sedan tidigare från Hogwarts i all ära om att de söker lärare i Trolldryckskonst. Josie tar en klunk av téet och låter tankarna sväva iväg.

Det var ett tag sedan hon senast hade varit på Hogwarts, och trolldyckslära var ämnet hon briljerade i. Hon kan minnas hur hon hade längtat efter att få åka efter att hennes bror hade åkt och hur hon satt med näsan i hans läroböcker för att lära sig allting hon kunde. För som den sanna Ravenclaware hon är har hon alltid haft en nyfikenhet och passion för att lära sig. På Hogwarts tyckte hon mycket om skolan och många av sina lärare och briljerade i många ämnen. Det var först mot senare år hon på riktigt fann sitt brinnande intresse för trolldrycksläran och för de samband som fanns i koppling till andra ämnen. Det handlade om fokus och precision och Josie brast inte på någon av punkterna.

Efter Hogwarts fann hon att hon saknade något i Storbritannien och insåg att det fanns så mycket att ta del av i andra delar av världen. Av den anledningen åkte hon snart iväg och spenderade tid i många länder, för många för att hon själv idag ska orka räkna upp dem alla. Mycket tid spenderades i Sydamerika och Asien där hon upplevde nya kulturer och fann att hon hade mycket att lära sig men också mycket där hon kunde dela med sig av kunskap hon hade och sådant hon fått med sig under sin resa. Under dessa år skrev hon en dagbok om sina nya upptäckter som hon efter att hon kom hem sammanfattade ner till ett längre verk inom trolldrycksmakeri och dess kopplingar till olika ingredienser och astronomi. Det fanns många likheter hon stötte på men också ny kunskap hon inte känt till sedan tidigare. Verket är sedan dess använt inom forskningssammanhang och hennes namn är relativt välkänt där, men det är inget som dyker upp på den vanliga hyllan i bokaffären.

När Josie väl slagit sig ner för gott efter ungefär femton år tog det inte lång tid innan hon fick anställning som trolldrycksmakare och jobbade mycket på St. Mungos med botande trolldrycker och för att forska på bättre botemedel och nya möjligheter för att förbättra och förenkla arbetet med trolldryckstillverkningen där. Att hon sedan blev kvar där länge var ingen slump för hon tyckte om sitt yrke – och dessutom var det där hon mötte sin blivande make.

Josie bestämde sig för att sluta på jobbet kring tiden hennes make blev allvarligt sjuk, kring två år innan han tyvärr avled och Josie spenderade mycket tid med honom. Efter bortgången blev det istället väldigt tyst i huset samtidigt som hon för tillfället inte hade energi att återvända till sitt gamla jobb. Istället bestämde hon sig för att undervisa sin brors barnbarn som började närma sig rätt ålder och snart utökades till att bli ett antal elever som hon åkte hem till och undervisade i förberedelse inför Hogwarts. För hon har auktoriteten med sin långa, slanka figur och uppsikten som visar på när hon menar allvar. Det betyder inte att hon är en hård lärare, men hon låter inte barnen göra allt vad de vill utan någon effekt kunskapsmässigt behöver det ha.

Posten som lärare på Hogwarts är något som lockar damen – vars hår mestadels skiftat från blont till grått – då hon saknar livet runt omkring henne. Att undervisa mindre barn har hon nu hunnit göra länge och trots att det varit trevligt känner hon sig redo för att steppa upp nu och byta upp sig. För att undervisa är något hon uppskattat mer än hon föreställt sig så att vara lärare på Hogwarts – det är svårt att motstå. Barn är något hon tycker om, trots avsaknaden av egna.

Josie viker ihop tidningen framför sig och tvättar rent tekoppen med en trollformel innan hon reser sig upp och rör sig bort mot kroken där hennes väska med material ligger. Snart är det dags för dagens första lektion och hon vill inte bli försenad, för tiden väntar inte. Desto mer tid desto fler möjligheter att lära sig och att lära ut. För det är inte som att hennes roll som lärare bara handlar om att lära ut – varje dag får hon nya insikter av de barn hon lär ut och deras föräldrar, och hon ser fram emot att fortsätta så länge framöver.
Låst