SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder.

Om du ville ha kvar dina karaktärer behövde du säga till i den här tråden senast 23:59 sön 2 februari. Sade du inte till i tid har dina karaktärer nu rensats ut.

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Ezra Nice [R] (Angfiel)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 460
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Ezra Nice [R] (Angfiel)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Ezra Nice

Cotswold Hills, England

Ezra försöker göra sig så liten som möjligt när han ska handla sina skolsaker. Han vill verkligen inte vara ute bland folk. Inte så att de som går bredvid vet vem han är bara genom att titta på honom, men så fort någon får veta vad han heter så tittar de dömande på honom. Som att det är hans fel. Som att det var hans fel att hans kusin mördade en massa människor. Och gjorde en massa andra hemska saker med dem. Ezras pappa försöker hålla huvudet högt, men det märks att han också påverkas av blickarna de får. Hans pappa känner de igen dock, han hade varit i The Daily Prophet så pass många gånger under åren att det var svårt att ta miste om honom. Ezra hade undvikit att hamna på bild, det hade hans föräldrar sett till. Det betyder tyvärr inte att han är immun för vad andra säger, speciellt inte när han är ute med sina föräldrar. Butiksinnehavarna tittar snett på hans pappa och sedan med någon slags medlidande på honom, fast han ser att det är avsmak där också. Ezra vill gärna tro att han är bra på att läsa av människor, men det ligger nog mer sanning i att han redan vet vad han tror de kommer tycka om honom och då projicerar det på alla han ser. Egentligen skulle han önska att han kunde ta på sig allting, så att hans föräldrar slapp, men det går inte. Så han får stå ut, medan han handlar sina skolsaker. Han kommer behöva stå ut i flera år på Hogwarts, där hans föräldrar inte kommer kunna skydda honom längre.

Han är en mycket smal och gänglig pojke som skulle önska att han kunde vara kortare så skulle det vara enklare att gömma sig. Nu är han istället längre än de flesta i hans egna ålder och det är en aning svårt att försvinna in i mängden då. Därför har han anammat en lätt framåtlutad gång med slokande axlar och nacke, som i ett försök att göra sig så liten som möjligt. Det svarta håret är kortklippt i en ganska klassisk frisyr även om Ezra alltid velat spara till långt hår så att han kunde gömma sig lättare. Ezras mamma tillät inte det, hon tyckte han såg ut som en luffare i för långt hår, så han fick lov att klippa sig. Han gör gärna som hans föräldrar vill att han ska göra för att de ska må bra, vilket är hans sätt att hantera världen i allmänhet. Göra det som andra vill att han ska göra och försöka försvinna i mängden.

Det är bara när han blir ensam som han kan leva ut ordentligt. När han tror att ingen tittar eller dömer honom så far han omkring i rummet och leker draktränare, auror, upptäcktsresande, privatdetektiv och en massa andra spännande saker. Hans säng blir till ett skepp, den snabbaste kvasten i världen, ett tåg, en drake… bara fantasin sätter gränser och är det någon hans fantasi inte har så är det gränser. I hans fantasivärld så kan han vara precis vem han vill och alla tycker om honom och värdesätter hans mod och intelligens. På väggarna i hans sovrum hänger bilder, som han själv har målat, på olika sorters äventyr som han tänker sig att han har varit på samt en del fotografier som han klippt ut från magasin på platser långt bort som ser ut att vara magiska bara i sig själva; Regnskog, höga berg, stora isflak på haven och böljande landskap. Ezra vet inte om han faktiskt vill åka dit, men att drömma om att göra det får det att pirra i hela kroppen på honom. Även om han själv gärna kryper ihop när det är andra runtomkring så tycker han mycket hellre om öppna platser, utrymme och luft. Kvastflygning är något han inte kan göra så ofta, eftersom hans föräldrar insisterar på att han inte får flyga på egen hand och de inte är lediga särskilt mycket, men när han får flyga på en kvast så känns det som att han kan vara riktigt fri. Det är speciellt härligt att flyga i området där de bor då det är så vackert.

Just målning är något han fastnade för redan i tidig ålder. Från början var det streckgubbar, sedan streckgubbar med rund mage och sedan blev det mer och mer avancerade saker. Det är inte det bästa som någonsin skådats, kan man inte påstå, men han lägger ner hela sin själ i det och det är något som han kan använda sig av för att drömma sig bort till andra platser. Han har lärt sig om anatomi för att kunna rita människor bättre, studerat bilder i uppslagsverk om magiska djur, suttit otaliga timmar ute i naturen och betraktat naturen för att kunna måla bättre löv och sitter han med näsan i en bok kan man räkna med att det har att göra med något han ska rita av framöver.

Ezra har inga vänner och han skulle inte säga att han någonsin har haft några. Även när han gick i mugglarskola ett tag så höll han sig för sig själv och eftersom han var ”lite konstig” så ville inte de andra eleverna vara med honom. Istället så blev han puttad in i skåp och fick sina kläder nersmutsade medan han var i duschen efter gymnastiken. Någon slags förhoppning fanns nog att han ska träffa någon på Hogwarts som han kan bli vän med, men med tanke på att de flesta föräldrar snabbt schasar bort sina barn när de får syn på dem så är den förhoppningen grusad när de kommer hem igen från Diagongränden.