Det finns nu en forumavdelning särskilt för ÖPPNA lektioner. Läs mer om det här!

SH presenterar OWL-awards! Nu är det fritt fram att nominera för det som hände under maj 2019. Deadline för nomineringar är 23/6, sedan kommer Månadens Ugglor att utses av månadens jury. Läs mer här!

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉 // OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

Nyflyttad från "gamla" forumet? Läs detta först!

Har Dobby varit framme och "hjälpt till" på hemsidan eller i forumet eller på Discord eller IRC? Rapportera fel här, eller ge förslag till förbättringar!
Kategoriregler
Kom ihåg att ge detaljer! "Det går inte att skicka in prov" ger oss liksom inte någon ledtråd till vad som är fel. Nämn vilken sida det gäller (t.ex. "gamla betyg"), vad du försöker göra när du får fel, och vad felet består av (ev. felmeddelanden som dyker upp). Det gör det mycket enklare för oss att hitta felet och så går det mycket snabbare att åtgärda! Kika i forumet för att se att inte samma fråga redan ställts där, eller i Veritaserum.
Användarvisningsbild
SPELLEDARRÅDET
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Inlägg: 164
Blev medlem: fre 28 okt 2016, 21:22
Ort: Hogsmeade
Kontakt:

Nyflyttad från "gamla" forumet? Läs detta först!

Inlägg av SPELLEDARRÅDET » sön 01 jan 2017, 21:28

Information om ändringar av forumet!

Allmänt
Vi har bantat ner forumet en del som ni snabbt kommer att märka. Magivärlden har färre forum, Hogwarts har färre forum, det är en aning färre OFF-forum osv.

Vi vill skala ner forumet för att få tillbaka den mysiga känslan och aktiviteten. Med många forum och mycket utspridd information känns forumen idag röriga och oaktiva, vilket är tråkigt för oss alla.

Det ger oss även chans att uppdatera information och föra över sådant som vi känner är viktigt och lämna bakom det som mest bara tar plats.

Gamla forumet:
De gamla forumet (forum1 och forum2) kommer att förbli läsbara, men kommer stängas för nya inlägg och PM. Det betyder att man fortfarande kommer kunna komma åt det för att flytta över spel och trådar, läsa gammal information och så vidare.

Flytta över information
Vi räknar med att spelare flyttar över de trådar som de är intresserade av att ha på nya forumet. Gamla spelloggar, informationstrådar och liknande. Alla får hjälpas åt!

Vid-behov-rummet/Kassavalv 713
Här ska man lägga information OFF om saker på Hogwarts. Det kan vara allt ifrån Biblioteks- och Sjukhusflygelsinformation till information om fritidsaktiviteter och toalettklotterstrådar. Det gör att Hogwarts endast ska användas som ett ON-forum. Motsvarande OFF-forum för Magivärlden heter Kassavalv 713.

Perrong 9 ¾
Har bytt namn till Den Läckande Kitteln! Under det här forumet har vi lagt alla OFF-forum som vi använder till att umgås, leka lekar, posta tävlingar, omröstningar och liknande.

Tidsvändaren
Ett helt nytt forum! Här har man chans att spela spel som hänt för länge sen, i framtiden, eller i alla fall inte precis nutid. Dina karaktärers föräldrar som träffas, eller ett spel när din karaktär var barn, i framtiden när de fått barn, eller ett släktspel om hur släkten grundades för trehundra år sen. Med Fantastiska Vidunder-filmerna känner vi att det är väldigt aktuellt. Även framtida spel går att posta, sådana som kommer hända så lång tid från nu att det aldrig kommer hända ON (känns det som).

Lektionsforumen
Vi frågade er medlemmar om hur ni helst skulle vilja organisera lektionsforumen och majoriteten tyckte om att ha ett forum per årskurs. Så det har det blivit.

OFF-information om varje ämne finns postat i själva lektionsforums-forumet. Trådarna kan ni hitta där redan. Lärarspelarnas ansvarar för att posta information om sina lärare och lektionssalar och så vidare i sin tråd.


Vi hoppas att ni alla ska trivas med de här ändringar, och har ni förslag på fler ändringar så använd utvecklingsforumet!

Vid Merlins Skägg,
Spelledarrådet

Användarvisningsbild
SPELLEDARRÅDET
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Inlägg: 164
Blev medlem: fre 28 okt 2016, 21:22
Ort: Hogsmeade
Kontakt:

Re: Nyflyttad från "gamla" forumet? Läs detta först!

Inlägg av SPELLEDARRÅDET » mån 02 jan 2017, 01:37

Topic icons
För att lite enklare kunna hålla reda på var olika trådar utspelar sig kan man nu använda sig av ämnesikoner när man postar nya trådar. Det finns ett för varje skolämne samt dessa:

Bild = Biblioteket
Bild = Inomhus
Bild = Quidditchplanen
Bild = Sjukhusflygeln
Bild = Stora Salen
Bild = Utomhus

(Fler ikoner kommer att läggas till vid behov.)

Frånvaroanmälan
Det finns inte längre någon frånvaroanmälan-tråd. Använd istället fälten för borta/segar på din profil för att ställa in när du åker bort eller segar. Gå till Ditt användarnamn (högst upp till höger) > Användarkontrollpanel > Profil och fyll i datumet då du är tillbaka. Det står då "Borta t.o.m. ÅÅÅÅ-MM-DD" (Eller "Segar t.o.m. ÅÅÅÅ-MM-DD") på alla dina inlägg och på din profilsida.

Dölj kategorier
Om det är en avdelning i forumet du inte är intresserad av så kan du dölja den genom att trycka på - till höger på forumindexsidan, så slipper du bläddra förbi forumen varje gång. OBS! Om du minimerar OFF-forumen kan du missa viktiga meddelanden!

Timot
Spöke
Spöke
Inlägg: 302
Blev medlem: mån 02 jan 2017, 09:17
Ort: Västerås

Re: Nyflyttad från "gamla" forumet? Läs detta först!

Inlägg av Timot » mån 02 jan 2017, 19:15

Hur flyttar man över trådar? Jag vill gärna men vet inte riktigt hur jag ska göra. Tacksam för svar. /Timot
Ps. Jag gillar verkligen det nya formatet!

Användarvisningsbild
Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Inlägg: 1217
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:42
Ort: Nottingham
Kontakt:

Re: Nyflyttad från "gamla" forumet? Läs detta först!

Inlägg av Traxy » mån 02 jan 2017, 23:13

Timot04 skrev:Hur flyttar man över trådar? Jag vill gärna men vet inte riktigt hur jag ska göra. Tacksam för svar. /Timot
Ps. Jag gillar verkligen det nya formatet!
Klipp-å-klistra. Alltså, riktigt old school: markera texten från gamla forumet, ctrl-c/kopiera, gå till nya forumet, ctrl-v/klistra in. O0

Timot
Spöke
Spöke
Inlägg: 302
Blev medlem: mån 02 jan 2017, 09:17
Ort: Västerås

Re: Nyflyttad från "gamla" forumet? Läs detta först!

Inlägg av Timot » tor 12 jan 2017, 17:17

Tack för svaret! Har en till fråga gällande min kompis. Min kompis ansökte om en karaktär på gamla forumet (Den tionde december för att vara exakt) och har inte fått svar om karaktären ännu. Ska hon skicka om ansökan eller bara vänta?

(Namnet i ansökan var Louise Gambrell)

Användarvisningsbild
Shetani
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 2393
Blev medlem: sön 01 jan 2017, 22:23
Ort: Eskilstuna

Re: Nyflyttad från "gamla" forumet? Läs detta först!

Inlägg av Shetani » tor 12 jan 2017, 17:29

Det finns ingen ansökan med det namnet, så jag rekommenderar att hon skickar in igen isåfall. :) Det finns ingen ansökan alls som kom in tionde december, så det verkar som det blivit någon fnurra på tråden! Bara att skicka in ny, som sagt, så tar vi hattar hand om det så fort som möjligt.

ReverusBlack
Mugglare
Mugglare
Inlägg: 3
Blev medlem: mån 18 dec 2017, 09:34

Re: Nyflyttad från "gamla" forumet? Läs detta först!

Inlägg av ReverusBlack » mån 18 dec 2017, 09:47

Bra med informationen

Skriv svar