Alla med någon sorts OFF-ansvar inom SH får vara lediga (om de vill) fram till 1 september. Läs mer här »

SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder. // Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

[BOB-P|Rektor] Lealia Premillieu [BB] (Lily)

Användarens profilbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 573
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

[BOB-P|Rektor] Lealia Premillieu [BB] (Lily)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Godkänd 08 Jan 2016, 05:24

Lealia Premillieu,
Frankrike, Auderville


För ungefär 150 år sedan föddes Lealia Premillieu, då hette hon dock Lealia Giroux. Hon är äldst av två syskon, och har en lillasyster som heter Daphne. Lealia föddes in i en renblodig familj, som dotter till en högt positionerad man och hans fru. På den tiden var tanken att alla flickor skulle bli hemmafruar till en fin man och Lealia fick snabbt infinna sig i detta. Redan som liten fick hon börja hjälpa till hemma.

Utseendemässigt blev hon ofta berömd av folk. Hon var vacker, söt och hade på något sätt allt möjligt som folk skulle kunna tänka sig. De gröna ögonen skulle blänka ”som smaragder” och läpparna vara så perfekt lätt rosa. Hennes kropp var nätt, men trots det var hon stark, utan synliga muskler. Trots allt kände hon sig inte särskilt bekväm med allt. Hon trivdes inte riktigt i sin position som flicka som behövde hjälpa till med allting hemma. Av den anledningen passade hon på en kväll då hon var ungefär sju år. Föräldrarna var iväg på middag, men Lealia hade blivit ombedd att ta hand om huset och hennes lillasyster under tiden. Detta var något hon snabbt glömde. Istället letade hon upp en saks i köket, något som hon aldrig annars skulle fått göra. Saxar var farliga saker. Det var åtminstone något hon hade fått lära sig. I vilket fall så klarade hon sig utan att skada sig. Med en snabb rörelse klippte hon av allt sitt långa hår, så långt hon kunde. Där slutade dock inte klippandet. Istället tog hon av sig sin klänning, med den långa kjolen och klippte kjolen på två delar, så att den inte räckte längre än till knäna. När föräldrarna kom hem blev de självklart överraskade och arga. Lealia fick utegångsförbud och blev instängd på sitt rum, som hon hade själv, utan systern. Familjen hade det gott ställt och huset var stort och fint. Lealia hade dock tur. Hennes rum var på undervåningen. Varje dag som henens pappa åkte iväg till jobbet och hennes mamma började med vardagssysslorna smet hon ut och lekte med andra barn runt omkring. De bodde ganska långt från en stad, i en relativt stor by i sydöstra Frankrike. Med tanke på att nästan alla flickor var hemma och hjälpte till i hemmen på den tiden så var det nästan bara pojkarna som lekte, vilket resulterade i att Lealia nästan bara umgicks med pojkar.

Det tog tid för föräldrarna att förstå var Lealia var varje dag, och när de upptäckte det så började de ge henne uppgifter så att hon inte skulle hinna fly iväg till friheten. Livet var nästan en plåga innan brevet om att hon skulle få börja på Beauxbatons kom. På Beauxbatons fanns inga föräldrar som kunde berätta vad man skulle göra, och Lealia fann faktiskt lektionerna ganska roliga, vilket gjorde att hon fick ganska höga betyg. Ganska tidigt blev hon dessutom tillfrågad om hon ville gå med i Jeudi, men hon sa nej. Uppväxten gjorde att hon har haft svårt att förstå sig på tjejer så bra. Lealia var beteendemässigt mer som en pojke, vilket tyvärr inte blev uppskattat bland lärarna då det hände att hon blev tillsagd på grund av diverse saker.

På något sätt lyckades hon mot alla odds att komma in i Dimanche. Där trivdes hon riktigt ordentligt, ända tills hon och resten av de jämngamla kamraterna kom in i tonåren. Plötsligt blev killar ett stort intresse bland hennes sovsalskamrater och Lealia kände sig lite utanför. Dessutom var det inte lika uppskattat när flickor ville hålla på med fysiska aktiviteter, och det fanns inte så stor möjlighet för det. Därför började Lealia satsa in sig mer i skolan och fastnade väldigt mycket för Brygder och Botanik. Det var inte riktigt det som hennes föräldrar skulle uppskatta, men Lealia lyssnade sällan på sina föräldrar. Istället följde hon sitt hjärta och la nästan all fokus på brygder och botanik, all annan fokus lägger hon på ämnen som hör ihop med det, så att hon har möjlighet att jobba inom ämnena.

På Beauxbatons finns det en speciell person, som Lealia upptäcker i nollan, sista året. Hans namn var Alain Premilleu, och efter ungefär halva året inser Lealia att hon känner mer för honom än vänskap. Han var en av hennes bästa vänner under åren och gick också i Dimanche. Han kände dessutom något för henne för under de sista veckorna blir de ett par. Bara något år efter att de slutat skolan gifter de sig dessutom. Tillsammans får de två barn, Julien och David. Lealia började dessutom jobba med att ta fram mediciner för olika sjukdomar när barnen blir större.

Nu har det gått ett antal år, och Lealia har varit med om många generationer som kommit, vilket man kan anse som otroligt många. Lealie är en gammal tant nu, men hon känner sig inte så gammal och hon är ofta med och leker med den senaste generationen. De äldsta är runt Beauxbatonsålder, och de yngsta är bara några år gamla. Lealie har fått vara med under många generationer och fått se många växa upp, men än är det inte färdigt. På sitt jobb med att ta fram mediciner jobbade hon tills hon blev ungefär hundra år. Därefter tog hon anställning på Beauxbatons. Hon var lärare på Beauxbatons i brygder och botanik mellan 60- och 90-talet. Efter det slutade hon för att få lite paus och kunna ta det lugnt mer av livet utanför skolan. Detta håller dock inte mer än 20 år. Beauxbatons hittar ingen lärare i brygder och botanik, antagligen ansökte ingen om posten, så Lealia får en uggla där de ber henne komma tillbaka till skolan och börja undervisa igen. Självklart kan hon inte hoppa över den möjligheten.