Alla med någon sorts OFF-ansvar inom SH får vara lediga (om de vill) fram till 1 september. Läs mer här »

SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder. // Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Alastair Webb [H] (flickeringlwt)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 562
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Alastair Webb [H] (flickeringlwt)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Alastair Charlie Webb - Whitby, Scarborough (England)

Alastair befinner sig på kustens klippor med hans mamma, Ethel Webb. De hade bestämt sig för en tidig promenad för att se på när solen reser sig över staden. Vinden blåser hårt mot dem. Hans mörka hår flyger åt flera håll när de börjar närma sig slutet av klippornas gångstråk.

”Ska vi köpa glass? Butikerna börjar öppna snart” frågade Ethel med ett livligt leende. Under solens ljus syntes det särskilt mycket hur hennes fräknar sträckte sig över kinderna. Han hade till och med flera än henne. Utan att tveka svarade Alastair ”Ja, jag vill ha en med choklad”.

En kvart senare gick dem vid de trånga gatorna med varsin glass i handen. De passerade flera kombinerade tegelhem innan de var framme vid deras egna. Huset var inget speciellt, men det var tillräckligt stort för varsitt sovrum till han och hans syster, Evelyn. När de väl är inomhus så välkomnades dem med en fokuserad Evelyn med näsan i tidningen. Hon hade nyligen klippt hennes mörkbruna hår till hakan så när hon satt vid matbordet spretade håret åt alla möjliga håll och dolde ansiktet.

”God morgon” hälsade Ethel medan hon väntade på att Evelyn skulle lyfta huvudet mot dem. ”Har det hänt något intressant nyligen?” undrade hon och nickade huvudet mot tidningen i Evelyns händer.

”Inget som fastnar för mig. Jag gjorde frukost” svarade hon. ”Jag ska upp på rummet och-” hon avbryts när det knackade på fönstret. Alla tre vände sin blick mot fönstret där de såg en uggla. Alastairs mage hoppade till lite när han väl insåg vd detta betydde. Han sprang till fönstret och öppnade åt ugglan. Hastigt flög ugglan in och släppte brev på bordet innan den lämnade familjen Webb i matsalen.

Alastair tog tag i brevet skickat till honom och ivrigt öppnade det. ”Käre Mr Webb, vi har nöjet att meddela er att ni har tilldelats en plats vid Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom”. Han har nu fått sitt antagningsbrev.

Ethel stod och väntade på att något nytt skulle hände. Som mugglare blev hon chockad när hon fick höra om magivärlden från Alastairs pappa, Nicholas. Men hon blev bara mer intresserad av allt nytt som man kunde lära sig och nu är några av hennes roligaste minnen att återberätta för familjen om magi. Speciellt Evelyn och Alastairs första tecken på magi. Första gången han visade magiska krafter var när hans syster och kusin bråkade. Kusinen hade tagit sönder Evelyns favorit docka, vilket gjorde så att unga Alastair använde magi för att ta sönder kusinens favorit leksak. Det slutade med att alla vuxna i hushållet just då träffade på två gråtande femåringar och en nöjd ettåring. Alastair har alltid varit så när det gäller hans syster. Han bryr sig mycket om nära och vill skydda dem. Han vill även ha det rättvist mellan folk, men när det gäller personer i hans närhet så kan han vara lite väl ensidig.

Evelyn har plockat sitt eget brev och läser igenom vilka böcker som behöver köpas in för hennes femte år på Hogwarts. Hon pratar mycket om vännerna hon träffat och hennes elevhem Ravenclaw varje gång när hon var hemma igen. Alastair hade saknat henne otroligt mycket när hon hade lämnat för sitt första år och det har bara lättat lite under åren, men nu kommer han få följa med.

”Så jag antar att vi ska till Diagongränden?” frågade Ethel även om hon inte behövde ett svar. Hennes blåa ögon gnistrade när de båda tittade åt hennes håll. Han och Evelyn har skarpa bruna ögon efter deras pappa, Nicholas Webb. Nicholas jobbade i magivärlden som astronom medan Ethel arbetade som florist i den lilla blombutiken i Whitby.

”Det är klart vi ska!” dånade Nicholas. Han hade kommit hem och smugit sig fram till resten av familjen. I hans händer var en tjockbladad växt i en stor kruka. Alastair tittade på den noggrant. Det var inte någon växt han kände igen. Han har ett stort intresse för plantor och läser ofta in sig i böcker om unika plantor. Han äger flera plantor som han antecknar om och ritar av växtens utveckling, vilket hans föräldrar har lärt sig att inte ifrågasätta. Han jobbar hårt för att ha en perfekt samling av växter och för att veta all information om dem. Just nu är han relativt nöjd med hans arbete, men det behövs fortfarande lite justering. Nicholas gav plantan till Alastair. Jämfört med hans smala och korta form såg det nästan komiskt ut när han höll i den stora växten.

”Jag köpte den här nyligen som en Hogwarts gåva. Väldigt passande att breven kommer samma dag” sa Nicholas med en glad min. ”Nu har vi lite inköp att göra!”