SH använder inte längre mejl. Skicka in bakgrunder till SORTERINGSHATTEN via PM här i forumet. Där kommer du i fortsättningen att få svar på namn och bakgrunder.

Om du ville ha kvar dina karaktärer behövde du säga till i den här tråden senast 23:59 sön 2 februari. Sade du inte till i tid har dina karaktärer nu rensats ut.

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

Angel Field [G] (Angfiel)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 459
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Angel Field [G] (Angfiel)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

20/6 - 2004

Mary Field flyttade från England till Sverige när hon var endast 17 år och träffade Kurt Svensson kort därefter. De förälskade sig i varandra vid första ögonkastet. Två år senare var de gifta och flyttade ihop i ett litet samhälle precis utanför Stockholm och kort därefter blev Mary gravid. Framrusande på motorvägen i en nyss beställd taxi föddes lilla Angel Svensson Field.
När taxi chauffören (som hade varit till stor hjälp i förlossningen genom att prata lugnande till Mary) fick se det nyfödda barnet kommenterade han: ”hon är en riktig liten ängel” och Mary höll tyst med genom att pussa henne på pannan.

Detta var den versionen av händelserna som Mary berättade för sin dotter som godnattsaga. Hon utelämnade all panik och smärta som också hade ingått i själva förlossningen. För att föda barn i en taxi på väg till sjukhuset var definitivt inte en dans på rosor.

Redan som barn visade Angel att hon var väldigt självständig och hon var inte rädd för att säga precis vad hon tyckte och tänkte. Detta ledde såklart till en av de jobbigaste ”kan själv” perioderna som någon hade sett maken till.
Efter hand så lärde hon sig dock att det var bättre att hålla tankarna för sig själv en stund, så nu skulle nog de flesta kalla henne eftertänksam istället för bångstyrig.

En månad efter att hon hade fyllt fem år så vändes hela hennes värld upp och ner. Hennes mamma och pappa berättade för henne att de skulle skiljas och att Mary skulle flytta tillbaka till England eftersom hon hade fått ett jobb på en bank i London. Angel förstod inte alls varför henne föräldrar inte älskade varandra längre. De bråkade ju aldrig med varandra, men de pussades inte heller längre.

Så Mary flyttade till England och Angel bodde kvar tillsammans med sin pappa utanför Stockholm. Varje sommar så åkte hon till sin mamma, som fått ett betydande arbete som avdelningschef på centralbanken i London, och hälsade på.

Sommaren innan Angel skulle börja skolan kom nästa nya vändpunkt i hennes liv. Kurt hade fått ett viktigt projektarbete i Japan och skulle flytta dit i början av augusti samma år. Men kunde hon flytta till Japan? Hon visste ingenting om landet och tanken skrämde henne från vettet, ett nytt land och ett helt nytt språk. Och hennes pappa skulle jobba och resa runt om i hela landet så hon skulle få klara sig själv större delen av tiden. Angel bestämde sig därför att hon skulle flytta till sin mamma i England istället. För där kunde hon i alla fall språket. Sagt och gjort så stod hon på flygplatsen den 1 augusti och kramade sin pappa hej då med tårarna vällande nerför kinderna. Kurt försäkrade henne om att hon kunde hälsa på när hon ville. Hon tvingade tillbaka sin rädsla när hon ensam klev på flygplanet.

När hon var liten hade hon varit lika rädd och nervös för allting som hon hade varit sprallig, vilket var en underlig kombination. Men hon hade lärt sig att kontrollera den rädslan genom att mentalt föreställa sig hur hon låste in en svart rund boll i ett rum inne i hennes huvud. Så länge den svarta runda bollen var inlåst så kunde ingenting hända och hon behövde inte vara
rädd för någonting. Det enda sättet att se på henne att hon är rädd eller nervös nu för tiden är att hon hela tiden biter på underläppen, vilket hennes pappa hela tiden påpekade när de spelade poker med varandra.

Hon ångrar aldrig en sekund att hon valde att flytta till England istället för att följa med sin pappa till Japan. Hennes liv kunde inte vara mycket bättre. Hon började i skolan och upptäckte direkt att hon älskade böcker. Alla sorters böcker och hon kunde sitta i biblioteket på skolan i timtal och slå upp det hon intresserade sig för just den dagen. Hon valde också att enbart kalla sig för Field som sin mamma eftersom det skapade färre frågor om hennes liv. Hur öppen hon än är så avskyr hon att berätta sin familjs historia för främlingar som enbart är nyfikna på hennes efternamn.

Hennes mamma uppmuntrade henne alltid att testa nya sporter vilket förklarar att Angel idag håller på med inte mindre än fem sporter. Fotboll, hockey, ridning, tennis och innebandy. På den lilla fritiden som det blir över efter allt sportande och läsande så lyssnar hon på musik. Hårdrock för att vara exakt.

Angel växte upp till en väldigt söt flicka. Stora gröna ögon med små fläckar av guldbrunt, kort mörkblont hår som alltid är rufsigt eftersom vinden ideligen vill leka med det. Hon är lite under medellängd med en söt uppnäsa. Tycker hon att någonting är orättvist så drar hon genast fram sin bestämt markerade haka i en trotsig gest.

Den 10 juni damp det ner ett brev som skulle förändra Angels liv mer än någonting innan hade gjort. Mary hade gått upp för att väcka sin dotter, vilket inte är den lättaste uppgiften eftersom hon har ett förfärligt morgonhumör, när brevet anlände. Det var adresserat in i minsta detalj. Det stod till och med ”dörren till vänster i hallen” på det smått gula pergamentkuvertet. Brevet var från Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.

Efter att hon läst genom brevet försökte hon minnas några underliga saker som hade hänt i
hennes liv och flera minnen poppade upp i hennes hjärna. Hon mindes hur hon hade tjatat i evigheter på att få göra rosa slingor i sitt hår men aldrig fått tillåtelse av sin mamma men så helt plötsligt hade hon vaknat upp med ljusa rosa slingor i hela håret. Eller den gången då en pojke hade plågat en katt genom att dra den i svansen och hon hade önskat att någon kunde dra honom i svansen så skulle han få se hur kul det var, och kort därefter hade pojken börjat tjuta och påstod att det var något som nöp honom i baken. Och så var det den gången hon var jättekissnödig när hon skulle gå hem från en kompis och helt plötsligt hade hon stått utanför dörren till hennes och hennes mammas lägenhet utan ett minne av att ens ha gått hela vägen.

Hennes pappa reste till England den sommaren. Båda var så stolta över sin lilla dotter även om de själva aldrig hade trott på eller förstått sig på magi. De var logiker i grunden och skeptiska till magi, det var inte förrän det kom en trollkarl från Trolldomsministeriet och förklarade allting (dvs visade dem prov på magi) som de förstod att det var på riktigt. Deras dotter var en häxa och skulle gå på Hogwarts.