Gott nytt år! Dags för årets storkoll! Om du vill behålla dina karaktärer behöver du säga till i den här tråden senast 23:59 sön 2 februari. Säger du inte till i tid kommer dina karaktärer att rensas ut.

Julkalender 2019 hittar du i den här tråden!

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉 // OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

[TAL|EHF Gryffindor] Briar Mittleman [G] (Embli)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 415
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

[TAL|EHF Gryffindor] Briar Mittleman [G] (Embli)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Briar Mittleman
Basta, Shetlandsöarna

Det går tjugonio knutingar på en sikel påminner sig Briar där hen står i affären och försöker lista ut vad allt kommer kosta innan hen går fram till kassan. Det i särklass värsta med magivärlden var deras usla pengasystem. Tjugonio knutingar?! Varför inte trettio, som i alla fall var jämt?

Grattis, Briar, du är magiker. Du måste stå ut med extremt ologiska pengar resten av livet tänker hen bittert. Nu är Briar för all del i sjuttioårsåldern och det där att hen är magiker är ingen nyhet längre... och mugglarnas valutasystem var (eller hade i alla fall varit, hens familj hävdade att det blivit bättre) ännu värre. Kanske var det mer att Briar inte hanterat pengar så ofta som barn. Kombinationen matematik och dyskalkyli hade aldrig varit särskilt bra. Även om hen i alla fall vet om att dyskalkyli är en sak som existerar nu. När hen var barn hade lärarna i mugglarskolan mest antytt att hen var korkad och sen försvann hen iväg på Hogwarts, där det inte gavs matematiklektioner och ingen talade om att man kunde ha svårt för att räkna. Det var en av Briars yngre bröder som snappat upp det när de båda var vuxna. Kom med en massa papper fulla med information om hur hjärnor kunde ha svårt för siffror. Briar hade läst alltihop och känt igen sig i varje punkt. Inte för att hen någonsin gick till en mugglarläkare för att få diagnosen men hen använder ändå ordet om sig själv och det hjälper. Att ha ett ord annat än lite korkad.

Det var också från mugglarvärlden som Briar fått ett annat ord hen använde om sig själv: Icke-binär. Känslan var inte ny. Men vetskapen om att det fanns en massa andra människor som kände likadant, att Briar var en del av ett "vi" och inte bara ensam i motpol till "de normala"... Det hade varit omvälvande. Nu har det gått nästan tio år sen Briar bytte pronomen och betydligt längre sen hen bytte namn till Briar. Hen hade alltid avskytt sitt ursprungliga förnamn och bytt ett antal gånger i vuxen ålder, innan hen fastnade för ett.

Men allt gott i Briars liv kom ändå inte från mugglare. Det var fantastiskt att vara magiker för det mesta. Hen hade trivts på Hogwarts, där hen gick i Gryffindor. Briar hade fortfarande kontakt med flera av sina gamla skolkamrater. En av dem kom över på te nästan varje vecka. Det var också på skolan som hen börjat läsa talmagi. Hen hade tvekat länge men en äldre elev försäkrade att det inte var matematik. Hon hade istället beskrivit det på ett sätt som påminde Briar om judisk talmystik och det var det som fick hen att välja ämnet, eftersom hen hade börjat tappa kontakten med sitt religiösa arv.

Briar hade oroat sig för att vännen kanske hade fel och för att siffror i allmänhet skulle var jobbigt men tänkte att hen kunde ta chansen. Att det i värsta fall gick att stå ut i tre år och sen sluta med ämnet. Det stämde att det inte var att räkna som gällde men bara att titta på sifforna var förvirrande och stressigt ibland. Vid ett tillfälle hade hen skrivit nästan en halv fot på en uppsats innan hen insåg att det inte var en sexa utan en nia som uppgiften gällde. Det hade varit en riktig lågvattenpunkt när hen grät hela kvällen, kände sig som den mest korkade personen i universum och övervägde att gå till sin elevhemsförståndare och be att få sluta med ämnet på en gång. Men även om det var fruktansvärt jobbigt ibland, särskilt i trean och fyran, fanns det mycket i ämnet som hen gillade. Symboliken och den magiska laddning och... tja. Delvis var det just att det fanns ett annat sätt att förstå siffror på, ett sätt där hen kunde besegra dem istället för tvärt om.

Talmagi skulle sakta men säkert växa till Briars stora passion. Om man såg hen räkna på fingrarna i affären skulle man kanske inte gissa att "ah, den där personen arbetar som numerolog" men det var just i den branschen som Briar kastat sig in efter skoltiden. Hen hade mestadels jobbat privat men spenderat en del tid anställd på två olika företag och en treårsperiod på ministeriet. Hen hade också haft fyra olika lärlingar genom åren. Unga vuxna som, i likhet med en yngre Briar, hellre ville lära sig yrket av en person och få praktisk erfarenhet på en gång än att söka sig till magiuniversitet. En av lärlingarna hade stannat kvar som assistent i ett par år efteråt innan han flyttat till Portugal.

Briar är till slut relativt säker på att hen vet hur mycket pengar kassören kommer vilja ha. På ett ungefär i alla fall. Hen går fram med bestämda steg och påbörjar sin transaktion. Briar är lång men har nu börjat få lätt krökt rygg. Håret är axellångt och vågigt med fler grå strån än bruna. Ögonen, bakom ett par tjocka glasögon, är mörkblå. Ögonbrynen är tjocka och läpparna torra. Hen har hål i öronen (ett i det ena och tre i det andra) men bryr sig oftast inte om att använda några örhängen. Ska det vara smycken blir det snarare halsband med träpärlor. Ofta har pärlorna siffror på sig. Siffror som växlade fram och tillbaka mellan att vara fiender och bästa vänner. Som var så mycket lättare att förstå när man tittade på kultur, magi och symbolisk betydelse snarare än att försöka veta vad varor kostade. Siffor som försökte styra Briars liv men inte skulle lyckas.