Beslut om nedläggning av SH

Fr.o.m. i dag (25 april 2022) har hemsidan och forumet skrivskyddats. Det finns två trådar som fortfarande går att skriva svar i: beslutet om nedläggning samt tråden i Den Läckande Kitteln där man kan dela med sig av SH-minnen.

Användarkonton i forumet som aldrig använts, aldrig postats med o.s.v. har raderats. Nuvarande och utrensade spelare kan fortfarande logga in och spara ner gamla inlägg fram till 1 september 2022, då detta forum kommer att raderas. OBS! De gamla forumen, Forum1 och Forum2, kommer att raderas 1 juni 2022.

Tack för 18 minnesvärda år! ❤️💛💙💚

Patrice Moulin [BB] (Embli)

Användarens profilbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 578
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Patrice Moulin [BB] (Embli)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Godkänd 30 May 2016, 22:02

Patrice Moulin
Watterwil, Schweiz

Patrice Moulin var många saker. Trollkarl, rödhårig, blåögd, stolt Schweizare, skiljsmässobarn, djurälskare och tretton månader äldre än lillebror Corin. Snart skulle han bli Beuxbatonelev också men inte riktigt än. För det mesta bodde han och Corin hos mamma med hennes pojkvän och två hundar men varannan helg var de hos pappa i Frankrike. Han hade också en ny partner men hon brukade oftast inte vara där när Patrice och Corin var det.

Mamma bodde i ett hus i skogen. Det var varken en blygsam liten stuga eller något palats. Med två våningar, källare och vind gav det gott om plats åt familjen. Patrice hade ett eget sovrum och delade lekrummet i källaren med Corin. De hade många leksaker därnere, bland annat ett minikök som Corin förälskat sig i. Han svor på att han skulle bli kock en vacker dag och brukade servera låtsasmat till dockor och nallar. Patrice var inte särskilt förtjust i att leka restranggäst jämt och ständigt men kunde gå med på det i utbyte mot att Corin var med i de lekar Patrice tyckte om. Exakt vad det innebar varierade lite, han var inte lika fast vid en enda favorit som lillebror.

För det mesta kom bröderna rätt bra överens men de var ändå syskon. Corin kunde vara en riktig lite odåga och en skvallerbytta dessutom. Bara för att Patrice kanske brutit mot någon regel eller varit lite väl elak någon gång betydde det inte att det var rätt att springa till mamma. Bråk skulle hållas dem emellan, tyckte Patrice. Inte man mot man kanske när de bara var barn men ändå någon sorts lojalitet där. Att Patrice inte alltid var en snäll och förestående storebror, det kan han väl erkänna. Även om han inte tycker att det räknas på samma sätt. Han skulle aldrig bråka med en kompis på samma sätt som han gjorde med Corin. Det fanns vissa syskonprivilegier.

När nu Corin råkade vara en snorunge eller för besatt av sina matlagningsdrömmar föredrog Patrice kompisarnas sällskap. Han kände Beat och Aurora bäst, för deras mamma var hans lärare. Hans egna föräldrar ville inte hemundervisa men Mrs Färber hade inget emot att lära upp två extra barn tillsammans med sina egna. Mrs Färber var ganska ung för att vara mamma till barn i Patrice ålder, kunde en massa saker och bjöd på glass om man klarade veckans prov. (Vilket Patrice oftast gjorde, om så bara för belöningens skull.) Hon började prata schweizertyska då och då när hon glömde bort sig men Beat och Aurora brukade påminna henne. Sen var det inte alltid helt obegripligt heller, för Patrice och Corin fick lektioner i språket ibland. Mamma sa att det alltid var bra att kunna flera språk, särskilt när man bodde i ett land som hade mer än ett. Även om deras föräldrar bara pratade franska och de skulle gå på Beuxbaton.

Beat och Aurora ska också gå på den franska skolan, fast inte samtidigt som Patrice. Beat är lika gammal som Corin, så de får åka tillsammans (snacka om orättvist!) och Aurora börjar två år efter det. Särskilt nedrigt är det eftersom Beat alltid varit mest Patrice kompis, inte Corins. Beat läser samma serietidningar som Patrice och brukar spela Quidditch med honom och Patrice bjuder honom alltid på sitt sista godis. De är bästa vänner och ibland pussar de på varandra också. Att Beat ska stanna hemma och bli Corins istället är inte okej.

Samtidigt finns det givetvis mycket att se fram emot med skolstarten. Mrs Färber i all ära men att få riktiga lektioner är lite spännande. Det kommer att finnas massor av nya personer att lära känna och olika coola aktiviteter. För att inte tala om sällskapen. Helst skulle Patrice vilja gå med i Lundi, som pappa. Han vet inte om han kommer att lyckas men han tänker definitivt försöka. Ingenting annat lät alls lika bra.
Låst