SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder.

Om du ville ha kvar dina karaktärer behövde du säga till i den här tråden senast 23:59 sön 2 februari. Sade du inte till i tid har dina karaktärer nu rensats ut.

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Elizabeth James [G] (Vaniljtea)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 460
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Elizabeth James [G] (Vaniljtea)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Originalet godkänd: May 20, 2008
Bakgrunden uppdaterad: May 10, 2010


Elizabeth Eleanor James, Totshill, Wales

Den fjortonde februari föddes lilla Elizabeth, en blekhyad liten flicka med mycket mörkbrunt hår. De stora bruna ögonen mötte föräldrarnas, och från den dagen har Elizabeth varit Leonard och Marion James ögonsten.

Hon har alltid vetat att hon är en häxa, då båda föräldrarna är magiska. Leonard arbetar på Trolldomsministeriet, på avdelningen för Magiska Spel och Sporter. Där har han hand om resultat, ordnar och beställer arenaplatser och så vidare. Han har tagit med Elizabeth till flera ligamatcher i Quidditch, storsupporter som han är. Ellie älskar båda att titta på Quidditch och att flyga själv, men eftersom de bor i ett område fullt av mugglare flyger hon inte särskilt ofta. Marion är mugglarfödd, och för tillfället jobbar hon i en mugglarbokhandel. Det är från henne Elizabeth har ärvt kärleken till böcker; hon älskar att tillbringa tid i bokhandeln där hennes mamma jobbar, och hon slukar allt. Redan när Elizabeth var tre år började hennes mamma med hjälp av bilder och enkla lekar lära henne stava. Hon är väldigt tacksam för det.

Ellie gick i en mugglarskola innan hon började på Hogwarts, eftersom hennes mamma ville det, och hon ändå behövde något ställe att vara på på dagarna. Alla hennes lärare var så fästa vid den flitiga flickan, som ibland kunde vara nästan rebellisk om hon tyckte något var orättvist. Hon umgås gärna med sina många vänner, och tvekar aldrig att ställa upp för dem. En gång när Elizabeth gick i tredje klass fann hon att en klasskompis blev knuffad fram och tillbaka mellan två äldre elever. Hennes kamrater tittade ängsligt på, men Ellie funderade inte; hon skred till handling! Hon ryckte en av de äldre pojkarna i ärmen, som var mycket längre än Ellie, då hon är väldigt liten för sin ålder. ”Vad vill du, snorunge?” hade han fräst, irriterad över avbrottet. ”Jag bara undrar vad ni gör?” hade hon svarat, och sett artigt frågande ut. Killen stod förvånad. ”Vad- vi- Jaa, det ser du väl!” fräste han till svar. Elizabeth log. ”Okej. Får jag vara med?” Nu var killen inte bara förvånad. Han stod som fallen från skyarna. ”Putta mig också, det verkar jätteroligt. Är det inte jätteroligt, Marie?” Marie, fast i händerna på den andre, hade skräckslaget skakat på huvudet. Ellie fortsatte le. ”Jodå, det är det nog. Fortsätt nu!” Hon hade knappt uttalat orden innan killen hon pratat med försvunnit med sin vän under lite muttrande. Aldrig förut hade han blivit överlistad av ett småglin!

Något som är väldigt viktigt för Ellie är baletten. Hon började som sexåring att ta lektioner för en fransyska, Madame Dubois. I hennes studio är Ellie avslappnad och kan vara sig själv. Sedan hon började för fem år sedan har hon blivit mycket smidig och graciös, och nu tränar hon hos Madame Dubois sex dagar i veckan. Ofta dansar hon också hemma, gärna ute, eftersom det känns så äkta.

Familjen James bor i den lilla byn Tothshill utanför Chepstow i Wales. Föräldrarna valde att flytta dit från London strax efter att Elizabeth fötts; de ville inte att hon skulle växa upp i en storstad. Så länge hon kan minnas har Ellie haft den hemlighetsfulla Deanskogen till granne. Hon går gärna in där, ofta när det regnar. Elizabeth älskar regn. Hon dansar gärna i trädgården, eller sitter ute på en filt med en bok framför sig.

Trots att hon alltid vetat att hon är en häxa, blev Ellie ganska lättad när hon fick brevet en lördagsmorgon i slutet av juli. Hon hade kommit ner från sitt rum, och sömnigt gnuggat sig i ögonen. Hennes ostyriga lockar var vildare än vanligt där de böljade nedför ryggen ovanpå pyjamasen. När hon kommit in i köket hade hon sett hur hennes föräldrar finurligt och stolt flinade mot henne, och så hade Marion plockat fram ett visst kuvert…

Två dagar innan tåget skulle gå hade hennes föräldrar en trevlig överraskning för Elizabeth: en uggla. Gulvita fjädrar som pryds med bruna fläckar. Hon kommer så tydligt ihåg hur ugglan hade slutit ögonen när hon strukit den försiktigt över fjädrarna. ”Så att du kan skicka post till oss, utan att behöva använda skolugglorna eller Eric” förklarade pappa. Eric är familjens fågel, en brun och stolt kattuggla. Ellies ögon gnistrade. ”Vad ska den heta?” hade hon frågat, och sedan beslutat att ge henne namnet Natalie, efter sin mormor, som står Ellie ganska nära.