Grattis till Snakey, nyutexaminerad Sorteringshatt! :tada:

Det finns nu en forumavdelning särskilt för ÖPPNA lektioner. Läs mer om det här och diskutera utvärderingen här!

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉 // OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

[TDL] Viola Foxglow [R] (Toadyone)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 399
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

[TDL] Viola Foxglow [R] (Toadyone)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN » mån 18 jun 2018, 17:32

Viola Anora Foxglow,
Brecon, Wales

Viola Anora Foxglow har nyligen kommit hem till Brecon i Wales efter en längre forskningsresa borta på Hawaii. Hon bor i en lagom stor stuga med en inbjudande trädgård ganska avlägset från omgivningen, vilket passar henne bra när hon vill koppla av efter jobbet. Viola har ingen stadigvarande partner eller barn för den delen, men hon har två syskon och många vänner vars barn hon gärna skämmer bort när tillfälle ges. Ikväll skulle hon dock inte vara ensam utan hon skulle få besök av några goda vänner som hon inte träffat sedan hon gav sig iväg till Hawaii. Viola jobbar mycket med att forska om trolldrycker på olika sätt. Därför åker hon ofta iväg på olika resor för att träffa andra som jobbar i branschen. När hon inte åker iväg någonstans jobbar hon med sin forskning på hemmaplan och utbildar även framtidens trolldrycksforskare.

Viola är en stolt kvinna i sina absolut bästa år och är runt 55 år gammal. Hon tycker om att klä upp sig när tillfälle så ges, som tillexempel inför kvällens kompisbesök och då gärna i mustiga färger som kungsblått, vinrött och skogsgrönt. När hon inte är på jobbet tycker hon även om att ha på sig pråliga smycken, som annars är i vägen när hon jobbar med trolldrycker. Det är dock en uppoffring hon gärna gör för sin stora passion här i livet. Viola har ett stort intresse för drycker av alla sorter, även mer vardagliga sådana som vin och eldwhiskey. När hon arbetar har hon alltid sitt långa, mörkbruna hår som har självfall uppsatt i någon typ av knut, svans eller annan uppsättning beroende på humör och kan använda olika typer av spännen som dekoration. Oftast brukar dock några hårslingor hänga ned och rama in hennes långsmala ansikte. Till festligare tillfällen tycker hon även om att måla naglarna i någon färg som passar till hennes outfit, men lacket brukar åka av igen illa kvickt när det är dags att jobba.

En stund senare är Viola färdig klädd för kvällen och hon har plockat fram det hon ska bjuda på när vännerna kommer. Snart anländer den första och det blir en lång kram som hälsning. Privat är hon en varm och skämtsam kvinna som vet vad hon vill och vilka hon vill umgås med. Viola är ganska strikt och regelmässig i sitt yrkesliv och tolererar inte onödigt gnäll eller att någon ska leka pajas och förstöra även om det såklart finns plats för en viss kreativitet. Hon har däremot mycket tålamod med dem som gör sitt bästa och tycker att elever ska lära sig på ett korrekt sätt utan svammel och flum hit och dit. När alla hennes gäster har kommit slår dem sig ned vid ett runt bord och skålar i bubblande dryck.

”Välkomna kära vänner, det var alldeles för länge sedan sist”, inleder Viola och skålar med sina vänner i tur och ordning.
Pratet tar raskt fart och snart kommer de in på gamla minnen från förr. En del av dem har känt varandra sedan Hogwartstiden även om inte alla gick i samma elevhem som Viola. Hennes gamla elevhem är Ravenclaw och hon tyckte verkligen om att få spendera sina sju år tillsammans med andra som bryr sig om kunskap och vill lära sig vad livet har att erbjuda inom olika områden. Hennes stora intresse för trolldryckslära hade hon upptäckt tidigt under skoltiden och hon jobbade hårt för att mota sin nyfikenhet i grind när det gäller att upptäcka nya saker på området.
”Kommer ni ihåg hur otroligt besatt Viola var?” inflikar en av vännerna med ett höjt ögonbryn.
”Ja, absolut! Det var nästan så man kunde tro att hon var kär i professorn i trolldryckslära”, svarar en annan retsamt och klingar med glaset mot föregående talare.
”Men lägg av …” invänder Viola och rodnar lätt. Det känns nästan som om dem är tillbaka där och sitter i sällskapsrummet i Ravenclawtornet. Sådana pikar hade hon fått redan då av vännerna och på den tiden hade hon skämts så hon höll på att dö. Att vara kär i läraren fanns inte på hennes karta överhuvudtaget och skämten hade hon fått höra även när hon hade haft en pojkvän.
”Titta, hon rodnar precis som då”, skrattar en tredje.

Förutom alla sådana små vänskapliga pikar om hennes besatthet av trolldryckslära hade skoltiden och Violas uppväxt varit mestadels bra. Hon växte upp i en varm, kärleksfull ganska vanlig magikerfamilj av medelklass med två syskon som hon fortfarande har bra kontakt med. Under skoltiden tyckte hon om att anordna aktiviteter i sällskapsrummet som inte bara gick ut på att plugga eftersom det lätt blir väldigt mycket fokus på plugg i Ravenclaw. Hon fick för det mesta bra betyg i skolan generellt även om hon så klart glänste extra mycket i trolldryckslära och örtlära. Hon tyckte generellt mer om praktiska ämnen än teoretiska och när hon handleder studenter i trolldryckslära lägger hon gärna mer fokus på den praktiska biten.

”Men det var trevligt när du jobbade i baren på den där puben och vi fick rabatt på allt”, flikas det in i samtalet.
”Jo det var tider det, när vi gick på pub stup i kvarten!” svaras det nostalgiskt.

Efter skoltiden jobbade Viola i en trolldrycksbutik och i en pub i några år för att få pengar till att studera vidare. Det gillade hon eftersom hon både fick jobba med att tillverka en del trolldrycker och att ta hand om kunder. Efter det var det dags för att fortsätta utbilda sig inom trolldrycker vilket tog en del år det med även om hon är av åsikten att man aldrig kan bli färdiglärd inom någonting. Under åren som gått sedan dess har hon utöver sitt arbete inom forskning och framställning av trolldrycker jobbat en del som kvalitetskontrollant av trolldrycker åt trolldomsministeriet. Det är inte direkt det mest spännande man kan tänka sig direkt men det är ändå en nyttig erfarenhet att ha med sig i bagaget.

Plötsligt avbryts samkvämet av att Violas kära uggla Tibbles kommer flygande in genom fönstret med ett pergamentark fastbundet runt ena benet. Tibbles landar på andra sidan bordet från Viola och pergamentet blir snart avtaget från den tillgivna ugglan. På pergamentet står det följande meddelande:
”Kära syster Viola, jag tänkte att du inte skulle ha möjlighet att se detta i The Daily Prophet så jag skickar ett urklipp. Jag tror att det skulle passa dig som hand i handske att bli professor i trolldryckslära på Hogwarts. Sök så fort som möjligt, vi vet alla att du vill!
Kram från Natalie”

Pergamentet skickas ivrigt runt i sällskapet och när det väl når Viola har alla i kör börjat ropa att hon måste söka jobbet. Att bli lärare på Hogwarts skulle vara ganska fantastiskt tycker hon. Hon har än så länge aldrig varit tillbaka på skolan sedan hon själv slutade där för snart 40 år sedan.
”Kom igen Viola, du skulle passa superbra som lärare på Hogwarts!” utbrister någon.
”Ja absolut! Se bara upp så ingen elev blir lika besatt av dig som du var av våran professor”, flikar någon annan in med ett retsamt flin.

Viola skakar bara på huvudet och viker upp pergamentet för att faktiskt läsa vad som står i annonsen. Idéer om hur hon ska skriva sin ansökan börjar genast snurra i huvudet även om hon såklart inte kan skriva den ikväll i allt det här tjoet och tjimet som hennes vänner står för. Men dem har rätt, hon skulle älska att vara lärare på Hogwarts och det är nästan som något slags tecken att Hogwarts söker en trolldryckslära-professor så här när hon är lite mitt emellan jobb.

Festen fortsätter i några timmar till innan det börjar bli dags för gästerna att bege sig hemåt. Nästa dag under eftermiddagen sitter Viola vid sitt köksbord och lusläser annonsen från Hogwarts för att få ihop en vettig ansökan. Strax innan solen går ned skickar hon iväg Tibbles med ett pergament på väg till Hogwarts och nu är det bara att hoppas på det bästa.