Gott nytt år! Dags för årets storkoll! Om du vill behålla dina karaktärer behöver du säga till i den här tråden senast 23:59 sön 2 februari. Säger du inte till i tid kommer dina karaktärer att rensas ut.

Julkalender 2019 hittar du i den här tråden!

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉 // OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

Evangeline McKenna [S] (kattakattapult)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 415
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Evangeline McKenna [S] (kattakattapult)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Evangeline McKenna
Brighton, England

När klockan ringer på morgonen är Evangeline redan vaken. Hon nästan hoppar ur sängen av förväntan. I dag är dagen, äntligen är det hennes tur att hoppa på Hogwartsexpressen till Hogwartsskolan för häxkonst och trolldom. Hon springer in till sin storebrors rum för att kolla om han är vaken och lika förväntansfull som hon är. Men han låg kvar i sin säng och sov, så när Elie som hon kallas av alla kommer inspringande vaknar han med ett ryck, skrek till henne att dra samtidigt som han kastar en kudde mot henne. Hon fortsätter in till sin pappas sovrum och ser att han inte är där, han var redan i köket och gjorde frukost.

Hon stutsar in i köket och ger sin pappa en kram innan hon sätter sig på en pall vid köksön. Hennes pappa serverar henne en tallrik med ägg, bacon och bönor som hon börjar kasta i sig, han påpekar att det är inget sätt att äta så hon skärper sig på en gång. Evangeline är en sprudlande elvaåring med alldeles för mycket energi för sitt eget bästa. Hon är den typen av barn som är överallt och ingenstans med känslor som är helt okontrollerbara. Vid första anblick är hon en charmig, social elvaåring som har lätt att knytta kontakter, men hon saknar helt självbevarelsedrift och gillar att testa gränserna. Det kan leda till att hon hamnar i trubbel men tack vare hennes charm så kan hon slingra sig ur det mesta. Hon har dock en mörk sida också efter som att hennes humör fluktuerar som det gör. När hon väl blir arg ser hon svart och exploderar. Hon gör då allt i sin makt för att få personen som gjort henne illa att må så dåligt som möjligt. Trots detta skulle hon aldrig beskriva sig själv som elak, mer rättvis och ärlig.

Hennes familj består ut av henne, hennes bror Josh som är fem år äldre och deras pappa Matthew. Matthew har en framstående karriär vid kansliet för upprätthållandet av magisk lag och ordning och kommer från en släkt där pengar inte är ett problem. Detta har gjort att Elie inte alltid har en sund uppfattning om pengar och hur det ska hanteras. Hon är van vid att hennes pappa lämnar små presenter till henne och hennes bror lite då och då. Det gör han bara för att han kan. Så fungerade hela familjen, chockfaktorn var något de levde för. Att göra något som andra säger inte är rimligt eller till och med lite tabu, att få adrenalinet att pumpa. Det kunde leda till konsekvenser som att hamna i trubbel i skolan, vilket hennes bror Josh var känd för i Slytherin, men liksom Elie var han också charmig och lyckades tala sig ur varje situation. Denna egenskapen att kunna listigt tala sig ur situationer var något som Elie stolt hade kopierat och bemästrat.

Deras mamma var inte med i bilden. Hon hade kämpat med depression i flera år och när Elie var två tog hon beslutet att lämna familjen mitt i natten utan ett ord. Det är dock inget deras pappa pratar om för att han skäms att han blev lämnad. För Elie, även om hon inte vill erkänna det eller förstår, så är det jobbigt. Hon saknar sin mamma trots att hon inte känner henne. När folk frågar rycker hon bara på axlarna och säger att hon inte vet vem eller var hon är. På grund av att deras mamma inte varit närvarande så har både Elie och Josh varit tvungen att växa upp snabbare än andra och båda är mogna för sina åldrar. Genom att endast haft män runt sig under hela sin uppväxt så är hon en typisk pojkflicka och har mycket skinn på näsan. I familjen har de en hård jargong och alla tre är väldigt tajta och tar hand om varandra.

När halva frukosten var uppäten kommer Josh insvansande i köket gäspande. Elies pappa slängde iväg en kommentar om att han var en prinsessa som Elie fnissade åt. Josh gjorde en grimas mot honom och i samma stund fick han en brödbit kastad mot sig. Josh tjuter till och alla börjar gapskratta. De pratar om den första dagen på Hogwards och Elie ser fram emot det jättemycket. Hennes bror däremot verkade inte lika taggad. Han tycket det skulle bli kul att träffa alla vännerna igen, och quidditchsäsongen, men skolan kändes lite sådär lät det som. När maten var upp äten tackade hon, städade undan och gav sin pappa en puss på kinden därefter sprang hon upp för trappan för att göra sig i ordning.

På sitt rum plockade hon fram sin koffert som redan var packad och började fixa med sitt strandvågiga mörkblonda hår. Det var bångstyrigt och svårt att borsta ut med när det var klart satte hon upp det in en slarvig knut. Hon tittade in i spegeln och såg en lång, atletisk elvaåring med isblåa ögon och olivhudton. Hon har alltid varit sportig och gillat att vara aktiv, hon älskade att flyga men framförallt att flyga snabbt. Hon och hennes bror brukade tävla genom att flyga runt på tomten, eftersom att han var en mycket bättre flygare än vad hon var så förlorade hon alltid och hon hatade det lika mycket varje gång.

Elie är definitionen av en tävlingsmänniska, hon vill vara bäst på allt hon försöker sig på. Hennes dröm är att få spela quidditch för Slytherin som jagare och vara en av de yngsta tjejerna i laget. När hon inte flyger så övar hon på att kasta, hon var snabb det ska man inte förneka men var det något hon hade koll på så var det att kasta och trixa med klonken. Annars så älskade hon att bada i havet eftersom att deras hus låg precis vid stranden. Hon log åt sin spegelbild och plockade upp en mindre version av klonken och började ta ner väskan till nedervåningen, nu var det hennes tur att visa Hogwarts vad hon går för.