Beslut om nedläggning av SH

Fr.o.m. i dag (25 april 2022) har hemsidan och forumet skrivskyddats. Det finns två trådar som fortfarande går att skriva svar i: beslutet om nedläggning samt tråden i Den Läckande Kitteln där man kan dela med sig av SH-minnen.

Användarkonton i forumet som aldrig använts, aldrig postats med o.s.v. har raderats. Nuvarande och utrensade spelare kan fortfarande logga in och spara ner gamla inlägg fram till 1 september 2022, då detta forum kommer att raderas. OBS! De gamla forumen, Forum1 och Forum2, kommer att raderas 1 juni 2022.

Tack för 18 minnesvärda år! ❤️💛💙💚

Emma Adler [R] (Rebbilina)

Användarens profilbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 578
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Emma Adler [R] (Rebbilina)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Godkänd » 28 Oct 2010, 16:26

Emma Adler, Dursley

Emma drar några sista tag med borsten i sitt svarta hår. Sedan tar hon två hårnålar från den lilla burken på hyllan bredvid spegeln och sätter upp håret som hänger för ögonen med dem. För nästan ett år sedan hade hon låtit luggen som hon haft i flera år växa ut och börjat kamma håret i sidbena istället. Nu hänger luggen någon centimeter nedanför munnen när hon inte sätter upp den. Emma granskar sin spegelbild. Det raka, långa håret ramar in hennes hjärtformade ansikte med ganska stor mun, rak näsa och stora, mörkt bruna ögon. Hennes ögons färg och form finns på nästan alla av hennes släktingar som inte är ingifta i Adlersläkten. Både hennes pappa John och två bröder Eric och Elias har dem. Hennes mamma Ana har också bruna ögon, men i en helt annan nyans. Hon har mexikanskt påbrå och det är från henne Emma har ärvt sitt svarta hår och sitt pigment.

Hon sneglar på klockan som står på nattduksbordet. Den visar tio i elva, så Emma har ungefär 40 minuter på sig innan gästerna kommer. Gästerna är mammas storasyster, hennes man och deras två döttrar Isabella och Nathalie, som även är Emmas bästa vän; hennes pappas storebror, hans fru och deras söner Samuel och David; farmor och farfar och mormor. Eftersom Eric fyllde år i tisdags så är släkten här för att fira nu. Själv fyller Emma år i mitten på oktober, närmare bestämt den 17:e. Att hon fyller efter första september stör henne ganska mycket. Hon hade gärna velat börja på Hogwarts förra året, samtidigt som hennes kusin och bästa vän Nathalie. Nu är det exakt 24 dagar och tio minuter kvar tills hon ska gå på Hogwartsexpressen för att åka till det hon har längtat till ända sedan hon var liten. Det senaste halvåret har hon hållit reda på dagarna och räknat ner. Sedan hon köpte sina skolböcker har hon läst väldigt mycket i dem. Hennes favorit hittills är Trolldrycker och magiska brygder av Arsenius Jigger. Hon tror att trolldryckskonst kommer bli roligt att ha, men egentligen kan hon ju inte veta säkert förrän hon har haft några lektioner. Det är intressant att läsa om trolldrycker i alla fall.

Emma öppnar smyckeskrinet som står på en liten hylla bredvid spegeln. Där i har hon några halsband, örhängen, sitt silverarmband, en mascara och två läppglans. Allt ligger prydligt ordnat i små fack för att det inte ska trassla sig eller komma bort. Emma är väldigt ordningsam av sig, alla kläder ligger prydligt hopvikta i lådorna, på skrivbordet ligger allt i prydliga högar och hennes böcker står prydligt uppradade i bokhyllan efter första bokstaven i författarens efternamn. Att läsa har alltid varit ett av Emmas största intressen. Favoritböckerna är mer åt det romantiska hållet, hon tycker om att drömma sig bort och hoppas att samma sak skulle hända henne, men det måste ändå vara hyfsat realistiska böcker, annars har hon svårt att tänka sig in i situationen. Emma har alltid haft lätt för att lära sig och kunde läsa redan som fyraåring. Hon tycker i allmänhet att språk är ganska kul och förutom engelska kan hon hyfsad tyska och pyttelite spanska, vilket mest är tack vare hennes mor och farföräldrar. Hon skulle gärna vilja kunna språken bättre, dels för att det alltid är bra att kunna språk och det är klart att det är trevligt att kunna prata med de av hennes släktingar som inte kan engelska, men även för hon tycker om känslan av att veta att man kan något. Det är alltid kul när man kan slå äldre, lite kaxiga personer med kunskap. Hon är ganska konflikträdd och oftast ropar hon på mamma eller pappa istället för att slåss. Oftast blir det bättre så, då kan ingen anklaga en för att man själv har gjort något dumt, utan det är den som bråkar med en som får skulden för allt. Måste hon försvara sig själv blir det att hon gör det med ord, för i slagsmål slår nästan vem som helst henne, till och med hennes bor Eric, trots att han är två år yngre.

Hon tar och duttar på lite mascara på de svarta, men tyvärr ganska tunna, ögonfransarna. Till vardags brukar hon inte ha smink, men såhär till lite festligare tillfällen brukar hon ha på lite mascara och läppglans. När hon är klar lägger hon tillbaka sminket och granskar sin spegelbild. I spegelramen har hon kilat fast lite olika bilder. En är på henne och Nathalie, en på hennes katt Maisy i somras, en på Maisy som kattunge, en på Molly och Lola, som är två av hennes mammas avelskatter, en på familjens kaniner Salt och Pepper och en bild på Emmas stora idol, Aaron Eldridge, som sjunger i gruppen Jinx. Emma tycker han är så snygg och har försökt spela några av Jinx låtar på familjens piano. Hon har faktiskt lyckats lära sig själv ”Alohomora on your heart”, som är hennes favoritlåt, men det är svårt när man inte kan läsa noter, utan måste lyssna på låten och sedan försöka lista ut vilken ton det är möjligt att man ska spela. Visserligen har hon haft sin mamma till lite hjälp, som inte har spelat piano regelbundet sedan hon var 14, men fortfarande kommer ihåg lite.

Emma hör ett krafsande på dörren och öppnar den. In kommer hennes gråa norska skogskatt Maisy. Egentligen heter färgen Svartsköldpaddssilvertigré, det har hennes mamma som föder upp norska skogskatter berättat. Precis som henne har Emma ett stort djurintresse, speciellt för katter. Hon var med när Maisy föddes för nästan två år sedan. Då hade Emmas föräldrar sagt att när hon fyllde tio kunde hon få en helt egen katt och när det då visade sig att Molly skulle få ungar bara några dagar efter Emmas tioårsdag så blev det bestämt att Emma skulle få en av dem.

Maisy lägger sig bekvämt till rätta på Emmas kudde när mamma ropar nedifrån köket:
”Emma, farmor och farfar är här nu!”
”Jag kommer snart, jag ska bara klä på mig”, svarar hon och drar av sig det lila nattlinnet för att i stället dra den ljusblå jeansklänningen som ligger på sängen över huvudet. Hon tar även på sig ett par vita leggins och byter de vita, fluffiga morgontofflorna mot ett par silverfärgade ballerinaskor. Sedan tar hon upp Maisy, går ut ur rummet och stänger noggrant dörren efter sig för att sedan gå ner för trappan och säga hej till gästerna.
Låst