Alla med någon sorts OFF-ansvar inom SH får vara lediga (om de vill) fram till 1 september. Läs mer här »

SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder. // Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Matteo Ó Comhraidhes [R] (Rebbilina)

Användarens profilbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 564
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Matteo Ó Comhraidhes [R] (Rebbilina)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Matteo Daíthí Ó Comhraidhe, Ballyheige, Irland


Över Matteo Ó Comhraidhes skrivbord sitter en kalender med olika magiska djur på väggen, med siffror varje datum som räknar ner. Det var Matteo själv som skrev dit dem på sin födelsedag i maj. Elva, åldern han har sett fram emot så länge. Åldern då han ska börja på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.

Då var det 114 dagar kvar. Nu, nästan fyra månader senare, står siffran fem på dagens datum, och Matteo har en stor koffert stående på hans sovrumsgolv. Förra veckan var han, mamma, pappa och båda hans yngre systrar Arianna och Sofia i Diagongränden för att köpa hans skolsaker. Trollstaven som valde honom, 12 tum, pilträ, fenixfjäder, lätt böjlig, var av samma träslag och med samma kärna som hans pappa, något pappa belåtet påpekat flera gånger den kvällen. Matteo kände det att han växte flera centimeter varje gång pappa sa så. Han vill gärna vara som honom, vill att pappa ska känna sig stolt över honom.

Utseendemässigt är han annars ganska olik både pappa och de andra Ó Comhraidhes, om man bortser från Arianna och Sofia då. Han är längre och mer bredaxlad än vad de andra kusinerna varit när de var elva, och har mörkt hår och lite buskiga ögonbryn. Istället för pappas ljust gråa ögon är Matteos mörkbruna, och med sitt lite kantiga ansikte, sin breda mun och den raka näsan påminner han egentligen mer om Massimo och Giovanni, mammas två yngre bröder som båda två bor i Italien. Bland de andra i släkten här hemma kan han ofta känna sig som “den italienska kusinen”, men när han och familjen är i Italien och hälsar på mammas sida av släkten ser de istället honom som irländare. Ibland är det lite jobbigt. Det känns som att han liksom inte passar in någonstans.

Det finns mycket han ser fram emot med att få börja Hogwarts, men han kan inte låta bli att se fram lite extra emot lektionerna i örtlära och astronomi. Helst av allt skulle han vilja börja läsa Skötsel och vård av magiska djur också, men det vet han att han kommer att få vänta med tills han går sitt tredje år. Matteo har älskat djur, natur och astronomi så länge han kan minnas. Han vill lära sig allt han kan. Han har flera dokumentärradioprogram han brukar lyssna på varje vecka, och tidningshållaren i bokhyllan bredvid skrivbordet är fullproppad med faktatidningar. Han gör gärna sina egna också, sitter i timmar och ritar av växter, djur och planeter, så att de ska bli på pricken lika fotona i tidningarna. Skriver av faktarutorna, så att det ska se ut precis som en riktig tidning. Ibland gör han topplistor i sina egna tidningar, listar vilka draksorter, svampar eller stjärnbilder han tycker bäst om. Det är ingen som läser tidningarna, men det gör inte så mycket. Matteo tycker om att göra dem för sig själv.

Matteo slänger en snabb blick på sin armbandsklockan. Fem i elva. Om fem minuter är det exakt fem dygn kvar. Han får fundera lite, men kommer fram till att om tio dygn är 240 timmar borde fem dygn vara 120. Om 120 timmar kommer han och alla hans nya klasskamrater vinka hejdå från Hogwartsexpressen och börja sin resa mot Hogwarts.