SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder.

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Jade Avery [R] (Rebbilina)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 558
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Jade Avery [R] (Rebbilina)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Jade Victoria Avery, Iolanthe Isle, Scillyöarna

Vågorna guppar mot stenklipporna. Ibland, när det blåser riktigt mycket, går det inte ens att sitta här utan att bli blöt, för att vattnet stänker så högt, men just nu går det bra. Trettonåriga Jade Avery sitter på en större sten och betraktar dem, med ett finger på sidan hon är på i boken hon tog med sig. Hon ändrar sittställning på stenen, drar upp de långa benen under sig. Precis som de flesta andra Averys är hon lång och smal. det bruna håret är från mammas släkt, men annars syns det tydligt att hon är en Avery. Hon har pappas ovala ansikte och hans grop i hakan, farfars raka näsa och ljusblåa ögon, precis som så många andra i släkten. Flera andra bleker sitt hår, men Jade har valt att lämna det som det är. Hon gillar det bruna, även om det sticker ut bland kusinernas blonda.

Bredvid henne på stenen ligger en nött axelremsväska i brunt läder som innan den var Jades var äldre kusinen Jonquils. Under skolterminerna har hon den som skolväska, men så här på sommarlovet använder hon den oftast när hon ska hit. I väskan ligger hennes dagbok med tillhörande fjäderpenna och bläck, en vattenflaska och några kex som hon snodde ur skafferiet när ingen såg. Soliga dagar som den här ger sig Jade ofta iväg ut och sätter sig på några klippor och läser och skriver. Hemma är det så trångt, och även om nioåriga lillasyster Erin oftast låter Jade vara ifred när Jade ligger i sin överslaf i våningssäningen i deras gemensamma lilla rum föredrar hon att vara i fred på riktigt. Hon gillar att sitta vid havet, dra in havsdoften och känna vinden mot de fräkniga kinderna. När hon är i skolan är havet något hon faktiskt saknar hemifrån. Skotska högländerna har sin charm, snö till exempel, men det är ändå något särskilt med havet.

Nu är det bara lite mindre än två veckor kvar tills hon är tillbaka på Hogwarts. I Ravenclawtornet med Elias, Cat, Alfie och alla de andra. Ända sedan sitt första skolår har Jade trivts väldigt bra på skolan. De flesta i hennes familj har gått i Slytherin, så att sorteras in i Ravenclaw kom som lite av en överraskning. Första kvällen, när det var dags att gå från stora salen till sovsalarna kände Jade sig lite besviken över att inte få följa med kusinen Azure ner till Slytherins uppehållsrum. Det hade varit skönt att ha henne och alla äldre kusinerna så nära. Snart visade sig dock Ravenclaw inte alls vara dumt. Tvärt om. Hemma hade ingen någonsin förstått hur hon kunde snöa in så på ett ämne hon var intresserad av.
“Sitter du med det där igen?” hade mamma eller pappa frågat när hon återigen bläddrade i sina vältummade Aurora!-tidningar, skrev oräkneliga berättelser om Germaine, Eugénie och Marie från Flickorna på Beauxbatons eller ritade av ytterligare en katt från boken om olika kattraser. I Ravenclaw fanns det fler som var som hon, som alltid ville lära sig allt om någonting när de fått upp intresset. Jade trivdes som fisken i vattnet. Hon fick snabbt många nya vänner och även om det kanske främst var nyhetens behag det där första året var alla ämnen ganska roliga. Det var hur som helst roligt att befinna sig på en plats där hon fick lära sig massor av saker och dessutom fick göra det tillsammans med massor av kompisar.

Samtidigt var första året inte enbart en dans på rosor. På Iolanthe hade hon varit ganska skyddad från omvärldens åsikter om familjen Avery och väl på plats i skolan insåg Jade att flera på skolan, både professorer och andra elever, inte riktigt väntade sig samma saker av henne som av klasskompisar med efternamn som Adler, Atkins eller Northcutt. En viskning om lågstatustrash, en förvånad min när hon fick alla rätt på deras första trolldrycksprov och ett skämt om explosioner. Hemma hade föräldrarna sagt något om att folk snackade så mycket skit och att man behövde hålla huvudet högt, men Jade hade tänkt på det mer som ett allmänt råd, än att det skulle gälla just personer med efternamnet Avery.

Så, det var bara att hålla huvudet högt och inte lyssna på dem. Första året gick Jade ut med toppbetyg och när hon började andra året kom hon tillbaka fast besluten om att få minst lika bra betyg även nu. Hon skulle minsann visa alla att det gick att vara smart och att vara en Avery.

Även andra året på skolan blev ett bra skolår. Jade hade kul med kompisarna, sydde scrunchies åt sovsalskamraterna, något kusinen Jonquil lärt henne under sommarlovet, och fann ett nytt stort intresse i MMBC. Till en början var hon lite skeptisk, men så övertalade Elias henne att följa med på ett MMBC-möte och spela lite. En timme senare var hon totalfrälst och ville lära sig allt om spelet. När hon fyllde 13 år ett par veckor senare var det MMBC-kort som stod överst på önskelistan, istället för det vanliga “En katt” som stått överst de senaste sex åren. Nog för att katten kom på andra plats, men ändå. Under påsklovet fick hon dessutom följa med kusinerna Saffron och Jonquil till Diagongränden och la alla sina fickpengar på att köpa ett av de finare korten som en av de äldre eleverna i klubben på skolan hade. På ganska kort tid lyckades hon få ihop en liten samling kort. När det var dags för sommarlov kom hon hem och babblade om luftvarelser, formelkort och specialförmågor. Föräldrarna skrattade lite, och lät henne hållas, även om de inte alls förstod när hon stod och beundrade kort i Diagongränden när de var där för att köpa skolmaterial.

Jade slutar titta ut över havet, utan tittar istället ner i boken igen. Det är tredje gången hon läser Slottet, men hon tycker fortfarande om den. Hon kommer ihåg kexen i väskan och rotar fram dem. Tittar ut över havet igen, medan hon börjar knapra på ett av dem. Hon saknar ju såklart alla kompisar nu när hon är hemma, men att läsa vid havet är definitivt en av de saker hon saknar när hon är i skolan.