Alla med någon sorts OFF-ansvar inom SH får vara lediga (om de vill) fram till 1 september. Läs mer här »

SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder. // Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Verity Gillespie [S] (Vixiepixie)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 562
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Verity Gillespie [S] (Vixiepixie)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Verity Gillespie, Arduaine, Skottland

Verity såg sig i spegeln på sitt lilla sminkbord och satte upp det axellånga blonda håret i en hästsvans. Tillbaka tittade en brunögd flicka med smilgropar från spegelbilden. Hon valde ut ett par örhängen som såg ut som små körsbär ur sin samling, Verity var nämligen förtjust i att samla på framförallt örhängen med olika roliga motiv. Sminkbordet stod vid fönstret i hennes rum och Veritys rum låg högst upp i det höga och smala huset av sten. Det hade en utsikt över skottlands landskap, och en bit bort kunde man skymta havet. Väggen på andra sidan om bordet var istället dekorerad med prydligt uppsatta rosetter och vinster av olika slag. Verity var i allmänhet tävlingsinriktad, vare sig det handlade om att få bäst resultat på provet, vem som kunde äta något snabbast, eller mer officiella aktiviteter som de ridtävlingar eller dansuppvisningar hon brukade vara med i. Innan Hogwarts hade hon både tränat och tävlat en hel del med sin egen häst Vermilion, men det blev inte så mycket med det längre när hon spenderade större delen av året på skolan. Att få ta med sig sin häst till Hogwarts var väl inte så orimligt? Hur skulle det annars gå med planerna på att bli elitryttare, hon förlorade tid varenda dag! Verity var också rädd för att hon skulle hinna växa ur Vermilion när hon hon satt där borta i skolan, då hon redan var lång för sin ålder.

Med en suck gick Verity ut ur rummet och studsade ner för den spiralformade trappan. Nere i köket satt resten av familjen samlad. “Godmorgon gumman” sa Veritys pappa Patrick Gillespie utan att titta upp från morgonens exemplar av Daily Prophet. “Godmorgon” svarade Verity och slog sig ner vid matbordet för att plocka på sig några rostade brödskivor. Ett snabbt leende som hälsning fick hon av sin mamma som hade fullt upp med att få mat i Veritys tvååriga syster, samtidigt som hon försökte hindra fyraåriga Mercy från att välta ut sin mjölk. Verity älskade sina småsystrar, men de kunde vara jobbiga ibland, ganska ofta faktiskt. Innan syskonen, när det bara varit Verity och hennes föräldrar, hade saker varit mycket roligare. De var närmare, och gjorde mer saker tillsammans. Nu gick mycket av tiden till Mercy och Chasity, även om Patrick och Eleanor alltid kom på alla tävlingar och uppvisningar var de mer frånvarande nu. Verity anade att föräldrarna hade lite dåligt samvete ibland, för hon kunde oftast få göra lite som hon ville.

När syskonen blev för stökiga gick Verity gärna över till sin farfarsfar Adair. Adair bodde också i huset, men hade ett av våningsplanen för sig själv. Adair Gillespie var gammal men fortfarande skarp, Verity tyckte om att sitta i hans pösiga fåtöljer och spela trollkarlsschack medan de åt kola, mycket för att han ofta lät henne vinna.

Året då Verity skulle fylla tolv år hade hon till slut fått brevet till Hogwarts. Ett år för sent enligt henne själv då hon var född sent på året och de flesta av hennes vänner, däribland Wortwin hennes bästa och äldsta vän men även hennes pojkvän, hade fått åka innan henne. Det var en tävling hon aldrig kunnat vinna, och Verity hade känt sig ensam det där året innan brevet. När det äntligen var hennes tur att få sorteringshatten på huvudet hade hon blivit sorterad i Slytherin, samma elevhem som Wortwin, precis som hon önskat. Verity som aldrig varit särskilt blyg eller osäker med nya personer kände sig väl tillrätta i sitt nya elevhem på sin nya skola och blev snabbt vän med flera av sina klasskamrater. Resten av året flöt på och hon fattade snabbt tycke för trolldrycksläran som hon var glad över att också ha en viss talang för. Verity visste att det var ett ämne både hennes föräldrar och Adair tyckte var viktigt då de själva höll på med det i och med att de drev Gillespies familjeföretag som framförallt sålde färdiga trolldrycker.

Under andra året på Hogwarts funderade Verity mycket på vilka ämnen hon skulle välja till nästa år. Hon ville välja något som var användbart, men också något som hon skulle tycka var roligt. Efter första årskursen saknade Verity också kvastflygningen, och att ha något där hon kände att hon fick röra på sig mer. Hon brukade åtminstone hjälpa Wortwin att träna till Quidditchuttagningarna, själv var Verity inte speciellt intresserad av att söka till laget. Quidditch var kul att kolla på och kul att spela med kompisarna ibland, men inte mer än så enligt henne själv.