Alla med någon sorts OFF-ansvar inom SH får vara lediga (om de vill) fram till 1 september. Läs mer här »

SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder. // Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Adrien Sorge [BB] (Embli)

Användarens profilbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 573
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Adrien Sorge [BB] (Embli)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Godkänd 30 Jan 2016, 01:15

Adrien Sorge
Charmey, Schweiz

I en Schweizisk dal ligger byn Charmey och på ena sidan om den dalen ligger en stor gård. Det är två bostadshus som växt sig rejält stora genom åren och de är omgivna av andra byggnader. Förråd, ett gästhus, ladugården. Omkring husen ligger en trädgård och hagar där det betar kor. Nästan hela släkten Sorge bor på gården, det har varit tradition i många generationer. En av de yngre är Adrien Sorge, även om han gärna ser på sig själv som en av de äldre. Han är nämligen äldst av barnen som ännu inte åkt iväg till Beauxbaton. Snart kommer han att börja på skolan, tillsammans med kusin Thierry (som är ett par veckor yngre än han själv) och det ser han fram emot men tills dess är han stolt över sin position som högsta hönset bland underskolgångsbarnen. Deras general, på sätt och vis. Den som gärna ledde dem i olika hyss och retade dem när det behövdes men som också försvarade dem mot varje yttre hot, om det så bara var en spindel i lekrummet.

När han inte springer runt tillsammans med ett gäng andra Sorge-ungar tycker han om att sitta på en bänk en liten bit från gården. Därifrån kan man se ut över hela dalen, ända till kotjuvarna Fortiers ställe på andra sidan. Dit har aldrig Adrien varit, för Fortierarna är inte bara lögnaktiga slynglar, de är farliga också. En av dem mördade Adriens farbror Charlot innan Adrien föddes. Inte för att någon av dem tror att ens en Fortier skulle göra ett barn illa. De har i alla fall inte gjort de förut och fejden har hållit på i evigheter. Eller ja. Det har väl hänt att ett barn slagit till ett annat barn. Adrien skulle inte ha något emot att ge Fortier-ungen som kommer gå i deras klass på Beauxbaton lite näsblod om det var nödvändigt. För att skydda sin kusin, om inte annat. Thierry var alldeles för snäll för att göra det själv.

"Adrien! Adrien!" Lillasyster Albertine kommer springandes, tillsammans med två av de andra kusinerna. De har samma lockiga hår som Adrien själv, fast i lite olika färger. Adrien, Albertine och för den delen storebror Antonin har alla ljusbrunt eller mörkblont, beroende på vem man frågar. De har sommarfräknar också och är därför alldeles prickiga över hela kroppen just för tillfället. Han svarar inte, utan låter de yngre barnen komma ända fram till bänken innan han vänder bort blicken från utsikten.

"Vad är det?" Det kan inte vara matdags än och ingen av dem ser ledsen ut. Förresten var det Thierrys uppgift att trösta och medla. Han eller en av de äldre som var hemma på sommarlov.

"Vi ska leka piratskepp" tjoar Albertine. "Vill du vara med?"

Som om Adrien någonsin tvekar att leka med dem, särskilt om något där man sprang omkring och letade efter guld eller slogs mot fiender. Han var inte fullt lika intresserad av tebjudningar, även om han kunde gå med på det också om de gaddade ihop sig mot honom med stora, bedjande ögon. Han ler.

"Jag är kapten."

Adrien kan inte så där värst mycket om historiska pirater. De har kommit upp i hemundervisningen (som sköts av många olika släktingar) men Adrien har aldrig varit särskilt mycket för att sitta tyst och lyssna. Informationen brukar gå in i ena örat och ut det andra.

Det var roligare att göra praktiska saker. Farmor hade lärt honom baka och farbror Fabien att knyppla. Han ser fram emot lektionerna på skolan. Visst, det blir teori där med men han kommer äntligen få använda en trollstav. Brygga trolldrycker låter också lite spännande, fast Antonin säger att Adrien inte har tillräckligt med tålamod för att kunna bli bra på det.

Det enda praktiska ämne han vet att han kommer att avsky är flygning. För att vara helt ärlig är det något han väldigt gärna skulle vilja vara bra på (vilken elvaåring vill inte det?) men han... är inte det. Flera av de andra barnen är bättre än han, trots att de är yngre. Så naturligtvis har han bestämt sig för att flygning är en dum sport och undviker kvastskjulet för det mesta. Varför skulle han hålla på med nåt han är dålig på när han inte måste?