Alla med någon sorts OFF-ansvar inom SH får vara lediga (om de vill) fram till 1 september. Läs mer här »

SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder. // Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Kurt Pottinger [Lärare/Dagpappa] (Lily)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 562
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Kurt Pottinger [Lärare/Dagpappa] (Lily)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Kurt Hamish Pottinger
Lagg, Skottland
 
Det är lite lätt vemodigt Kurt Pottinger vinkar av sin son vid hamnen. Vinden blåser i havet och han ser skeppet försvinna mot horisonten. Callum är på väg mot äventyr i Amerika. Var han hamnar, det har han lovat att skriva när han väl kommit fram men han har fått sin pappa att lova att inte vara för orolig – Kurt har trots allt varit ute och rest själv i sin ungdom, flera gånger dessutom!
 
Född och uppvuxen i sydvästra Skottland i en magikerfamilj gick Kurt på Hogwarts där han som elvaåring sorterades in i Slytherin. Vidare in under skolgången träffade han vänner men tyckte inget vidare om lektionerna. Att sitta och bara lära sig. Men han lyckades till slut ta både GET- och FUTT-examen innan han ganska snabbt inpå var redo att se sig om i världen utöver Storbritannien. Att få testa sina kunskaper på riktigt och inte bara i en skolbänk. För är det någon uppfattning han har är det att man lär sig bäst av att få göra. Det teoretiska är viktigt – det är det helt klart, men utan att få testa något själv blir det inte på riktigt. Inget som går att bevisa. Han tycker om att fråga varför och få undersöka det själv. Han tycker också om att effektivisera - att inte bara låta saker fortgå utan försöka förbättra det med formler och mekanismer på olika sätt.
 
Han reste runt i Europa efter att ha slutat på Hogwarts. Arbetade ett tag på några ställen och besökte andra. Han sökte att få se det med egna ögon och inte bara berättat för sig. Och nog var det viktigt för att han skulle hitta sig själv. Han fick lära sig trollformler som han fann nytta i, till skillnad från alla formler som känts oviktiga. Trolldrycker som är bra att ha. Fick smaka ny mat och försöka lära sig nya språk, mycket som han inte längre kommer ihåg. Nu för tiden är det väl bara spanskan han kan prata mer än några knaggliga meningar.
 
Det var under en period i Tyskland Kurt träffade sin då blivande, nu ex-fru som han också flyttade tillbaka till Skottland med för att skapa ett någorlunda stabilt liv. Efter så där fem år på resande fot nöjde han sig och böjde sig för fruns barnönskan som resulterade i två barn, Tamsin och Callum, som båda ärvde både hans mörka hår och bruna ögon – Callum även längden som gör att de ofta sticker ut ur folkmassor. Han passade på att träna lite med Wigtown Wanderers under några år men kom aldrig upp i några proffsnivåer. I stället hamnade han på ett företag som jobbar med att utveckla snabbare kvastar där han stannade kvar längre än han stannat kvar någon annanstans.
 
Giftermålet som Kurt hoppats skulle bli en trygghet i livet höll bara några år innan det visade sig att frun hittat någon annan och de skiljdes åt innan någon av barnen kan minnas. Det skapade dock en tid av osäkerhet för Kurt som ibland skulle ha barnen hos sig och ibland inte, och igen började han känna igen känslan av rastlöshet.
 
Strax efter trettio begav han sig iväg till USA. Han hade kontakt med en gammal bekant som lockade med möjligheten till ett jobberbjudande han inte kunde missa som sportjournalist. Han hade visserligen inte skrivit så mycket men några texter han publicerat hade dragit till sig uppmärksamhet. Barnen kom till honom då och då där han bodde i USA, men allt mycket mer sällan än i Skottland och deras mamma anklagade honom för dåligt faderskap. Och vem vet hur det hade gått om han inte hittat platsen som lärare på Ilvermorny. Aldrig hade Kurt sett i sig en möjlighet att trivas som lärare men det visade sig vara en plats han trivdes mycket bra och blev det jobb han stannat längst.
 
Hemma i Storbritannien hann båda barnen börja på Hogwarts där Tamsin sorterades in i Hufflepuff och Callum i Gryffindor och de båda skrev brev till honom då och då även om deras möten blev sällan och begränsades till några få veckor under Sommarlovet – resten av sommaren var de hos sin mamma och hennes nya man.
 
På Ilvermorny hann Kurt undervisa i flera ämnen, kvastflygning var ett av dessa, liksom funktionen av magiska föremål och hur de fungerar, som var det han stannade främst på. I början var eleverna lite försiktiga – den ganska kraftiga byggnaden kombinerat med längden gjorde sitt intryck även om de snart insåg att han egentligen är ganska lugn och inte vill vara för sträng. Dessutom hittade han i USA sin nuvarande pojkvän. 

Det var på dotterns önskemål – när hon tog sin examen från Hogwarts, han till slut valde att återigen återvända till Skottland. Under Hogwartstiden fanns det inte mycket för honom men han värdesatte sina barns önskemål. Och resten av familjen fanns där också. Både storebror och storasyster, som nu båda börjat få barnbarn – femtio år gammal börjar han också längta efter några små nya liv men han vill inte pressa sina barn. Och han har hunnit med lite kortare arbeten sedan dess – vikarierat på Hogwarts och fått önskemål om att vara lärare för broderns barnbarn när de blir tillräckligt stora. Och under tiden passar han på att tjäna lite extra på att reparera både magiska och icke-magiska föremål, något han inte planerat att jobba med men som han snarare fick en naturlig ingång till. 

Kurt lägger armen runt sin dotter där de står och ser ut mot havet och hur Callum försvinner ut ur sikte på båten.
”Du behöver inte vara orolig, pappa”, säger hon, ”han kommer klara det bra.”
”Det tror jag. Men det är klart att jag är orolig. Det har jag alltid varit.”
”Kom nu. Vi tar en kopp te och sconesen jag bakade innan.”