Alla med någon sorts OFF-ansvar inom SH får vara lediga (om de vill) fram till 1 september. Läs mer här »

SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder. // Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

James Drake [TDM - AC: UMLO] (Lemon)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 562
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

James Drake [TDM - AC: UMLO] (Lemon)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

James Antonius Drake
Avdelningschef på Avdelningen för magisk lag och ordning
Chatham Kent.

På ett kontor inne på avdelningen för upprätthållande av magisk lag och ordning på trolldomsministeriet sitter en man i femtioårsåldern. Egentligen är han nog närmare sextio vid det här laget, men vem bryr sig, ålder är enbart en siffra. Mannen är ganska så lång och har ett rätt alldagligt ansikte och gröna ögon. Håret som en gång var platinablont har nu fått några vita hårstrån. Mannens namn är James Drake och han chef på avdelningen. James håller för tillfället på att gå igenom de papper som hans sekreterare så vänligt lagt i facket för inkommen post. Det hyfsat rymliga kontoret består utav ett skrivbord med tillhörande fåtölj samt två besöksfåtöljer. Det mesta av inredningen på kontoret går i grönt, något som skvallrar om James forna elevhemstillhörighet på Hogwarts. Ena väggen pryds av ett slytherin banner samt en bild på Kenmare Kestrels quidditchlag .

Att ta sig till den position han har idag har inte varit lätt. Han har verkligen fått kämpa och trampa på flera människors tår för att ta sig uppåt i hierarkin på ministeriet. James skrivbord pryds utav fyra foton. Det första är på James själv, hans far, mor och syskon. Det andra fotot är på ett gäng ungdomar klädda i slytherinuniformer . Det tredje fotot visar sju quidditchspelare klädda i de gröna färgerna från Slytherin. Det fjärde och sista fotot är kanske det foto som betyder mest för honom, och föreställer han själv, frun Amy och barnen Fiona, Andrew och Marius.

James Drake är äldsta sonen och andra barnet till Cornelius Drake och Andromeda Archer. Han växte upp i släkt huset hemma i Chatham tillsammans med föräldrarna och de båda syskonen Gwen och Mordred. James hade en hyfsat lycklig uppväxt; föräldrarna hade välbetalda jobb så han behövde inte direkt sakna något, även om han och syskonen såklart inte alltid fick det de pekade på. James största förebild under uppväxten var den tio år äldre systern Gwen även om det tillslut blev James och den tre år yngre brodern Mordred som kom varan närmast. Mordred var lite närmare i ålder och de delade intresset för quidditch.


Så kom då dagen då James skulle resa till Hogwarts, den underbara plats som han hört storasyster Gwen berätta så mycket om. Gwen hade för övrigt redan gått ut Hogwarts vid det laget. Den elvaåriga James åkte Hogwartsexpressen för första gången. Med sig hade han sin koffert och ugglan Arkimedes. Väl på Hogwarts hamnade James till sin egen och föräldrarnas stora glädje i Slytherin. Inför trean så valde James till maskeringsmagi och mugglarstudier .
Det första valde han därför att han var genuint intresserad, det sista för att han trodde att det skulle kunna komma till användning senare i livet. I trean lyckades han även få en plats som jagare i slytherins quidditchlag .
Under sitt femte år blev James bli vald till både prefekt och quidditchkapten vilket sporrade honom till att kämpa ännu mer för att nå sina mål. Han gick ut Hogwarts med extremt bra betyg och var alltså redo för arbetslivet.


Tack vare faderns kontakter lyckades James få en lägre chefstjänst på avdelningen för upprätthållande magisk lag och ordning . Väl där så började hans klättring mot den verkliga makten på ministeriet. Om det var för hans arbetsvilja eller hans manipulativa natur och vägran att låta sig stoppas av något eller någon på vägen mot makt som gjorde det ska vi låta vara osagt, men efter en tid på ministeriet så blev James befordrad. James kämpade på och lät inget stoppa honom och vid trettionio års ålder hade han blivit sektionschef. Det var under den här tiden som han för första gången träffade sin blivande fru Amy. Samma år som han blev befordrad så föddes dottern Fiona och James kunde luta sig tillbaka och andas ut lite tillsammans med hustrun Amy och dottern nu när han hade ett hyfsat bra betalt jobb och var en god bit på väg att nå det mål han själv satt upp. Åren gick efter ytligare fyra år föddes sonen Andrew . Familjen fulländades sedan med sonen Marius . Åren då barnet växte upp måste ha varit de lyckligaste i James liv. Det enda han ångrar är att han inte tillbringade mer tid med dem när de var små. Efter tolv år som sektionschef så nådde James vid femtioett års ålder positionen till avdelningschef. Han drogs vid det laget med en liten grupp personer som inte tyckte så värst bra om honom, nämligen de han hade trampat på tårna för att tag sig uppåt, men det var smällar man fick ta .

James är en person som älskar makt och den respekt som man får då man har makt.Vissa personer skulle säkert kalla honom maktlysten, vilket i och för sig stämmer till viss del. James vet dock att makt inte kommer gratis, han har verkligen kämpat för att nå den position han har idag och om han av misstag (eller kanske inte egentligen misstag) råkat ha fått mer makt på någon annan bekostnad så rör det honom inte i ryggen. James är en väldigt ambitiös som person, han lägger verkligen ner sin själ i sitt arbete. Han är målinriktad och rätt manipulativ och tycker om att spela på andras känslor och spela ut folk mot varandra men kan även fjäska för rätt personer . Till hans bättre sidor hör att han är extremt lojal både mot ministeriet och mot sin familj. Han älskar sin familj och har väldigt svårt att säga nej både till frun och barnen. Det är väldigt mycket för deras skull för att de inte ska sakna något som han vill ha ett välbetalt jobb.
Han är också väldigt ambitiös och brinner för sitt arbete. Ett utav James största intressen är quidditch. Han följer ligan och är ett hängivet Kenmare Kestrel fan. Nuförtiden blir det inte så mycket aktivt utövande av sporten för egen del utan mest på hobbynivå, lite matcher med barnen eller med vännerna och liknande . Trots att quidditchen aldrig blev något annat än en hobby så tränar han regelbundet för att hålla sig i form.
Förutom quidditch och träning så tillhör pegasracing och aktier James största intressen, detta är något som han ägnar sig åt på fritiden. Sist men inte minst så tycker James om att umgås med familjen även om det bara är minstingen Marius som bor kvar hemma då både Fiona och Andrew går på Hogwarts . Han tycker även om att tillbringa tid tillsammans med vännerna från Hogwarts som han träffar några gånger per år

Jobbet är slut för dagen och James tar sig trött men ändå glad ner till huvudentrén för att ta sig hem till frun och yngsta sonen .