Alla med någon sorts OFF-ansvar inom SH får vara lediga (om de vill) fram till 1 september. Läs mer här »

SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder. // Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Honoria Estelle Lemoyne [BB] (Yellow)

Användarens profilbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 573
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Honoria Estelle Lemoyne [BB] (Yellow)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Godkänd 26 Sep 2012, 18:47

Honoria Estelle Jaqueline Lemoyne; Saint-Affrique, Frankrike

I den lilla staden Saint-Affrique i södra Frankrike dansar den elvaåriga flickan Honoria Estelle Jaqueline Lemoyne fram på tå. Hon övar återigen på de nya ballettstegen hon lärt sig under gårdagen. Ballett, denna underbara dans. Honoria Estelle totalt älskar den, har alltid gjort. Hon vill bli ballerina, ska bli ballerina. Hon är en bestämd liten tös som är villig att kämpa för sina mål på ett ytterst fokuserat sätt. Hon är mycket envis och ger sällan upp. När hon gör det dock, finns det alltid en bra anledning till varför. Som att det till exempel är fysiskt omöjligt, eller att hennes mål inte har något syfte. Fast detta är knappt godtagbara anledningar i hennes ögon, så tja, det måste vara en riktigt, riktigt bra anledning.

Just denna dag, är Honoria Estelles blonda, medellånga hår uppsatt i en stram knut bak på huvudet. Det får inte under några som helst omständigheter falla ner i ansiktet och störa hennes koncentration. Nej, det vore hemskt! Koncentration och fokusering är så otroligt viktigt, speciellt när man övar ballett. Då gäller det att ta fram sitt bästa, och bara ge järnet. Allt annat vore dåligt och under all kritik.

Honoria Estelle fortsätter självsäkert att dansa fram i Saint-Affrique. Ja, självsäkerhet har hon gott om. Nästan lite för mycket, då hon ibland kan bli lite egocentrerad. Men detta är inget den gråblåögda flickan bryr sig särskilt mycket om. Nej, det spelar väl ingen roll?
Hennes vänner skulle nog inte hålla med henne där i alla lägen, för att bli egocentrerad är inte så uppskattat av andra människor, men detta har inte lilla Honoria Estelle märkt av något speciellt, nej, hon är lyckligt, eller kanske mindre lyckligt, oviss om detta faktum.

Lilla Honoria Estelle är mycket artig, skötsam och lojal, men också lättirriterad, pessimistisk och för stolt för sitt eget bästa. Hon tenderar att bli något av en besserwisser ibland, och måste absolut alltid ha rätt. Har hon fel, försöker hon hitta små kryphål, vad som helst, som kan göra att hon faktiskt har rätt, men hon skulle aldrig fuska sig till ett rätt. Absolut inte! Ett rätt måste förtjänas, och förtjäna det ska hon.

Den ballettdansande flickan är en renblodig häxa, som är lite av en stereotyp för sin släkt, Lemoyne. Hon tycker inte något vidare om mugglare, och detta beror på att hon har fått lära sig att tycka så, hela livet. Båda hennes föräldrar och större delen av släkten ogillar mugglare, så det är helt enkelt vad hon har lärt sig att man ska göra. Hon har aldrig fått någon chans att se på saken annorlunda, helt enkelt.
Hennes föräldrar heter Caprice och Auberon och båda arbetar med djur. Hennes mor som djurbotare och hennes far som djurskötare. Detta har lett till att Honoria Estelle tycker mycket om djur, alla sorters, faktiskt. Hon har även två småsystrar vid namn Angelique och Justice, och Honoria Estelle har blivit lite av en idol för småflickorna, mest eftersom de också är intresserade av ballett.

Hon fortsätter att dansa, gör en graciös plié. Hon är rätt smal, och hennes revben syns ganska tydligt genom skinnet, trots att hon äter ganska mycket för en elvaåring. Hon vill verkligen inte svälta sig själv, hur ska hon då orka träna? Det gäller att hitta en bra balans, och det tycker hon definitivt att hon har gjort. Medellång är hon också, trots att hon önskar att hon vore längre. En lång och slank ballerina, jo, det vore perfekt för lilla Honoria Estelle.

Musik ligger henne varmt om hjärtat och Honoria Estelle lyssnar alltid på musik när hon tränar. Det är en ren självklarhet! Just vid det här träningstillfället spelas det faktiskt ett vackert, klassiskt musikstycke i bakgrunden och hon dansar fokuserat i takt med rytmen. Musik är så underbart, likaså är konst. Ballett är en ren självklarhet, så det måste hon nästan inte ens ta upp. Det är vad hon är uppväxt med, det finns i hennes väsen. Oavsett vad någon säger eller gör, kommer hennes konstnärliga och kreativa sida alltid att finnas där.

Vänner har flickan gott om, då hon är mycket social och framåt. Hon tar ofta första steget till en konversation och drar sig inte för att lära känna nya människor. Hon kan ha lite humörsvängningar ibland, men hon är oftast glad och snäll. Tyvärr tänker hon inte alltid före hon talar, vilket kan leda till att hon kläcker ur sig mindre trevliga saker. Detta är absolut inte hennes mening, men det händer lite då och då. Men vad är livet utan lite misstag? Ett liv utan risker? Nej, ett sådant liv vill inte Honoria Estelle ha, hon vill chansa ibland, när det gäller mindre viktiga saker, naturligtvis. Att chansa med viktiga och betydelsefulla saker skulle aldrig falla henne in. Där gäller det att vara precis korrekt. Inga fel får förekomma. Alls.

Honoria Estelle fortsätter att träna. Träna, träna och träna. Hon ska bli bäst, det ska hon! Bäst på ballett och bäst på allt annat hon tar sig an. Att säga att hon bara ska försöka räcker inte, hon måste bli övertygad. Verkligen vilja. Vad är annars poängen? Man kan inte ge upp sådär mitt i alltihopa, inte när hon har kämpat så hårt dessa elva åren. Eller ja, dansade gjorde hon kanske inte innan hon lärde sig gå, men sedan hon lärde sig det har hon dansat. Tränat för att bli bäst i världen. Och bäst ska hon bli.