Beslut om nedläggning av SH

Fr.o.m. i dag (25 april 2022) har hemsidan och forumet skrivskyddats. Det finns två trådar som fortfarande går att skriva svar i: beslutet om nedläggning samt tråden i Den Läckande Kitteln där man kan dela med sig av SH-minnen.

Användarkonton i forumet som aldrig använts, aldrig postats med o.s.v. har raderats. Nuvarande och utrensade spelare kan fortfarande logga in och spara ner gamla inlägg fram till 1 september 2022, då detta forum kommer att raderas. OBS! De gamla forumen, Forum1 och Forum2, kommer att raderas 1 juni 2022.

Tack för 18 minnesvärda år! ❤️💛💙💚

Rhapsody Salt [S] (Yellow)

Användarens profilbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 578
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Rhapsody Salt [S] (Yellow)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Rhapsody Rhiannon Salt; Sunniside, Durham, England

Var har hon lagt den? Alldeles nyss låg den rakt framför henne på golvet på hennes och Lyras rum och nu… Bara träplankor på samma fläck. Rhapsody Salt skakar på huvudet så att det brunsvarta, krulliga håret dansar och försöker visualisera boken framför sig.
“Lyra, har du sett min bok med pilatesövningar?” Rhapsody rynkar konfunderat på ögonbrynen. Strödda runt omkring henne på golvet där hon sitter ligger nästan alla saker hon vill packa ned i sin koffert och ta med sig till Hogwarts. Det enda som saknas är den mystiskt försvunna pilatesboken. Rhapsody tycker alltid att det blir bäst om man lägger fram alla saker först och sedan packar ned dem i ordning för att få plats med allt, än att man hunnit packa ned hälften och sedan måste stuva om för att man inser att man glömt något. Det gäller att tänka till ordentligt innan man börjar, för att se till så att det blir bra. Allt går alltid bättre med en väl uträknad plan, även om det i verkligheten ibland inte blir så organiserat ändå. Den varmt mörkbruna blicken sveper över ägodelarna. Bylsiga stickade tröjor gult, grönt och lila ligger slarvigt ihopvikta i en hög bredvid några vida byxor i en rödbrun nyans. Bredvid det ligger den lilla radion hon brukar använda för att lyssna på guidade meditationer och på olika radioprogram med både musik och viktiga samhällsfrågor. Alldeles senast lyssnade hon på ett intressant samtal om vad var och en kan göra för att stärka andras rättigheter, för att sedan kunna göra stor skillnad tillsammans. Självklart ligger också en del skolmaterial utplacerat på golvet, för Rhapsody ska trots allt främst till Hogwarts för att studera och kunna göra något av sig själv. Helst vill hon jobba med något som kan göra världen till en bättre plats. Det behöver inte vara som nästa trolldomsminister, men gärna att hon på något sätt kan få folk att behandla varandra lite bättre. Kanske till och med genom musik? Att ha en plan och en ambition om att komma någonvart känns viktigare än just vad den planen är, för utan ambition kommer man ingenstans.

Hon ska redan börja sitt andra år. Det har gått så fort redan och det finns så mycket Rhapsody vill åstadkomma i år. Hennes intresse för pilates och meditation som funnits där ganska länge har växt sig starkare under sommaren och nu gäller det bara att bemästra båda under läsåret. Dessutom har hon planer på att sjunga upp för skolkören och när hon lyckas är det första steget på vad som skulle kunna vara en stor karriär som sångare. Rhapsody är inte säker på att det är vad hon vill riktigt än, men mammas ständiga insisterande på att Rhapsody och hennes systrar Symphony och Lyra skulle gå och sjunga i kyrkokören har väckt någon typ av dröm inom henne, oavsett om den kvarstår efter Hogwarts eller inte. Man måste ha tydliga mål och jobba för dem. Därför har hon fått både mamma, pappa och sina syskon att öva med henne hela sommaren, så att hon ska kunna briljera på sin uppsjungning med madame St Claire. Stora planer inför ett stort år. Nu ska Ly också börja på skolan och Rhapsody känner ett visst ansvar för henne, även om hon nu skulle hamna i ett annat elevhem. Det kan vara svårt i början. För Rhapsody själv tog det en stund innan hon lyckades komma underfund med att ha hamnat i Slytherin under sorteringsceremonin förra året, eftersom flera av Rhapsodys elevhemskompisar inte verkade vara så positivt inställda till mugglare och mugglarfödda. Då kunde hon ofta känna sig lite illa till mods som halvblod. Trots det försökte hon stå fast i vad hon tror på och stå upp för lika rättigheter för mugglare, mugglarfödda, halvblod och helblod. Alla är ju faktiskt samma i hjärtat ändå. Visst att mamma Carol inte kan bruka magi som mugglare, men det gör bara att hon hittar så finurliga sätt för att lösa allting på ändå. Detta hade dock gjort att flera av flickorna i sovsalen tog avstånd från henne och stundtals kunde det kännas lite ensamt. Att Symphy-dymph dessutom går i ett annat elevhem gjorde det svårt att hinna ses så mycket, men det kändes samtidigt tryggt att ha henne där på skolan. Dessutom fanns hon där när Rhapsody kände sig som mest ensam och nere i början av höstterminen, vilket fick henne att snabbare hitta tillbaka igen. Trots den kyliga stämningen i sovsalen lyckades Rhapsody skaffa sig några nya vänner på skolan och fann ett extra trevligt skolämne i trollformellära med den mysiga professor Hiems-Hollingberry, som alltid kunde få hennes tankar på muntrare saker. Förhoppningsvis kan hon fortsätta att växa under tvåan, både bildligt och bokstavligt. Att vara kort – till och med kortare än Symphony – är hon inte glad över, utan hon borde faktiskt dra om henne nu. Och komma med i skolkören, såklart. Bara hon kunde hitta den där pilatesboken så skulle hon känna sig redo att ta Hogwartsexpressen från Kings Cross och återvända till skolan, nu med båda systrarna vid sin sida.
Låst