Alla med någon sorts OFF-ansvar inom SH får vara lediga (om de vill) fram till 1 september. Läs mer här »

SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder. // Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Isla Nutters [H] (Lily)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 562
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Isla Nutters [H] (Lily)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Isla Annabelle Nutters
St. Winnow, England

Solen stod högt på himlen denna sensommardag i slutet av augusti. Tystnaden låg över St. Winnows och avbröts endast då och då av enstaka motorljud från mugglarnas maskiner. Och så hördes ett barn skrika. Flickan var liten – född flera veckor för tidigt – men i övrigt vid god hälsa, tack och lov. Abraham och Lucy Nutters efterlängtade ögonsten.

På golvet mitt i sitt rum sitter Isla Nutters med en bok i knäet. Fortfarande liten till växten – som hon alltid varit jämfört med andra i hennes ålder, både kort och ganska tunn – och med sitt blonda hår utsläppt, nyligen klippt så att det når strax nedanför axlarna. Boken i fråga är en av hennes favoritböcker, och för stunden håller hon på att berätta en av sina favoritsagor för några av hennes nallar som brukar få vara med. Hon har fler, men alla får inte vara med på sagostund eller teparty, så de som får vara med är främst de hon har i sängen – vilket är några stycken. Hennes pappa brukar fråga hur hon får plats när han ser dem alla. Men plats, det får hon allt, oavsett vad pappa tror. Nu byter hon blad och visar upp den stora bilden som finns på ena sidan innan hon fortsätter läsa Fagerlyckans Fontän. Det är ju lite dumt det där att en av häxorna gifter sig med en mugglare, men hon har när hon frågat fått förklarat att det utspelar sig innan magivärlden började gömma sig för mugglare och då var inte magikerna lika samlade som man är nu. Och det är en detalj hon brukar slänga in för nallarna när hon berättar den, för man måste ju vara tydlig med sådant.

Det knackar på dörren och mamma öppnar lite försiktigt.
”Stör jag?” frågar hon och ser på sin dotter med och gruppen med gosedjur med lika blå ögon som dottern.
”Vi kan ta en paus nu”, säger Isla till sin mamma och vänder sig mot nallarna, ”resten får ni höra senare.”

De får ha lite tålamod. Det är viktigt. Isla är ganska tålmodig av sig, åtminstone när hon sitter och pysslar på egen hand. Jobbar tills hon blir nöjd med vad hon skriver eller ritar. Det får ta den tiden det tar och hon vill inte att någon kommer och stör. Och ibland kan man tänka att hennes föräldrar böjt sig lite för mycket för dotterns vilja och hon har inte riktigt stött på något motstånd. Men hon tycker om att visa vad hon har gjort för sina föräldrar. Hon vill att de ska vara stolta över henne.

”Vill du komma ner? Dina kusiner kommer snart.”
”Redan?” Hon visste ju att de skulle komma men inte att de skulle komma så här snart. Tiden gick jättesnabbt när hon läste för nallarna. Men hon har ju sett fram emot att kusinerna Elene, Timo och Cozmo ska komma. Det gör hon inför alla gånger de får kusinbesök. Familjen och släktingarna betyder jättemycket för henne och har absolut hennes lojalitet. Men hon skuttar bort till vardagsrummet med mamma och bort till spisen i väntan på att kusinerna kommer med flammpulver. Det är ganska spännande att stå där och gissa när de kommer dyka upp i spisen, för det kan hända precis när som helst.