SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder.

Om du ville ha kvar dina karaktärer behövde du säga till i den här tråden senast 23:59 sön 2 februari. Sade du inte till i tid har dina karaktärer nu rensats ut.

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

[HHM] Information

Här hittar man alla möjliga klassrum och lektionssalar som finns utspritt över Hogwartsslottet. Här finns även information om de olika ämnena, lärarna och deras klassrum.
Användarvisningsbild
SPELLEDARRÅDET
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Inlägg: 179
Blev medlem: fre 28 okt 2016, 21:22
Ort: Hogsmeade
Kontakt:

FUTT-ämne [HHM] Information

Inlägg av SPELLEDARRÅDET »

Professor:
-

Användarvisningsbild
SPELLEDARRÅDET
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Inlägg: 179
Blev medlem: fre 28 okt 2016, 21:22
Ort: Hogsmeade
Kontakt:

Re: Hushållsmagi (HHM)

Inlägg av SPELLEDARRÅDET »

Vill du skriva lektioner i det här ämnet?

Om du vill skriva en lektion i det här ämnet så behöver du skicka in följande med varje lektion du skickar in, oavsett om du skickar in en eller flera lektioner samtidigt:
  • Ämne och årskurs (t.ex. ”FVK 2” eller ”Trollkonsthistoria 5”)
  • Kort titel/rubrik på lektionen (t.ex. ”Stonehenge”, ”Fiendespeglar”, ”Tändsticka till nål”)
  • Lektionsförfattare (d.v.s. ditt användarnamn så att det kan stå ”av DittNamn” på hemsidan)
  • Vilken termin + när på terminen lektionen ges (= början/mitten/slutet av höst-/vår-/sommartermin, t.ex. ”Början av vårterminen”, ”Slutet av höstterminen”, ”Mitten av sommarterminen”)
  • Själva lektionstexten, så klart!
Tänk på att i början av höstterminen är det en enklare svårighetsgrad än i slutet av samma termin, och sommarterminen bör vara svårare än höstterminen.

Om det behövs instruktioner OFF för att kunna hålla lektionen, ta med dem också. Är det en teorilektion kan det vara en bra idé att du ger några förslag på hur lektionen skulle kunna ges, så att lärarna kan få lite idéer till hur de skulle kunna ge lektionen på olika sätt och inte bara som en föreläsning varje gång.

För att du ska kunna skriva en lektion så behöver du ju förstås veta vad de olika terminerna ska handla om! Så länge lektionen håller sig till temat för terminen så kan du skriva nästan vad du vill, så länge det passar in i HP-världen och som lektion i SH.

Terminsplaneringar

Vecka 1: Städning
- Eleverna får lära sig att damma, dammsuga, torka golv, plocka undan, diska och annat som är bra att kunna när man flyttar hemifrån. De får lära sig husmors bästa trollformler för ett skinande rent hem.

Vecka 2: Matlagning
- Eleverna får lära sig att laga mat med hjälp av magi.
- Eleverna får även lära sig att baka lättare bakverk.

Vecka 3: Tvätta
- Eleverna får lära sig att tvätta kläder på rätt sätt. Att det är skillnad på hur man tvättar silke jämfört med bomull och vilka formler som fungerar bäst på olika typer av kläder och olika typer av fläckar.

Vecka 4: Lättare hantverksmagi
- Eleverna får lära sig hur man utför mindre förbättringar i hemmet. Såsom att laga en mindre spricka i en vägg, laga mindre revor/hål i klädesplagg, hur man syr på en ny knapp, hur man får trappan att sluta knarra, hur man hänger upp en tavla utan att den ramlar ner osv.
- Eleverna får även lära sig hur man hålleer värmen i ett hus eller kyler ner det en varm sommardag.


Särskilda krav på lektionerna:
Nej.

Du kan skicka in flera lektionstexter på samma gång, även om det är olika årskurser eller olika ämnen. Skicka antingen in lektionen direkt i ett mejl eller som en bifogad fil. Adressen är [email protected] . Nya lektioner kommer att läggas ut vid tillfälle och ersätta de gamla lektionerna.

Skriv svar