Alla med någon sorts OFF-ansvar inom SH får vara lediga (om de vill) fram till 1 september. Läs mer här »

SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder. // Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Mhairi Proud [S] (Lio)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 562
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Mhairi Proud [S] (Lio)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Mhairi Polymnia Proud; Cullivoe, Shetlandsöarna

Så länge hon kan minnas har Mhairi Proud velat gå på L’Academie Beauxbatons. I hennes ljusblåa flickrum i familjen Prouds villa utanför Cullivoe på ön Yell hänger vimplar i trikolorens färger ovanför sängen och i bokhyllan står den blankslitna sagoboken om flickorna på Beauxbatons som hennes mamma fick läsa högt ur för henne varje kväll som liten. Tolvåriga Mhairi bläddrar fortfarande i den i smyg då och då, stryker försiktigt med fingret över illustrationerna av palatset, pegasarna och flickorna i sina klockade skoluniformsklänningar. Egentligen är hon ju dock för gammal för sagor.
Med åren har sagoboken fått sällskap av en uppsjö andra böcker om den franska magiskolan, både fakta och fiktion. Ett franskt lexikon står också där i bokhyllan, även att Mhairi främst kan balett-termer på sitt favoritspråk. Plié, grand plié, tendu, à la seconde... Och så vidare. På Beauxbatons kan man ha balett som fritidsaktivitet. Istället för kvastflygning lär man sig grunderna i konstflygning och på schemat står inte bara ämnen som förvandlingskonst, trolldryckskonst och örtlära (eller Brygder och Botanik, som det kallas på Beauxbatons), utan även konst och litteratur.

Mhairi har efter sitt första år på Hogwarts egentligen inget emot det, tvärtom trivs hon bra i Slytherin. Det är ju inte Beauxbatons, men det är fortfarande en magiskola. Astronomi och förvandlingskonst har blivit hennes favoritämnen, porträttet av en mörkhårig kvinna i midnattsblå klädnad på tredje våningen hennes favorittavla och rostbröd med fikonmarmelad hennes favoritfrukost i stora salen. Hon vill tro att det hade gått ännu bättre för henne på Beauxbatons, att hon inte hade dragits med både ett A och ett par Ö i betyg och att hon hade varit exotisk och populär snarare än haft en genomsnittlig vänkrets.

Det går inte att anklaga henne för att inte ha försökt, i alla fall. Mhairi har skrivit en uppsjö brev till L’Academie Beauxbatons skolledning. Att skriva under dem med sin mammas signatur är kanske inte något hon är stolt över, men Mhairi inbillar sig att det inte spelar någon roll när hennes riktiga antagningsbrev väl kommer. Hennes uggla, Chouette, har emellertid kommit tillbaka utan svar varje gång de två senaste somrarna. Har all efterforskning om hur man adresserar utländska brev varit bortkastad? Mhairi har absolut inget intresse för magivärldens postsystem, men går utan tvekan både över lik och slingrar sig mellan reglerna för att nå dit hon vill.

Att misslyckas är jobbigt. Under sommaren har hon, som alltid varit lång för sin ålder, vuxit ännu mer på längden och dessutom inte riktigt kommit underfund med hur man övar balett alldeles själv på Hogwarts. Plötsligt har Mhairi långa, magra armar och ben som inte helt vill göra som hon själv vill. Hon snubblar ur sina fouettes och lyckas inte sträcka på benen. Det händer att hon trycker ner andra för att själv framstå i bättre dager, skickar kritiska blickar mot någon vars håruppsättning är slarvig och fäller välmenande kommentarer om att persikofärgat faktiskt inte passar värst bra på alla.

Mr och Mrs Proud är åtminstone mycket stolta över sitt enda barn. Med sina ljusblåa ögon och sitt långa, blonda hår är hon en Proud upp i dagen. I ansiktet går moderns spetsiga, lite rävlika drag igen med en smal näsa, något kritiskt nedåtvinklade mungipor och en vass ansiktskontur. Kanske kan skolbetygen bli lite bättre med tiden så att hon får en framtid inom marknaden för smärtstillande trolldrycker som sin pappa. Beauxbatonsintresset… ja, den har föräldrarna lärt sig att ta med ro. De kan ju locka med ett sommarutbyte eller åtminstone ett par franskalektioner om hon kommer hem med bättre betyg efter tvåan och dessutom kommit ihåg att öva på violinspelandet.