Beslut om nedläggning av SH

Fr.o.m. i dag (25 april 2022) har hemsidan och forumet skrivskyddats. Det finns två trådar som fortfarande går att skriva svar i: beslutet om nedläggning samt tråden i Den Läckande Kitteln där man kan dela med sig av SH-minnen.

Användarkonton i forumet som aldrig använts, aldrig postats med o.s.v. har raderats. Nuvarande och utrensade spelare kan fortfarande logga in och spara ner gamla inlägg fram till 1 september 2022, då detta forum kommer att raderas. OBS! De gamla forumen, Forum1 och Forum2, kommer att raderas 1 juni 2022.

Tack för 18 minnesvärda år! ❤️💛💙💚

France Girard [BB] (Embli)

Användarens profilbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 578
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

France Girard [BB] (Embli)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Godkänd 24 Apr 2015, 22:03

France Girard
Quimper, Frankrike

"Om France ska åka på magiskola, då måste jag få översängen" säger Claudine Girard, trots att den alltid varit Frances. För hon är äldst och då är det klart att hon ska få överslafen. Med sitt fina Frozen-täcke och sina nallar. Nu försöker Claudine säga att om France går på internatskola större delen av året är det rättvist om Claudine får ta över hennes säng men det är bara fel vilket deras dumma föräldrar inte verkar förstå.

"Vi får se" säger mamma tillslut. Försöker vara diplomatisk. "Det är ändå ganska långt kvar till skolstarten. Vad sägs om att vi åker ner till havet och badar?" Hon tycker hela tiden att de ska göra saker tillsammans i sommar, innan France åker bort. Bada i havet, gå på museum, se på film, baka, äta glass. Det är kul, samtidigt som France skulle vilja träffa sina kompisar lite mer och leka med dem också. Kompisarna som inte vet att France är en häxa nu och ska börja på en magisk skola i september.

Marielle och Valérie och Rébecca. De har gått i samma klass sen de började skolan och bor ganska nära varandra. Igår lekte i Disney-prinsessor i lekparken. Det är en favoritlek som de brukar göra på varje rast i skolan och ofta nu på sommarlovet. Det är orättvist att France nästan aldrig får vara Elsa eller ens Askungen eller nån annan än Tiana. Att laga mat och bli en groda var inte alls lika coolt som att göra lekparken till ett isslott. Bara för att France ser mer ut som Tiana med sitt mörka skinn och bruna ögon. Det var så orättvist. Dessutom tycker hon inte att hon är särskilt lik Tiana i övrigt, varken med utseendet eller personligheten. France hår var annorlunda, i små tunna flätor och sen var hon ju såklart mycket yngre. Viktigare ändå var att matlagning inte var särskilt intressant. France har aldrig drömt om att ha en resturang. Kanske en butik av något slag, som hennes favoritaffär där det såldes allt från hårspännen till pärmar och luktade tvål. Inte som de vanliga tråkiga tvålarna France hade hemma, utan tvålar i fina färger som var formade som hjärtan eller blommor och luktade starkt. Claudine tyckte inte om dem, sa att hon det sved i ögonen på henne bara hon gick in i affären. France hade aldrig förstått det, för man luktade ju inte med ögonen direkt. Hon tycker om dofter, blommor och parfymer och tvålar. Hon har ett luktsuddgummi i skolan som hon är extra stolt över. Hon försöker alltid skriva rätt på en gång så att hon inte behöver använda det för mycket, för vem vet om hon kan få ett nytt när det tar slut. Det var i alla fall någonting som hennes kompisar också förstod, sparsamhet och att vara rädd om sina saker. De kom inte heller från rika familjer. Inte för att familjen Girard är jättefattig men France vet mycket väl att det finns andra som har mycket mer pengar. Barn som kan få vad de än pekar på med en gång. Som får åka och fira jul på en strand i Thailand och har nya kläder var och varannan vecka istället för att ärva det mesta från släktingar. Det är inget hon tänker på hela tiden och hon har oftast inte så mycket emot det, för hon hade ju ändå en del fina saker. Som Frozen-täcket och luktsuddgummit och böcker som hon inte behövde lämna tillbaka till biblioteket.

Nu klättrar France in i bilen som förhoppningsvis kommer att ta dem till havet snarare än verkstaden. Den har ofta konstiga ljud för sig och går sönder, familjens gamla BMW. Pappa pratar ofta om att köpa en ny bil men det tycks aldrig bli av. France tittar ut genom fönstret och ignorerar Claudine, sängtjuven. De kör iväg och France ser till att få en sista glimt av deras lägenhetsfönster. Hon gör alltid det när de åker iväg någonstans nu, när hon vet att internatskolan väntar. För även om hon ser fram emot att få lära sig trolla kommer hon ju att längta hem. Sakna lägenheten och kompisarna och familjen. Till och med Claudine, i alla fall lite. Skolan också, för France har ändå tyckt om sin vanliga skola. Mugglarskola. Så märkligt att tänka på den så. Visst hade lektionerna aldrig varit lika roliga som rasterna men vissa ämnen hade hon ändå tyckt om. Franska, där hon fick läsa och skriva berättelser. Det kommer hon inte få läsa på Beauxbatons. Inte matte heller, fast det är bara skönt. Att försöka hålla massa siffror i huvudet är jobbigt. Varför behöver hon kunna det, förresten? Det finns ju miniräknare. Undrar om magiker hade miniräknare, också.

France fiskar upp en bok och börjar läsa, för till skillnad från Claudine kan hon göra det i bilen utan att bli åksjuk. Berättelsen handlar om en häxa, som de flesta böcker France läser nu. Hon hade tyckt om att läsa om magi förut också men nu var det mycket mer spännande. Varje gång hon läste om en trollformel eller en drake kunde hon fråga sig om det var så där magi skulle bli på riktigt. Egentligen skulle hon vilja titta i skolböckerna, för där finns ju de verkliga svaren men familjen har inte varit i Paris och köpt hennes nya skolsaker än.

När France var liten, innan Claudine ens var född, var de på semester i Paris. France kommer inte ihåg det men hon har sett bilder. Den här resan kommer hon att minnas. Sen blir den ju mer spännande också, eftersom de ska få se en magisk del av huvudstaden. Mannen från trolldomsministeriet (en riktig trollkarl!) har lovat att möta dem och visa precis vart de ska gå. Där kommer France få se massor av häxor och trollkarlar och magiska butiker. Kliva in i sin nya värld på riktigt. Det är ju faktiskt mycket coolare än att få vara Elsa i lekparken.
Låst