Alla med någon sorts OFF-ansvar inom SH får vara lediga (om de vill) fram till 1 september. Läs mer här »

SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder. // Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Dianaimh Ní Floinn [G] (Flickeringlwt)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 562
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Dianaimh Ní Floinn [G] (Flickeringlwt)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Dianaimh Ní Floinn – Cork, Irland

Att en skum människa skulle knacka på dörren och säga att hon var en häxa var något Dianaimh Ní Floinn aldrig förväntat sig. Häxor var ju onda och vårtiga så när de sa att hon var något sådant blev hon ju sur. Det hade hon rätt att vara. Men sen efter hennes mamma, Sadbh Uí Floinn, lugnade ner henne fick hon veta om allt häftigt som en häxa kan göra. Och så får hon gå i en skola där man lär sig bara magi. Det fick henne att gilla tanken om att vara en häxa ännu mer. Speciellt när man inte behöver lära sig någon mer matte. Nu har den skumma männsikan tagit henne och hennes pappa, Ruadhán Ó Floinn, till ett nytt ställe. Det hette typ Diongränden eller nåt och nu skulle hon köpa in saker för magiskolan. Hennes pappa kollade fascinerat på varje butik med sina bruna ögon. Det såg nästan ut som när Dianaimh var i ett bageri och kollade på alla färgglada bakelser. Hennes bruna ögon fastnade för det mesta på allt som glittrade, speciellt det som glittrade med guld.

”Helt otroligt” sa Ruadhán. Han hade varit mest intresserad av att hänga på, eftersom han alltid fokuserat utbudet av fantasyböcker i familjens bokaffär. Att magi visar sig existera är inte något som varje bokentusiast får uppleva. Så hennes mamma valde att stanna då bokaffären behövde en ägare där också. Men hon ville få alla detaljer senare.

”Kolla på den där katten!” utbrast Dianaimh lite för högt när hon såg en katt som hoppade runt folkmassan. Några personer i hennes ålder kollade på henne då. Men hon bara visade ett stort leende och vinkade stort. Hennes tröjärm åkte ner till armbågen då. Hon hade på sig en orange långärmad tröja och svarta jeans med hängslen. Fast tröjan var lite för stor för henne. Och det hjälpte inte speciellt mycket när hennes smala och kortväxta form fick den att verka ännu större. Men hon gillade hur den passade hennes mörka hy. Hennas mamma sa åt henna att ta på en som var rätt storlek, men det ville hon inte. Dianaimh var ofta kallad envis av sina kompisar och ibland av hennes föräldrar, men det är inte direkt hennes fel när dem inte tycker om hennes idéer. Hon tycker fortfarande att det hade varit roligare att bygga en koja i stället för att baka med föräldrar, fast kakorna var väldigt goda. Och sedan så lekte dem att hon var en superhjälte som räddade sina vänner från en stor drake. Så det blev ju roligt till slut. Även om hon inte erkände det för dem just då, men när en av hennes vänner var ledsna så sa hon det. För de brukar bli glada om hon tycker om deras idéer och då så hjälper hon dem.

”Åh! Finns det någon trollformel för att få en fjärilsvän? Helst en som inte flyger runt för mycket. Det är hemskt när de gör så.” frågade hon mannen från ministeriet. Hon tycker att fjärilar är väldigt vackra så länge de inte flyger och flaxar mot henne. Då springer hon helst bort från dem.

”Kan vi kolla in där?” sa hon högt och pekade mot ett lustigt ställe innan hon fick ett svar på sin första fråga. Hon tittade upp mot sin pappa och väntade på ett svar. Men den dumma mannen svarade innan honom och ville inte det för att de behövde nödvändiga saker först. Som en trollstav och en kittel. Tråkigt. Hon ville gå in nu, det verkade som om det skulle börja regna närsomhelst och hennes ben var trött, men dem fortsatte bara följa efter deras magi guide. En vind pust blåste förbi dem, vilket fick hennes svarta lockiga hår att blåsa bakåt. Hon försökte fixa till håret när blåsten tvinade, fast det skapade bara en oreda fram till axlarna.

Hon känner sig lite ledsen över att lämna sin vänner och att ljuga. Men hon hade blivit tillsagd att hon inte skulle säga att hon var en häxa till dem. Nu undrar hon bara hur de ska klara sig utan henne. Hon brukar alltid vara den som säger ifrån när någon är dum mot dem. Och när hennes vänner kan vara elaka mot andra. Fast de kommer nog klara sig bra när hon inte är där för att slänga in sig själv och dem i onödiga situationer. Hon brukar vara lite dålig på att tänka över handlingar ibland. Som när hon eggade på sin bästa vän Alana att klättra upp i ett träd med henne under blåsigt väder. Det slutade med att de båda ramlade. Men som tur så var det bara Dianaimh som bröt armen. Hon hade nog mått jätte dåligt ifall Alana hade skadat sig.