Beslut om nedläggning av SH

Fr.o.m. i dag (25 april 2022) har hemsidan och forumet skrivskyddats. Det finns två trådar som fortfarande går att skriva svar i: beslutet om nedläggning samt tråden i Den Läckande Kitteln där man kan dela med sig av SH-minnen.

Användarkonton i forumet som aldrig använts, aldrig postats med o.s.v. har raderats. Nuvarande och utrensade spelare kan fortfarande logga in och spara ner gamla inlägg fram till 1 september 2022, då detta forum kommer att raderas. OBS! De gamla forumen, Forum1 och Forum2, kommer att raderas 1 juni 2022.

Tack för 18 minnesvärda år! ❤️💛💙💚

Allmänt om lektioner

Här hittar man alla möjliga klassrum och lektionssalar som finns utspritt över Hogwartsslottet. Här finns även information om de olika ämnena, lärarna och deras klassrum.
Användarens profilbild
SPELLEDARRÅDET
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Inlägg: 219
Blev medlem: fre 28 okt 2016, 21:22
Ort: Hogsmeade
Kontakt:

Allmänt om lektioner

Inlägg av SPELLEDARRÅDET »

Allmänna ordningsfrågor

Om du vill att din karaktär ska komma för sent till lektionen så får du komma överens med läraren om detta via PM INNAN du går med i lektionen.

När du går med i en lektion, skriv en OFF-kommentar med namn + efternamn, elevhem och vilken lektion i ordningen det är för eleven, t.ex. ”Seamus Finnegan, Gryffindor, första lektionen”. Detta underlättar jättemycket för lärarna när de rapporterar in lektionen sedan!

Att skriva t.ex. ”(Paxar plats åt Hermione Granger, G5, tills jag hinner skriva)” är inte okej! Du kan inte paxa plats i en lektion. Antingen skriver du ett riktigt inlägg där eleven anländer eller så väntar du tills du har tid att skriva ett inlägg.

Läraren skriver i sitt första inlägg vilken tid på året lektionen utspelar sig.
Användarens profilbild
SPELLEDARRÅDET
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Inlägg: 219
Blev medlem: fre 28 okt 2016, 21:22
Ort: Hogsmeade
Kontakt:

Re: Allmänt om lektioner

Inlägg av SPELLEDARRÅDET »

Betyg

Hur många lektioner du vill gå i det här ämnet beror på vilket betyg din elev ska kunna få på slutprovet:

En lektion = Acceptabelt eller Dåligt
Två lektioner = Över förväntan, Acceptabelt, Dåligt eller Bedrövligt
Tre lektioner = ALLA betyg, d.v.s. från Utomordentligt till Knäppt

När du fått alla lektioner du vill ha i ämnet inrapporterade går du till hemsidan och klickar på Medlemmar > Gör slutprov > År 1-4+6 och väljer karaktär + ämne och sätter betyg. När du gjort detta kan du inte ta fler lektioner i ämnet, utan ämnet anses vara färdigt för det här året.

Undantag gäller för år fem (GET) och år sju (FUTT) där du först måste lämna in en skriftlig examinationsuppgift för godkännande. Om du gått en eller två lektioner skickar du in uppgiften till SSL och om du har gått alla tre lektioner skickar du in uppgiften till den ämnesansvariga för ämnet. När uppgiften är rapporterad och godkänd går du till Medlemmar > Gör slutprov > År 5+7+KVF1d och bestämmer slutbetyget i ämnet.

Du måste ha satt betyg i alla ämnen karaktären läser innan hen är färdig med årskursen och kan be om att flyttas upp till nästa årskurs!
Låst