SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder.

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Esther Pottinger [G] (Lily)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 558
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Esther Pottinger [G] (Lily)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Esther Amanda Whitney Pottinger
Glasgow, Skottland

”Vart är vi på väg?” frågade Simon Pottinger från bakom kameran. Han gick längst bak och filmade, främst sina två döttrar.
Den äldre dottern, Esther, också vanligtvis kallad Tess vände sig om mot kameran.
”Till Sagrada Família.”
Det var en solig dag – perfekt för att filma – och jättevarmt. Tess hade på sig ett vitt linne och en gul kjol, ett par vita sneakers med fjärilar på, solglasögon över de bruna ögonen och en gul solhatt över det mörka, lockiga håret som nu är uppsatt i två flätor hennes mamma har gjort. Lillasyster Ruth har självklart velat ha liknande, men hon har en fläta i stället. Annars var hon duktig på att vilja härmas.
”Titta! Jag ser det!” utbrast Ruth snart och pekade, där det visade sig längre bort, mellan husen.
”Vad stort det är!” säger Tess imponerat när de kommer fram och tittar upp för att se allt, och då måste hon börja nacken jättemycket, ”mamma, kan du ta en bild?”

Det är inte första gången de är i väg och vloggar. Vanligtvis brukar de vlogga men hemma filmar de också utmaningar och andra typer av videos. Och de är ganska populära och det är jätteroligt även om det blir lite ansvar också. Men Tess har inget emot det. Hennes föräldrar har vloggat och gjort videos sedan hon var liten. Och utan att göra det hade hon kanske inte pushat sig själv lika mycket att testa nya saker. När det är något hon ska göra på kamera blir det alltid som att hon blir lite modigare och vågar utmana sig mer, för att hon gör det för andra och inte bara sig själv. Men hon kan också vara envis när det är något hon vill ha på ett visst sätt, och det har skapat ett flertal bråk mellan henne och hennes lillasyster när åsikterna skär sig och ingen vill lägga sig för den andra.

De är sådär lagom kända, om man frågar Tess. Inte så kända att alla vet vilka de är fast tillräckligt att folk ibland känner igen dem. Och det är jätteroligt när någon känner igen dem och har tittat på videos, och hon har till och med fått skriva autograf någon gång. Och satt i flera timmer totalt efter det bara för att komma på en autograf, när hon insåg att hennes var jättedålig. Den ska ju vara typisk för henne, inte bara typ hennes namnteckning. Båda föräldrarna jobbar andra jobb, tråkiga vuxna jobb, men inte full tid, så de är hemma mer och har tid att åka iväg, och så tjänar de lite på sina videos, men inte tillräckligt för att föräldrarna inte ska kunna jobba. Och lite på att sälja merch, som är jättecoolt att folk vill ha saker kopplade till deras videos. Fast lite av penga-delen gör att hennes föräldrar tycker att det är viktigare med views, själv är det mer roligt när jättemånga tittar och så kan hon vara extra cool i skolan när någon video slagit igenom extra.

Tess har ärvt ett mellanting av hennes mammas mörka ton och hennes pappas lite ljusare. Längden har hon dock inte fått – ännu, förhoppningsvis. Båda föräldrarna är långa och Tess ligger lite under medel och håller tummarna för att en växtspurt ska komma, när som helst gärna.

På fritiden är Tess aktiv. Hon har många vänner i skolan som hon umgås mycket med, och rider, dansar och tränar konståkning även om hon förbereder sig för att kanske behöver välja i och med att varje sport tar upp mer och mer tid. När hon var liten tränade hon lite gymnastik också men det fick till slut inte plats i schemat och hon tvingades plocka bort det. Och i alla sporterna har hon lyckats slå sig gul och blå flera gånger, men som man säger i ridning måste man trilla av 100 gånger innan man blir bra – och Tess är på god väg. Hon hade förstås kunnat göra bättre ifrån sig i skolan om hon velat, men föräldrarna pressar inte henne särskilt mycket mer än att hon ska göra det hon ska. Skönhet är också något hon tycker är spännande och som hon de senaste åren fått börja mer med för föräldrarna, och hon tittar mycket på internet med mode och hårstyling för att kopiera och lära sig, och även nagellack försöker hon lära sig att vara kreativ med. Och design i allmänhet. Hon har möblerat om sitt rum hur många gånger som helst, och fått nya gardiner för att matcha vad hon vill ha för stunden. Byrån har säkert fyra lager färg, fast varje förutom det yttersta är lagom bortslipat och övermålat med vitt innan hennes för stunden valda färg använts. Musik tycker hon också om och hon kan sjunga, men har inte lyckats få kläm på något instrument även om hon försökt sig på flera stycken i omgångar – så oftast nöjer hon sig med att lyssna på musik och sjunga med.

Det är viktigt med kompisar, och så finns det en vilja att bli omtyckt. Och ibland händer det att hon fixar med bilderna och lägger in filter som får henne att se lite äldre och coolare ut. Fast bara på skoj, förstås. Inte på riktigt. Men det är spännande att se hur man ser ut med dem, och ibland ser det bra ut. Men hon vill ju inte bli omtyckt bara för att man ser bra ut och tar bra bilder och sådant, hon vill ju… bara att andra ska tycka om henne för henne. Och hon vill hjälpa andra, och sådant är ju ibland lättare när man är lite mer välkänd. Eller så blir det bara på ett annat sätt då. Tess är inte helt säker på allt, men hon önskar att hon var bättre på att bara hjälpa folk för dem och mindre för att det blir bra på kamera eller få uppmärksamhet.

Det är början av augusti. Familjen är hemma hos farmor och farfar och Tess gungar ute, på gungan hennes farfar gjorde för flera år sedan. Det är ett av ställena de inte filmar, för farmor och farfar säger alltid till hennes föräldrar att lägga ner kameran och umgås med dem. Ruth var sällan med ute, hon brukade sitta inne i någon soffa och titta på film, men Tess tycker om stunderna ute med sin farfar. Han är väldigt jordnära, något Tess önskar att hon kunde vara mer som samtidigt som hon inte är villig att ge upp sin telefon och sociala medier för det.
”Något nytt att berätta?” frågar hennes farfar.
Tess funderar lite på vad hon ska säga. ”Jag har fått en plats på en internatskola.”
Hon borde ju inte berätta hela processen, när den där kvinnan kom och berättade att hon skulle börja på en skola där hon fick lära sig magi. För hon skulle ju inte berätta om sådant. Det sa de. De fick inte berätta något om det på kamera, även om kvinnan knappt verkade förstå vad de pratade om när det kom till videos. Eller att de fortfarande inte berättat för Ruth, för att de var oroliga för att lillasystern skulle råka avslöja något för andra.
”En internatskola? Vad då för skola?”
”Den heter Hogwarts. Men jag vet inte så mycket mer.” för så mycket borde vara okej att berätta, borde det inte? Det är för sent nu oavsett.
Hennes farfar spärrade upp ögonen. ”Hogwarts, säger du? Det var länge sedan jag hörde talas om Hogwarts.”
”Vet du vad Hogwarts är?”
Tess ser förvånat på sin farfar som ler mot henne, och börjar berätta mer om Hogwarts. Det känns som att han fortfarande hade hemligheter, men tydligen känner hennes farfar till jättemycket om magi! För tydligen är han som henne, fast tvärt om, för hon är magisk men hennes föräldrar är inte det. Och hennes farfar är inte magisk, fast hans föräldrar är det. Fast han har aldrig berättat något för dem. Precis som de inte får berätta för någon nu.