Alla med någon sorts OFF-ansvar inom SH får vara lediga (om de vill) fram till 1 september. Läs mer här »

SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder. // Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Isolde Acton-Aldwych [S] (Lemon)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 562
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Isolde Acton-Aldwych [S] (Lemon)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Isolde Acton-Aldwych, Falmouth, Cornwall.

För tolv år sedan föddes det en liten prinsessa hemma i den överdådiga villan strax utanför staden Falmouth. Flickan med det långa vitblonda håret och de vackra ljusblåa ögonen blev snart föräldrarna Percival Acton-Aldwych och Opaline Hearts ögonsten och största stolthet samt två år äldre brodern Gawains största skatt att beskydda. Den lilla flickan döptes till Isolde Acton-Aldwych. Isolde växte upp och blev älskad och omhuldad av hela familjen särskilt av storebror Gawain. Detta var något som hon snabbt lärde sig utnyttja för att få sin vilja igenom.

Den ljumma sommarvinden sveper över staden Falmouth och den pampiga, något överdådiga villan med sin grönskande trädgård. I ett utav villans många rum befinner sig den nu tolvåriga Isolde Acton-Aldwych.
Isolde är lång för sin ålder och har en väldigt nätt kroppsbyggnad. Hon har vitblont välvårdat hår, rätt så neutrala anletsdrag. Ögonen bakom glasögonen är ljusblåa till färgen och kan ibland uppfattas som känslokalla. Det mesta i Isoldes rum däribland överkastet till den rymliga sängen, tapeterna, sminkbordet och skrivbordet går i Slytheringrönt, ett bevis på Isoldes och stora delar utav släkten Acton-Aldwych elevhemstillhörighet. I ett hörn utav rummet står ett par gröna balettskor och på sängen ligger en snövit katt och sover. Väggarna i rummet pryds utav bilder på Falmouth Falcons quidditchlag.

Eftersom föräldrarna jobbat väldigt mycket under Isoldes uppväxt så har hon tytt sig till brodern Gawain. Han har med tiden blivit något av en förebild. Föräldrarna har sett till att de både barnen blivit hemskolade av en privatlärare, aldrig i livet att de skulle sätta sina båda små ögonstenar i mugglarskola. Då det gäller mugglare så delar familjen släkten Acton-Aldwych värderingar vilket i stor sett går ut på att mugglare är korkade och o-magiska, således alltså mindre värda en magiker och att mugglarfödda inte har något på en magiskola att göra. Detta är dock inte åsikter man ståtar med offentligt då långt ifrån alla håller med om åsikterna.

Eftersom hon är en Acton-Aldwych och således tillhör en högstatussläkt så har Isolde i hela sitt liv blivit bortskämd och fått höra att hon är speciell, något hon inte är sen att utnyttja. Hon har med tiden vant sig vid att få sin vilja igenom. Ibland har det till och med råkat bli så att hennes vilja varit lag där hemma, särskilt för storebror Gawain som har mycket svårt att säga nej till sin två år yngre syster. Detta har gjort att Isolde blivit aningen manipulativ och gärna leker med resten av familjens känslor för att se hur långt hon kan gå innan det tar stopp. Ett sött leende är något hon har upptäckt räcker ganska så långt. Isolde är även ambitiös och målmedveten samt väldigt envis och tävlingsinriktad, hon vill lyckas med det hon företar sig. Dessa egenskaper har hon bland annat nytta utav då hon tränar balett. Är det något hon inte kan så fortsätter hon att öva tills hon kan det.

Balett är ett utav Isoldes absolut största intressen. Hon har dansat balett sedan ung ålder och anser sig vara ganska bra på det kanske främst för att hon lagt ner mycket tid på det och tillbringat de senaste sommarloven åren på balett läger. Utöver att dansa balett så är mode och skönhetsvård Isoldes största intressen. Hon tycker om att ta hand om sitt utseende och hjälpa andra att ta hand om sitt utseende genom att agera smakråd. Inte för att hennes råd alltid uppskattas men hallå hon försöker bara hjälpa till. Isolde har även ganska så lätt för språk främst franska som hon talar ganska så obehindrat, eftersom mormodern kommer från Frankrike. Sist men inte minst är quidditch något som Isolde är intresserad utav. Mest genom att följa ligan och Falmouth Falcons men också till viss del utöva själv, främst därför att hon fått agera träningspartner åt brodern då han tränat quidditch. Isolde klagar inte direkt över detta då det ger henne mer tid att umgås med brodern. Så blir det till slut den trettioförsta augusti. Kofferten är packad och Nimune ligger i sin korg. Isolde däremot har svårt att sova. Hela kroppen bubblar av nervositet inför morgondagen då hon för första gången ska få följa med brodern till Hogwarts, något hon sett fram så länge hon kan minnas. Kanske mer än någonsin de sista tre åren. Efter en bra stund lyckas Isolde tillslut somna och förhoppningsfullt drömma om det nya kapitlet i hennes liv som påbörjas imorgon.

Så var det äntligen dags för Isolde att resa till Hogwarts för första gången. Med sig till skolan hade hon den snövita kattungen Nimune. Isoldes drömmar om att hamna i Slytherin blev uppfyllda så fort hatten nuddat hennes vitblonda lockar. I Slytherin återförenades hon med brodern Gawain. Även om hon inte fick lika mycket tid att umgås med brodern som hon hade önskat, så trivdes Isolde bra i Slytherin och fick snart vänner där. Kvastflygning blev snabbt ett utav Isoldes favorit ämnen. Då det gällde de andra ämnena så lade hon ner rätt mycket tid på de ämnen hon ansåg vara extra viktiga och lyckades få ett godkänt slutbetyg i alla ämnen.