Sida 1 av 1

Mathilda Thomson [G] (Foxears)

Postat: tor 12 jan 2017, 22:14
av SORTERINGSHATTEN
23/9 - 2004

Mathilda Thomson, Norwish, England

Hon bor med mamma, pappa och sin lillasyster Lucy som är två år yngre. De har en tikvalp som heter Cornflakes och två katter (Jessie och Tuss). Hennes föräldrar är mugglare och visste ingenting om den magiska världen innan hennes brev damp ner. Hennes pappa arbetar som advokat och hennes mamma är lärarinna.
Hon kan ha ganska snabba humörsvängningar och när hon väl bestämt mig för något är det få som kan stoppa henne, och för det krävs riktigt bra argument. Hon är delvis rädd för döden, men när det väl gäller så kan hon offra livet för sina vänner. Hon är kristen och tror på Gud, men inte fullt ut som det står i bibeln. Hon tror på någon som är med henne alla dagar. Hon tycker att det viktigaste i livet är vännerna och skolan. Hon tar hårt på sina studier, men försöker att även få tid över till annat. På fritiden så brukar hon för det mesta sitta och skriva, läsa eller sjunga. Hon tycker mycket om att bada också. Hon har några kompisar, de flesta yngre än henne själv eftersom de allra flesta i hennes ålder redan har hittat varandra. Hon är med andra ord lite utanför. Hon älskar djur, speciellt katter och sköldpaddor, men har alltid fascinerats av fåglar, särskilt ugglor och skaffar sig en (Búho) innan hon åker till Hogwarts.
Hon har aldrig tidigare hört talas om Quidditch och är relativt bollrädd. Hon är absolut ingen som skulle kunna spela det, men hon tittar mer än gärna på. Inga sporter i mugglarvärlden har någonsin intresserat henne, men Quidditch gör det.
Hon värdesätter sin fantasi, den kanske är lite för livlig ibland, men hon kan lätt dagdrömma sig bort när och varsomhelst. Hon älskar att drömma och fantisera och gör det nästan dagligen. Sämst hos sig själv tycker hon är att hon är så klumpig och det känns som om hon gör bort sig en gång i minuten. Hon är ganska så självständig, men är alltid beroende att ha någon omkring sig som hon kan lita på och umgås med. Annars så klarar hon sig utmärkt själv. Hon står för de mesta för vad hon säger och är inte blyg att ta kontakt med nya människor, men har svårt att bryta ’det första intrycket’. Men hon är blyg när hon är med någon hon känner och ska ta kontakt med någon ny, då blir allt bara pinsamt.
Det kan hända att hon ibland kan få en skymt av vad som ska hända i framtiden och eftersom att hon är intresserad av att lära sig mer om det så är Spådomskonst ett självklart val till tredje årskursen.
Hon är ca 140cm lång, hon är smal och har blont hår och havsblåa ögon. Hon utstrålar värme, koncentration och energi (både på gått och ont). Första intrycket på henne brukar sällan passa in på hur hon egentligen är. När man ser henne på avstånd kan hon se blyg, nästan skygg ut, man kan tro att hon är den där lilla miss perfekt som gör allting som alla vill. När man kommer närmare ser man att hon inte alls är blyg för nya gemenskaper och att hon kanske är betydligt mer rak i ryggen än vad det såg ut som.

”Mathilda, du har fått post,” ropade mamma till Mathilda och hon sprang glatt in och rev upp kuvertet. Hon öppnade och läste orden ’Härmed har du blivit antagen till Hogwarts skola för häxkonster och trolldom’. Först trodde hon att det var något slags skämt och läste ironiskt igenom hela brevet och ropade på mamma. Det tog någon timme för henne och familjen att inse att hon verkligen var en häxa. Och då chocken lagt sig var hon glad över att få komma iväg och träffa nya personer.

Mathilda var fem år och satt i trädgården med Tuss, deras då enda katt, i knäet och bläddrade i en Pippi Långstrump bok för att titta på bilderna. Då grannens stora schäfer kom vandrande och skällde på Tuss. Katten hoppade ur Mathildas knä och satte klorna i marken, fräste och reste ragg. Hunden drog bak öronen och morrade. Mathilda blev arg och ställde sig mellan schäfern och Tuss.
”Dumma hund,” sa hon, ”gå hem och ät ett ben!”
Hunden rörde sig inte ur fläcken utan morrade bara ännu mer, då var det som om Mathilda utstrålade en slags osynlig energi baserad på ilskan och schäfern gnydde svagt och sprang med svansen mellan bena därifrån.

...

Inför år 2

När Mathilda kommer hem visar hon stolt upp sina betyg medan hon håller för betyget i örtlära med tummen. Men att hon fick D i örtlära rörde hennes föräldrar inte så mycket, visserligen vill de båda att hon ska gå ut med toppenbetyg, men det är flera år kvar till hon slutar Hogwarts.

En helt vanlig dag sitter Mathilda i sin säng efter frukosten med sin lillasyster Lucy bredvid sig.
”Berätta allt om Hogwarts!” tjatar Lucy för minst tionde gången.
Mathilda skrattar och rufsar om sin tioåriga lillasyster i håret och börjar berätta, för tionde gången:
”Hogwarts är ett stort svart slott, med massor av tinnar och torn, utomhus finns en stor sjö och en förbjuden skog.”
Lucys ögon var tefatsstora.
”Berätta om lektionerna,” tiggde hon.
”De är inte som de vanliga lektionerna som vi har,” berättar Mathilda i viskande ton. ”Där använder man trollstavarna för att förvandla grejer, eller flytta på grejer.”
”Wow,” suckar Lucy drömskt.
”Du kommer också att få komma dit,” skrattar Mathilda glatt, ”redan nästa år!”
”Men det är ett helt år kvar,” muttrar Lucy och lägger armarna i kors.
”Jo…” medger Mathilda.

Under året som har gått har Mathilda växt sig några centimeter, och hennes förut axellånga blonda hår har växt sig en bra bit ner på ryggen och har blivigt mer vågigt. Hennes sommarlov har till största delen bestått av att berätta om Hogwarts för sin två år yngre lillasyster Lucy. Hon hade varit alldeles till sig då hon fick följa Mathilda att handla sina skolsaker i Diagongränden, hon hade pekat på allt och frågat vad det var. Mathilda hade förklarat så gott hon kunnat. Hon var glad över all den uppmärksamheten, men hon längtade tillbaka något så oerhört. Speciellt efter sin nya vän Joseph.

Inför år 3

Mathilda har växt ytterligare en liten bit och det märks att hennes kropp fyllt tretton år. Håret som hon har klippt så att det når henne till axlarna har blivit väldigt lockigt/burrigt.

Hon spender största tiden av sitt sommarlov med sin syster Lucy som är hur sprallig som helst över att få börja ettan till hösten. Mathilda får upprepa allt som hon sa förra året minst tjugo gånger till. Hon är spänd inför dom nya ämnena som hon har valt, men hon är säker på sitt val när det gäller spådomskonst. Naturmagi lät roligt och talmagi jobbigt, men intressant. Nu är hon uppladdad för en ny start och ser fram emot allt kul som hon kommer göra tillbaka på skolan.

Mathilda i framtiden (15år):
http://tinypic.com/5clvex