Det finns nu en forumavdelning särskilt för ÖPPNA lektioner. Läs mer om det här!

SH presenterar OWL-awards! Nu är det fritt fram att nominera för det som hände under maj 2019. Deadline för nomineringar är 23/6, sedan kommer Månadens Ugglor att utses av månadens jury. Läs mer här!

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉 // OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

Infodump från gamla forumet

Har Dobby varit framme och "hjälpt till" på hemsidan eller i forumet eller på Discord eller IRC? Rapportera fel här, eller ge förslag till förbättringar!
Kategoriregler
Kom ihåg att ge detaljer! "Det går inte att skicka in prov" ger oss liksom inte någon ledtråd till vad som är fel. Nämn vilken sida det gäller (t.ex. "gamla betyg"), vad du försöker göra när du får fel, och vad felet består av (ev. felmeddelanden som dyker upp). Det gör det mycket enklare för oss att hitta felet och så går det mycket snabbare att åtgärda! Kika i forumet för att se att inte samma fråga redan ställts där, eller i Veritaserum.
Användarvisningsbild
Embli
Lärare
Lärare
Inlägg: 585
Blev medlem: tor 05 jan 2017, 20:14

Infodump från gamla forumet

Inlägg av Embli » tis 03 okt 2017, 16:09

Det finns en massa information på det gamla forumet som inte ligger där man kommer åt den utan att logga in. Det är ett problem för medlemmar som gått med efter att vi byte forum. Jag gör en infodump med några av de texterna här (hjälp gärna till!) så att de finns någonstans. Sen får lämpliga personer gärna hjälpa till att sortera dem till ett ställe där de passar bättre än här.

Användarvisningsbild
Embli
Lärare
Lärare
Inlägg: 585
Blev medlem: tor 05 jan 2017, 20:14

Re: Infodump från gamla forumet

Inlägg av Embli » tis 03 okt 2017, 16:16

Icke-fungerande länkar för så teknisk är inte Embli. Help plz?


SCHEMA för HOGWARTS

I egenskap av rektor så har jag pysslat ihop scheman för samtliga ämnen och årskurser som idag ges på Hogwarts. Innan jag spikar dem i sten vill jag kolla med ÄMNESANSVARIGA att de tider som finns fungerar. Schemat är i princip fullt, så att be om extra tid för sitt ämne skulle betyda att man behöver schemalägga flera saker samtidigt, vilket i sin tur innebär att man exempelvis inte kan läsa Maskeringsmagi samtidigt som Latin då de skulle krocka. Tycker du ändå att ditt ämne behöver mer tid än det har getts så får du komma med en motivering till varför.

Jag har försökt resonera kring hur mycket tid varje ämne behöver (detta gäller speciellt i högre årskurser). De flesta teoretiska ämnen kan man läsa in på egen hand, tex genom att ge eleverna läxor på några sidor i boken som de får skriva en uppsats eller ett läxförhör på. Praktiska ämnen kan behöva något mer tid så man kan ge lite tid för teorin och tillräckligt för att kunna öva, då alla formler inte går att ge som bakläxa för dem att göra i uppehållsrummet. Trolldryckslära var ett sådant ämne jag insåg inte kommer gå att ge någon praktisk läxa på, varför TDL är det enda som har fått 1 enkelpass och 1 dubbelpass varje vecka, varje årskurs.

Raster: Eleverna har 20 minuter mellan varje lektion för att kunna ta sig mellan salarna. 20 minuter är tajt om man måste gå från spådomskonsttornet till trolldryckssalen, men bör räcka mellan de flesta salar, speciellt i högre årskurser då de lärt sig genvägar genom slottet.

Schema efter ämne, se flikarna längst ner i dokumentet för att välja ämne.

Schema efter årskurs, se flikarna längst ner i dokumentet för att välja årskurs.

OBS! Tiderna läses så att tiden som står UNDER strecket är den som gäller PÅ strecket (går inte att fixa på vettigt sätt utan att krångla massor). Så första lektionen på dagen börjar klockan 08:00. Lunch serveras mellan 11:40-13:00. Middag serveras mellan 18:00-19:20.

Jag vill ha svar via PM från ÄMNESANSVARIGA senast 31 december 24:00 ifall det är något problem med schemat. Om ämnesansvarig inte har svarat innan dess godkänner hen schemat som det ser ut nu. Andra personer som har synpunkter på schemat får gärna kommentera här eller skicka PM.

Tillägg av Magivärlds-SL:
SOS ges under åtta veckor på höstterminen i oktober och november. Lördagar 15.00-16.20
STF ges under tolv veckor under vårterminen i mars, april och maj. Söndagar 13.40-15.00


Ändringar
141126: AST5 ges dubbeltimme på måndagskvällar (istället för två enkeltimmar). AST3 delas upp i två enkeltimmar den ena fortfarande på måndag och den andra på AST4:s plats på onsdagar medan AST4 tar AST5:s gamla plats (en timme senare samma kväll). För att Åk 3 ska få sovmorgon efter sin onsdagslektion i AST flyttades ÖRT3 från torsdag kl 8, till onsdag innan lunch. FMS3 som tidigare låg där flyttades till efter lunch.
141128: De långa DRK-passen har kapats, samt MAM-lektionerna har splitats upp i 2x1h och lagts där det tidigare var DRK.

Användarvisningsbild
Shetani
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 2393
Blev medlem: sön 01 jan 2017, 22:23
Ort: Eskilstuna

Re: Infodump från gamla forumet

Inlägg av Shetani » tis 03 okt 2017, 16:20

Tokbra initiativ, men all info om hur det går till när man skriver lektioner finns redan här! =) (Under varje ämne, längst ner)

viewforum.php?f=79

SL-besluten finns på hemsidan.

Användarvisningsbild
Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Inlägg: 1217
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:42
Ort: Nottingham
Kontakt:

Re: Infodump från gamla forumet

Inlägg av Traxy » ons 18 okt 2017, 16:49

Shetani skrev:
tis 03 okt 2017, 16:20
Tokbra initiativ, men all info om hur det går till när man skriver lektioner finns redan här! =) (Under varje ämne, längst ner)

viewforum.php?f=79

SL-besluten finns på hemsidan.
+1

Spelledarbeslut finns under OFF > Spelledarbeslut

Låst