Alla inlägg som postades innan ca 02:00 fredag 16 mars finns nu i det här forumet, då det är den senaste backupen som gick att använda. Tyvärr går det inte att få tag i inläggen som gjordes fram till ca 19-20 samma kväll (= när servern kraschade) eftersom databasen visade sig vara korrupt. :'(

Inlägg gjorda innan 26 februari samt 7-24 april hittar du i det tillfälliga Forum3 så att du kan klipp-och-klistra april-inlägg därfrån och hit om du vill. OBS! Forum3 kommer att tas bort 1 juni 2018!

JAG HAR TAGIT EXAMEN, FLYTTA UPP MIG!

Har Dobby varit framme och "hjälpt till" på hemsidan eller i forumet eller på Discord eller IRC? Rapportera fel här, eller ge förslag till förbättringar!
Kategoriregler
Kom ihåg att ge detaljer! "Det går inte att skicka in prov" ger oss liksom inte någon ledtråd till vad som är fel. Nämn vilken sida det gäller (t.ex. "gamla betyg"), vad du försöker göra när du får fel, och vad felet består av (ev. felmeddelanden som dyker upp). Det gör det mycket enklare för oss att hitta felet och så går det mycket snabbare att åtgärda! Kika i forumet för att se att inte samma fråga redan ställts där, eller i Veritaserum.
Användarvisningsbild
SPELLEDARRÅDET
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Inlägg: 167
Blev medlem: fre 28 okt 2016, 21:22
Ort: Hogsmeade
Kontakt:

JAG HAR TAGIT EXAMEN, FLYTTA UPP MIG!

Inlägg av SPELLEDARRÅDET » sön 27 nov 2016, 18:40

Har din karaktär gjort alla sina slutprov? Säg till här i så fall!

Säg till så snart du har fyllt i alla slutprov, så kommer din elev att flyttas upp till nästa årskurs så snart din karaktärs elevhemsföreståndare ser ditt inlägg här och är inloggad på hemsidan, eftersom uppflyttning till nästa inte sker automagiskt när man fyllt i alla betyg. OBS! Elevhemsföreståndare förväntas flytta upp elever inom sju dagar. Har EHF inte flyttat upp en elev efter tio dagar så kan skolans rektor flytta upp eleven istället, förutsatt att du som elevspelare hojtar till. Har det gått över en månad utan att varken EHF eller rektor flyttat upp eleven så kan du säga till en SL som i så fall kan flytta upp den åt dig.

Säg till vad eleven heter, vilket elevhem de tillhör och vilken årskurs de går i nu, och om du har någon kommentar, t.ex.:

a) Om din karaktär går från tvåan till trean måste du fylla i vilka 2-4 extraämnen den ska läsa mellan år 3-5, för annars kan karaktären inte flyttas upp en årskurs på hemsidan!

b) Om din karaktär går från femman till sexan måste du säga till vilka 2-6 ämnen den ska läsa i år 6-7, för annars kan karaktären inte flyttas upp en årskurs på hemsidan! Hör med karaktärens EHF så att eleven uppfyller betygskraven för att kunna läsa ämnena på FUTT-nivå. Din karaktär KAN läsa upp till åtta ämnen, men det är endast i specialfall och kräver en motivering, eftersom det innebär extremt mycket extrajobb för eleven i fråga.
SOS är obligatoriskt i sexan, så din elev måste välja det. Om din karaktär vill läsa STF i sexan (eller sjuan) får du säga till om det också. OBS! Varken SOS eller STF räknas in i antalet ämnen sexorna kan välja.

VÄNLIGEN NOTERA att alla karaktärer som går upp en årskurs har en veckas sommarlov. Under denna tid kan karaktären INTE gå med i nya lektioner! Du måste vänta med att gå med i nya lektioner tills en vecka från det att du skriver i den här tråden!

Exempel:
Ron Weasley, G2, ska läsa SMD och SDK
Michael Corner, G6
Draco Malfoy, S4
Zacharias Smith, H5, vill läsa SOS, STF, MAM, TDL, FMS och AST

OBS! Notera att elever som går upp i trean/sexan inte längre kan välja Reinkarnationslära eller Symbolmagi som tillvalsämnen. RIK är borttaget som alternativ och SYM är ihopslaget med FOR (Forntida Runor).