Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo

Nu har julkalendern börjat! Om du vill vara med och göra en eller flera luckor finns det fortfarande dagar kvar att paxa. Läs mer här!

Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

Tracee Garnett [S] (Timot)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 382
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Tracee Garnett [S] (Timot)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN » sön 01 okt 2017, 18:54

Tracee Garnett
Coulderton, England

Tracee vaknade upp lite efter klockan åtta en lördagsmorgon på sommaren. Solen strålade in genom det stora fönstret, men som den morgontrötta personen Tracee var så gick hon inte upp utan gömde huvudet under kudden i fem minuter innan hon förstod att hon behövde ta sig upp. Med känslan av att gravitationen försökte dra ner henne i sängen igen så drog hon sig upp ur himmelssängen som stod i mitten av rummet. Hennes svarta nattlinne gick ner till de bleka knäna. Tracee hade alltid varit ganska lång och det var någon hon drog fördel av när hon valde kläder, en av hennes favoritsysslor. Det var faktiskt precis det hon skulle göra nu, välja kläder. Man kunde enkelt förstå det när hon öppnade en dörr som ledde till ett mindre rum fyllt med kläder och lite skor. Det var inte stort, men Tracee hade sett till så att hon fått plats med så mycket som möjligt där inne. Några lådor med mindre saker som strumpor och underkläder stod på höger sida om henne och på andra sidan en tvättkorg. Annars hängde det mesta på galgar. Hon valde vad hon skulle ha på sig denna dag ganska snabbt. En grön klänning med vita blommor på, vita strumpor och svarta inomhusskor. Klänningar var en vanlig sak för Tracee att bära, för jeans och byxor hatade hon. Det var obekvämt och mycket jobbigare att ha på sig än kjol och klänning. Därför fanns det inga sådana i garderobsrummet.

När allt var på så gick Tracee ut från rummet och fram till spegelbordet hennes riktiga rum. Hon tog hårborsten som låg på bordet och började graciöst borsta håret. Hon tittade på sin spegelbild när borsten gjorde sitt. Ett sött ansikte med rosa läppar, liten näsa och stora ögon tittade tillbaka på henne. Ögonen var det som Tracee gillade mest. Hon hade heterokromi, ögonen var olikfärgade. Ett var blått, det andra brungrönt. Hon var stolt över det. Det gjorde Tracee till Tracee. Hon var unik, och när hon väl var ute så tittade folk ofta på henne. Det var helt okej, för uppmärksamhet var något Tracee gillade.Efter hårborstandet så börjar hon med flitiga händer göra en fläta av sitt långa ljusa hår. Frisyrer och kläder var något hon verkligen gillade, det var så roligt att kombinera saker med varandra för att skapa något fantastiskt! Tracee tar så fort flätan är klar upp sina favorit örhängen och sätter i dem. De små prästkragarna är hennes favoriter, och hon har dem nästan varje dag. När allt är klart så tar hon en sista blick i spegeln innan hon börjar gå mot köket för att äta frukost.

Köket låg inte alls långt ifrån Tracees rum. Det var lite synd enligt Tracee. För då behövde hon alltid vakna när hennes morgonpigga mamma är uppe och gjorde frukost. Hennes pappa var tyst, vilket var tur när han gick upp klockan halv sju på morgonen för att komma till jobbet i tid. Han jobbade som advokat och var upptagen nästan hela tiden. När han var hemma satt han oftast i kontoret och arbetade.
”God morgon Tracee!” utbrast hennes mamma när Tracee kom in i köket. De var lika varandra. Tracee och hennes mamma hade samma rosa läppar och stora ögon.
”God morgon.” mumlade Tracee tillbaka innan hon började bre en macka.
”Skulle inte du kunna vattna blommorna idag Tracee?” frågade hennes mamma sedan. Tracee suckade. Hon gillade inte att vara ute, av massor av olika anledningar.
Ett, hon kunde bli smutsig. Två, mugglarbarn gillade att leka i träddungen en bit bakom huset, och tre, mugglarbarn som frågar ifall att hon vill vara med och leka.
Det hade hänt några gånger att mugglare frågat henne, men hon har såklart sagt nej. Familjen Garnett var renblodig, och inte kunde man umgås med mugglare då! En sådan skam som skulle föras över hela släkten var ju helt oacceptabelt! Hon hade såklart kunnat leka med dem om det inte var så att dem var mugglare, men hon hade fortfarande inte velat vara ute. Hon höll sig för mestadels inomhus. Hade hon haft kompisar så hade hon förmodligen mest pratat med de inne på sitt rum och sånt, så att man slipper bli smutsig.

Eftersom att Tracee inte ville vattna blommorna så tänkte hon istället snirkla sig ur situationen. Hon vände sig mot sin mamma och med extra stora ögon så började hon prata.
”Jag skulle gärna vilja det, men jag har ju alla dessa uppgifter du gav mig att göra under sommaren, och jag måste ju jobba på dem så det går ju inte.” sa hon med en honungslen röst. Hennes mamma log mot Tracee.
”Visst, jag kan göra det.” sa hon och tog en klunk av sitt te. Tracee log. Hon visste att det skulle funka. Eftersom att hennes mamma jobbade på helgerna som kock i magivärlden så var Tracee hemskolad av henne. Tracees mamma tyckte väldigt mycket om att ge Tracee läxor över lov så att ”hon har något att sysselsätta sig med”, fast Tracee hade mer än gärna inte haft dem. Hon kunde faktiskt sysselsätta sig med andra saker. Det vill säga tänka ut nya sätt att passa ihop kläder med varandra så att det ser bra ut. Ibland skulle hon kunna rita några skisser på kläder hon själv skulle vilja göra! Kläder var i princip hennes enda hobby, men det kom mycket roligt till det. Tracees hade redan bestämt sig för att det var designer hon ville bli som stor. Hon hade redan några klädesplagg som nu bara behövdes sy till, och när hon blivit tillräckligt gammal så skulle företaget öppnas. Tracee hade stora planer för sin framtid inom mode.
”Förresten” sa Tracees mamma efter en stund. ”Ditt brev har kommit.”