SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder.

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Angus Pottinger [H] (Lily)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 558
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Angus Pottinger [H] (Lily)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Angus Grant Ewan Pottinger, Balkissock, Skottland

Så länge Angus Pottinger kunde minnas hade hans lillebror klagat på att han fick dubbelt så många presenter på juldagen, och det var ju inte rättvist tyckte lillebrodern. Angus tyckte att det var fullt rättvist – fyllde man år på juldagen ska man ju få både julklappar och födelsedagspresenter. Men sedan var Nicos sinne för rättvisa lika stort som hans konsekvenstänk, vilket knappt existerade. När det var saker som skulle delas upp lika kom det ofta till Angus. Inte för att han är hård på det, men rätt ska vara rätt.

Angus ror ut båten från bryggan och ut. På sig har han flytväst och badbyxor. Solen skiner, trevligt nog, och det blåser inte för mycket. Nico bara tar det lugnt och latar sig samtidigt som Angus får det tunga jobbet. Men han litar väl inte fullt ut på att Nico inte skulle tappa någon åra i vattnet.
”Vi borde fixa en större båt”, säger Nico.
”Vi kan fråga farfar, han kanske vill hjälpa till.”
Nico nickar och tittar ut över vattnet innan han vänder tillbaka blicken till Angus och tar sig från sin plats bort mot mitten av ekan.
”Min tur!”
”Sätt dig eller så trillar du överbord!” det sista säger Angus med en stark hint på att han snarare menar ’sätt dig eller så knuffar jag dig överbord’.

Vid en första anblick var bröderna lika. Lockigt mörkbrunt hår och bruna ögon. Angus var längre än Nico och längre än medel. Han brukade också få höra att han ärvt mer av sin mammas mjuka drag även om han själv skulle påstå att hon nog hade drag från båda sina föräldrar. Och sedan glasögonen han behöver när han ska läsa och fokusera, som Nico än så länge inte visar några tecken på att behöva. Inte för att Angus måste ha dem men det är skönare.

Att börja på Hogwarts var en omställning minst sagt. Först var det jättecoolt. De åkte båtar till slottet och allt var stort och Angus blev sorterad in i Hufflepuff. Han passade på att skriva hem till Nico att det var ett jättesvårt test man behövde klara av, för vissa hade hört sådana historier innan sorteringen. Och sedan visade det sig vara skola på allvar, vilket han inte tyckte om. Hemma var det alltid att lära sig lite och sedan kunde de gå ut och leka eller bada eller vad de ville. Det gick inte nu. Och Angus tröttnade snabbt på flera ämnen. Men han fick kompisar, åtminstone, och det var ju det viktigaste. Och under sommarterminen började han crusha på den äldre Tristan Honeycutt-Meadows i samma elevhem även om det var alldeles för pinsamt att säga något, så i stället gick han med sin crush i några månader innan den släppte i början av tvåan.

Även om Angus stundvis suckar – mycket – över sin lillebrors påhitt och retas en del så bryr han sig faktiskt om Nico. Kanske också vill han gärna se till att brodern inte hamnar i så många problem som han gör och skadar sig hela tiden. Och det är väl samma sak med andra. Angus är både lojal mot sina vänner och familj, och envis, och vill inte att något händer, så ibland kan det hända att han utsätter sig själv för lite mer än vad han kanske borde.

Hans föräldrar var inte särskilt sura när betygen kom hem. Hans pappa till och med försäkrade Angus att det finns saker som är viktigare än betyg. Men att det är bra att kanske har några godkända ämnen. Så det var också grundinställningen när han kom tillbaka för tvåan och tyvärr inte längre hade deras enda aktiva ämne, kvastflygning. Så tvåan blev igen mest kring att umgås med kompisar och hitta på saker och komma på inlämningar kvällen innan och därför skriva med dubbelt så stor text för att slippa skriva lika mycket. Och så skulle han välja ämnen till trean, och det kändes långt ifrån lockande mer fler ämnen som skulle ta tid så självklart valde Angus minsta möjliga antal ämnen, baserat på vilka ämnen som inte verkade vara plugg-ämnen och lät någorlunda intressant.

Angus är ärlig. Han kan se situationer där det är ett bättre alternativ att ljuga men över lag föredrar han att säga som det är. Han är också flitig och när han satt igång med något vill han helt inte sluta förrän han blir färdig.

När Angus började trean betydde det att Nico började i ettan, och tyvärr – men inte oväntat, hamnade han i Gryffindor. Som resten av familjen. Och Angus fortsatte mest som det sett ut tidigare. Fast med lite fler ämnen. Han fick tidigt under terminen en crush på Benjamin Arwood, i några månader och bytte sedan till att crusha på Ewan MacQueen resten av trean. Under jullovet fick han också en kattunge som han döpte till Whydah - efter piratskeppet Whydah Gally – och som tyckte om att försvinna i väg på upptäcktsfärd på Hogwarts vilket gjorde att Angus fick leta efter den regelbundet.

Fyran flöt på väldigt likt tidigare årskurser. Hänga med kompisar, göra så mycket i skolan som krävdes för att det skulle gå någorlunda i några ämnen. Han fick ta med Nico till sjukhusflygeln någon gång. Vad hans lillebror höll på med förstod han inte, men på något sätt lyckades han alltid skada sig. Men på något sätt lyckades han. Dessutom hann han ha flera crushar, bland annat på Remiel Heart, Edmund Peep, Mateo Rivero-Hernandez och Eric Ellery. Whydah passade också på att ta sig en promenad någonstans på Hogwarts och Angus lyckades hitta katten utanför förbjuda skogen, vilket kändes halvbra och han var försiktig med att släppa iväg katten på upptäcktsfärd för långt bort igen.

Femman kom med största GET-stressen. Angus hade väl betydligt mindre stress än vissa kompisar, även om han gick och funderade på vad han ville bli. Han var inte särskilt stressad över det själv, men det kändes som att många andra hade planer och han själv satt där och hoppades att hamna rätt efter Hogwarts på ett eller annat sätt. Vad kunde han säga till elevhemsföreståndaren? Lät kapten på ett skepp bra nog? Var det ens ett yrke man kunde bli? Vad vill han göra? Åka båt och bygga saker. Och från det kom inget vettigt, så han satsade på att klara tillräckligt många ämnen för att kunna läsa vidare på Hogwarts, så till skillnad från andra som försökte få bra betyg i hur många ämnen som helst hade han själv sikte på några få och struntade i resten, vilket i efterhand tydligt gick att se i resultatet. Han passade också på att ha en crush på Eric Adler under första delen av året men slapp tack och lov allt sådant när det kom till slutproven.


De stannar lagom långt ut och bestämmer sig ganska snabbt för att bada. Och de badar en stund och Angus kommer upp på båten när Nico ser ut att vara på väg att försöka sig på något ”häftigt”.
”Men titta då”, säger Nico och Angus flinar innan han knuffar till sin lillebror lagom hårt att han faller i vattnet och väntar på att han ska dyka upp igen på ytan.
”Vad var det jag skulle titta på?”
”Du ska få för det där!”