Beslut om nedläggning av SH

Fr.o.m. i dag (25 april 2022) har hemsidan och forumet skrivskyddats. Det finns två trådar som fortfarande går att skriva svar i: beslutet om nedläggning samt tråden i Den Läckande Kitteln där man kan dela med sig av SH-minnen.

Användarkonton i forumet som aldrig använts, aldrig postats med o.s.v. har raderats. Nuvarande och utrensade spelare kan fortfarande logga in och spara ner gamla inlägg fram till 1 september 2022, då detta forum kommer att raderas. OBS! De gamla forumen, Forum1 och Forum2, kommer att raderas 1 juni 2022.

Tack för 18 minnesvärda år! ❤️💛💙💚

Alexis Lamoreux [BB] (Lemon)

Användarens profilbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 578
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Alexis Lamoreux [BB] (Lemon)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Alexis Guillaume Lamoreux, Marseille, Frankrike

Det är en tidig kväll i mitten utav juli. Längs bygatan skyndar en pojke i elva års åldern. Pojken är ganska så kort för sin ålder och rätt så smal .Han har vitblont hår, lätt solbränd hy som under sommaren får ganska mycket fräknar och blåa ögon.

Alexis Guillaume Lamoreux som gossen för övrigt heter är för tillfället på väg hem till det hus han och familjen bor i. Alexis är äldsta sonen till de båda magikerna Guillaume och Gabrielle Lamoreux. Familjen Lamoreux är bosatt i ett mindre magiker samhälle som inte ligger särskilt långt från den franska staden Marsielle. Förutom Alexis och föräldrarna så består familjen utav den två år yngre systern Jacquline och tre år yngre systern Corine.

Familjen är inte direkt rik men har ändå ganska gott om pengar då båda föräldrarna har hyfsat välbetalda jobb på franska trolldomsministeriet. Precis som resten utav släkten Lamoreux så har familjen egentligen ingen riktigt bestämd åsikt om mugglare, dock så undviker de allt för nära kontakt med dessa. De tre barnen har fått hemundervisning och utbildning i de ämnen som är bra att kunna den dagen de börjar på Beauxbatons. Att alla barnen en dag kommer börja studera vid den franska magiskolan är något man förutsätter, men helt säker kan man ju aldrig vara.

Ett utav Alexis största intressen har alltid varit dansen. Han började med dansen i ganska unga år och den tar nu upp en ganska så stor del utav hans fritid. Utöver dansen så är även klassisk litteratur ett utav Alexis stora intressen, han kan tillbringa timmar med näsan i någon bok av de kända författarna. Som person skulle Alexis kunna beskrivas som ganska vetgirig , han älskar att lära sig nya saker. Dansen här även gjort honom väldigt tävlingsinriktad och målmedveten, han är en person som vet vad han vill och inte tänker låta något stoppa honom att komma dit.

Alexis har nu kommit fram till familjens hus. Huset är beläget i utkanten utav byn och omges utav en välvårdad trädgård.” Mamma Pappa jag är hemma !” ropar Alexis så fort han kommit innan för dörren. Eftersom han inte får något direkt svar på sitt rop så tror Alexis först att ingen av de andra familjemedlemmarna befinner sig i huset för tillfället men han hittar snart sin far i vardagsrummet. Monsieur Guillaume Lamoreux lägger ifrån sig veckotidningen han suttit och läst när han äldsta barn och ände son kommer in i vardags rummet. “Där är du ju min gosse” säger han glatt. “ Om du går upp på ditt rum, så tror jag att det ligger något där uppe och väntar på dig”. Alexis ger sin far en snabb kram och skyndar uppför trappan till övervåningen.

Väl inne på sitt rum så dröjer det inte lång stund innan Alexis upptäcker brevet som ligger på skrivbordet. Att brevet kommer från Beauxbatons går inte att ta miste på. Det var ungefär den tiden på året då antagnings breven skickades så brevet var väntat. Glad och väldigt lycklig lägger sig Alexis på sängen i det sparsamt möblerade rummet och läser igenom sitt antagnings brev från Beauxbatons.
Låst