Är ett separat forum för bara ÖPPNA lektioner en bra eller dålig idé? Se argument för/emot och rösta här! Omröstningen pågår till fredag 31 maj.

SH presenterar OWL-awards! Nu är det fritt fram att nominera för det som hände under april 2019. Deadline för nomineringar är 19/5, sedan kommer Månadens Ugglor att utses av månadens jury. Läs mer här!

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉 // OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

[TAL] Lysander Hexter [R] (Byron Blue)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 392
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

[TAL] Lysander Hexter [R] (Byron Blue)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN » mån 09 okt 2017, 18:11

Lysander Hexter
Scarborough, England

Professor Lysander Hexter mest kallad Sander av sina vänner bodde i ett fyrtorn utanför Scarborough i nordöstra England. Fyrtornet såg gammalt och övergivet ut för mugglare, men hade gjorts om på insidan och var nu beboligt. Det bestod av fem våningar och mellan åtskilliga stegar och spiraltrappor fanns de olika mysigt inredda rummen. De flesta var små och med böcker upp till taken. Lysander bodde i tornet tillsammans med sin fru Decima och deras son Stirling. Stirling gick andra året på Hogwarts och hade till skillnad från sina föräldrar sorterats in i Hufflepuff. Lysander själv hade som så många andra i släkten Hexter tidigare gått i Ravenclaw och även hans fru Decima som tillhörde den Slytherindominerande släkten Deen hade gått i Ravenclaw. De bröt mot konventioner i familjen och Lysander var stolt över både sin fru och sin son.

Lysander hade ett av de mindre rummen i huset som sitt arbetsrum, frun arbetade som uppfinnare av diverse användbara prylar och behövde det största rummet. I Lysanders arbetsrum fanns åtskilliga böcker och en hel del märkliga föremål för att underlätta inövandet av talmagi. Han älskade tal och hade gjort det sedan han var barn. Pussel och olika former av gåtor underhöll honom medan andra hade spelat quidditch. Han hade däremot ett stort samlarintresse och för att ändå kunna vara en liten i pojkgänget på skolan hade han memorerat all möjlig statistisk som spelarna som han funnit i tidningen och på samlarbilder. Han kunde skryta med att ha den största samlingen av quidditchsamlarbilder, det hade inte hjälpt honom avsevärt. Detta i kombination med hans vilda bruna hår gjorde honom till något av en udda fågel på skolan. Han hade klarat den sociala biten av skolgången trots allt, han och Decima hade hittat varandra tredje året och hållit ihop sedan dess. De stack båda ut på sitt eget sätt. Länge hade de bott tillsammans utan en tanke på barn men så när de båda närmade sig 35 insåg de att ett barn var precis vad de ville ha. Tre år senare föddes Stirling. När Stirling var elva år hade Lysander sökt sig till Hogwarts, för att vara nära sin son och för att få göra något han älskade: att undervisa i talmagi.

Talmagi var Lysanders absoluta favoritämne på skolan även fast han gillade de flesta ämnen och att lära sig generellt. Han hade direkt efter examen från Hogwarts begett sig till en av de mest ansedda läromästarna i ämnet och från denne lärt sig ännu mer. Att försöka få ihop livet ekonomiskt med enbart hans intresse för talmagi och Decimas stora dragning till allt som kunde plockas isär och sedan förbättras var svårt. Därför jobbade Lysander under femton års tid på trolldomsministeriet på avdelningen för examinering av GET och FUTT. Trots att han i perioder varit rätt utsatt på Hogwarts älskade han skolan och trivdes ganska bra med att arbeta på ministeriet. Han passade inte direkt in i ministeriets smala korridorer och hade blivit ombedd av sina varierande avdelningschefer att platta till håret och stryka skjortan åtskilliga gånger. Detta hade han inte gjort och därför aldrig avancerat särskilt mycket högre än när han först började på avdelningen. När sonen föddes fick däremot Lysander nog och lämnade arbetet för att leva hemma med sin fru och son på de besparingar som familjen hade. Han började skriva på ett verk om talmagi som han fortfarande arbetar på under lugnare kvällar på skolan. Trots hans kaosartiga yttre var Lysander en perfektionist när det gällde sitt arbete, därav låg boken ännu halvklar.

På Hogwarts som professor trivdes Lysander bra även fast han saknade sin fru. De hade kommit överens om att sonen kunde behöva sin pappa bra mycket mer än vad Lysander och Decima behövde varandra. Decima var ändå ofta uppe i en storm av uppfinnarglädje och kunde stänga in sig i flera dagar. På Hogwarts bodde professor Lysander Hexter fint och hade inte bara sina egna böcker utan även ett helt bibliotek. Han mindes så väl när han för första gången fick tillgång till den förbjudna sektionen under sitt femte år och den upptäckarglädje som fyllde honom. Som professor trodde Lysander att han var populär. Det var en sanning med modifikation, han var inte ogillad men många tyckte han var märklig och hans intensiva karaktär kunde skrämma vissa. Hans yviga vilda hår och gråa ögon byggde på den bilden, att han sedan envisades med galet färgade flugor till den långa blåa manteln gjorde inte saken bättre. Han tog dock alla elever på allvar och favoriserade gärna de udda på skolan. Utöver det var han en oerhört beskyddande far vilket några kunde se som problematiskt. Han försökte dock att inte visa det för tydligt och hoppades i smyg att sonen inte skulle välja talmagi inför sitt tredje år, självständigt tänkande uppmuntrade Lysander alltid.