SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder.

Om du ville ha kvar dina karaktärer behövde du säga till i den här tråden senast 23:59 sön 2 februari. Sade du inte till i tid har dina karaktärer nu rensats ut.

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Briseis Salt [S] (Toadyone)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 463
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Briseis Salt [S] (Toadyone)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Briseis Amanda Salt, Longridge, Preston

Briseis Amanda Salt sitter vid ett litet runt bord ute i en trädgård. Bredvid henne sitter den något äldre släktingen Eos och de båda flickorna pratar och skrattar tillsammans. För tillfället pratar de om en kärleksroman som de båda läst nyligen. De båda tonåringarna trivs i varandras sällskap och trots att de inte hamnade i samma elevhem på Hogwarts umgås de en hel del på skolan. Briseis hade hamnat i Slytherin precis som sin mamma medan Eos året innan hade hamnat i Ravenclaw som många i släkten gör. Nu är det sommarlov och slutet av juli och värmen som böljer över Storbritannien får Briseis att tänka på hur det var för deras förfäder i Karibien för inte alls särskilt länge sedan, när hennes släktingar var förslavade. Hon längtar efter att få lära sig mer om släktens historia och träffa släktingarna som jobbar med svartas rättigheter i olika delar av världen. Redan som barn var hon mycket nyfiken på hur saker och ting i världen fungerar – allt från djur till planeter och grupper av människor.

Snart är det dags för Briseis att börja sitt femte skolår på Hogwarts och samtidigt dags för hennes älskade lillebror Ferdinand att börja första året på skolan. De båda syskonen står inte varandra supernära, men de vet att de alltid finns där för varandra trots att Nando är flera år yngre än henne. Nando sitter på andra sidan bordet tillsammans med den yngre släktingen Candida, som går i Ravenclaw. Med Didi i närheten blir det fart och fläkt och inte många lugna stunder, men det passar Bri perfekt som tycker om när det händer saker. Bri tycker om att ha folk omkring sig och kan hantera de flesta sociala situationer på ett smidigt sätt, även om hon ibland kan uppfattas som lite väl rakt på sak och kan ibland ge ett litet kyligt första intryck. Hon säger helt enkelt vad hon tycker och tänker och står på sig när hon tycker att hon har rätt, även om hon kanske trampar på en eller annan tå. Hon har inga problem med att göra det som krävs för att komma dit hon vill, även om det såklart finns gränser för vad hon tycker att det är rätt att göra i olika sammanhang. Å andra sidan är hon för det mesta omtänksam och lojal mot de hon bryr sig om och vill gärna jobba med något där hon får hjälpa människor på något sätt, som till exempel botare eller jurist eller något annat socialt och hälsorelaterat jobb. Briseis är en öppen person som tror på allas potential och att alla har samma rätt och värde att vara dem de är och att man ska vara sig själv i alla lägen.

Briseis funderar lite på i vilket elevhem Nando kommer att hamna, om han kommer att hamna med henne eller med Eos och Didi i Ravenclaw. Oavsett vilket är hon säker på att Nando kommer trivas på Hogwarts precis som hon gör och som den storasyster hon är tänker hon att hon får hålla lite koll på sin lillebror så att han kommer in i gängorna ordentligt och får vänner och sånt. Om Nando hamnar i Ravenclaw kan hon ju alltid be Eos att hålla ett öga på honom också.

Att ha vänner är ju väldigt viktigt och Bri hade tur som redan tidigt på skolan under första året hade klickat ordentligt med en sovsalskompis. Självklart kom hon bra överens med de flesta av sina klasskompisar också och pratade mycket med alla, särskilt tjejerna i sovsalen men det var ju alltid skönt att ha en extra bra kompis att hänga med. När Bri var yngre och gick i första året hade hon varit ganska lik sin yngre släkting Didi och hittat på en hel del äventyr på skolan både i slottet och ute på skolområdet för att lära sig om hur skolan funkar.

Under andra året på skolan fortsatte hon med att utforska hur världen runt skolan funkar både genom att fysiskt utforska miljön och genom att läsa böcker och prata med folk och spöken på skolan. Hur skulle en annars kunna lära sig om saker och platser en själv inte ens sätt tidigare? Hon drömde då om att bli djurbotare för att kunna ta hand om alla söta och spännande djur även om hon kanske inte jobbade så ambitiöst med skolarbetet som med att lära sig om allehanda andra saker. Under det här året saknade hon kvastflygningen lite men lyckades ändå hitta på saker för att bli av med en del av den överflödiga energin.

Under tredje året fick hon ett större fokus och en högre ambitionsnivå när det gäller studierna och ägnade mer tid åt att plugga istället för att springa omkring och utforska. Det här året fick hon också flera nya spännande ämnen som tillval. Mugglarstudier valde hon för att lära sig mer om släktens rötter och för att hon är nyfiken på den världen rent allmänt och skulle kanske kunna tänka sig att jobba med mugglarföddas rättigheter eller så i framtiden. Dessutom snackade folk en del om att Slytherins elevhemsföreståndare vill att man läser det och honom vill man ju hålla sig väl med. Skötsel och vård av magiska djur valde hon som tillval för att djurintresset så klart finns kvar och ska man bli djurbotare kan det ju vara bra att kunna något om djur. Briseis ambition kom igång ordentligt när hon fick lära sig mer om släktens ursprung och diskutera olika frågor om livet genom att studera Filosofi som ett tredje tillval.
Fjärde året började med samma fokus på studier som under tredje året, men ett par månader in på året insåg tonåringen att det här med sociala relationer och det sociala spelet var mycket mer intressant att ägna sig åt. Studierna fick mindre fokus och Briseis upptäckte killar (och kanske någon tjej också). Såklart att hon hade hängt med killar tidigare, men nu blev det en helt annan grej. Hon började ägna sig mycket åt att flörta och att bredda bekantskapskretsen på olika sätt, utan att bry sig om vilket elevhem personen går i eller blodsstatus och sånt. Under året blev det också en och annan kyss med jämnåriga killar (och kanske någon tjej) för det är ju också spännande att utforska.

Efter en stunds snackande med släktingarna och mumsande på kakor drar hon åt sig ett pergament som ligger på bordet och börjar teckna lite på måfå. Bri är en kreativ person som gillar att pyssla och skapa saker. Det kan vara teckningar, foton, frisyrer, håruppsättningar, outfits, historier eller andra saker. Hon kan tycka att det är lite kul med mode, men gillar också att vara lite kreativ med stilen och gillar andra som är det. Ibland tycker hon även att det kan vara lite kul med skvaller, särskilt om det är en bra historia, men inte om det är alltför taskigt mot personen ifråga.
Självklart kommer mamma ut och ska ta ett foto av släktingarna som sitter tillsammans. Hennes mamma har ljusa färger i både hår och hud, men Briseis och Nando har ärvt lite mer av pappa Hunters mörkare färger. Bri har inget emot att bli fotad och idag har hon sitt mörkbruna, lockiga hår utsläppt över axlarna med en hatt på huvudet. En del hårslingor faller ned över hennes gyllenbruna armar, en hudton lite mellan mammas ljusare och pappas betydligt mörkare. Hon har pappas lite fylligare läppar, som hon gillar att måla i någon snygg färg, med mammas gröna ögon och pappas lite fylligare ögonbryn. Överlag är Briseis och Nando lika varandra och familjen kompletterar varandra från ljus till mörk och hela spektret däremellan.