Alla med någon sorts OFF-ansvar inom SH får vara lediga (om de vill) fram till 1 september. Läs mer här »

SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder. // Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Simon Premillieu [BB] (Lily)

Användarens profilbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 573
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Simon Premillieu [BB] (Lily)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Godkänd 27 Mar 2015, 14:57

Simon Premillieu, Frankrike, Auderville

Det har inte gått mycket av augusti och solen står högt på himlen och gör allting stekande hett. Klockan visar ungefär mitt på dagen och det är en del folk på stranden en av dem är tioåriga Simon Leon Premillieu. Under förmiddagen fick han sitt brev till Beauxbatons och han blev jätteglad, trots att han visste att det skulle komma. Det är liksom en bekräftelse på att man är accepterad och det är så skönt, veta att allting är äkta och att man inte är någon ynk. Det ska bli spännande att börja, dessutom kommer han ju få träffa andra personer än mugglare i Auderville och sina släktingar som bor runt omkring vid kusten i Auderville och Saint-Germain-des-Vaux.

De bruna ögonen ser ivrigt mot den lilla kiosken på stranden. Simon blir så sugen på glass, men han kommer säkert inte få en. Hans föräldrar, Alaine och Cyril, brukar ju inte ens kunna köpa det eftersom att de sällan har på sig mugglarpengar, även om det faktiskt händer. Det kan ju alltid hända att man behöver det av någon anledning. Hemma har Simon en liten samling av mugglarpengar. Så fort han får tag på några lägger han dem i sin samling. De är så annorlunda från vanliga pengar att de är värda att samla på.

Vanliga dagar blir Simon och hans syskon hemskolade. Visst lär han sig ganska lika saker som mugglare gör, men hans föräldrar anser att de inte borde gå i mugglarskola då många av de sakerna som lärs ut där är väldigt onödiga för magiker att kunna. Sånt där elektrisitet som mugglarna snackar om är inte direkt av intresse för magiker. Men andra saker är nästan precis likadana. Geografi, Matte och Franska är några av ämnena. Tyvärr är det inte något som går särskilt bra för Simon och han pratar mest med sin lillasyster på lektionerna, och lyssnar knappt på deras anställda lärare. Den enda av barnen som lyssnar är Simons lillebror, Louis. Han verkar jätteintresserad och det går jättebra för honom, men för Simon och Eleonore fungerar det inte. Inget är intressant. Simon bryr sig dessutom inte om det, det är inte roligt och saker behöver vara roliga för att han ska klara av det. Annars blir han bara ofokuserad och bara måste föra saker som att prata, eller rita där han egentligen borde anteckna eller spela något spel på ett papper eller något annat än det han ska göra.

Simon är helt enkelt full av energi som han ofta inte kan göra av med. Han är ganska liten i kroppen, både kort och smal, med brunt, ganska kort hår. Han är snabb när han rör sig och springer lätt ifrån folk när han blir jagad. Han är dessutom praktiskt lagd och gillar att röra sig, medan att sitta stilla och bara lyssna inte riktigt fungerar. I alla fall när det gäller något han inte finner något intresse i. När han själv inte pratar lyssnar gärna hans öron på något vilket ibland blir andras samtal vilket kan leda till att han får veta saker om andra som han inte skulle ha gjort annars, eller som han kanske inte borde få reda på.