Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo

Nu har julkalendern börjat! Om du vill vara med och göra en eller flera luckor finns det fortfarande dagar kvar att paxa. Läs mer här!

Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

Landon Lowe [S] (smicar)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 382
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Landon Lowe [S] (smicar)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN » mån 12 mar 2018, 20:20

Landon Lowe, Shrewsbury

Landon slår upp ögonen och drar in nattluften som letat sig in genom det halvöppna fönstret. Snart vänjer ögonen sig vid mörkret i rummet och möblerna börjar träda fram. Det nästan perfekt städade rummet, där allt har sin egen plats. Natten är den allra bästa tiden på dygnet att vara uppe, både för tystnaden och natthimlen. Ljudlöst kliver han upp ur sängen för att stega bort till fönstret där han häver sig upp på det breda fönsterbläcket. Där trängs redan ett par broderade kuddar att sitta på, en gammal kikare, en kopp kall kaffe och gårdagens tallrik med brödbitar och hummus. Den får honom att tänka på kvällen innan, när Amelia kommit in för att störa, sno lite bröd och hummus och få honom att skratta, vilket hon lyckats med, iallafall de två första. Antagligen kom hon upp eftersom bonussystern inte riktigt tycker om att Landon hellre skippar middagen med de andra för att inte missa början av meteorregnet, men det kan han inte göra något åt.

Han tar en klunk av det alldeles för kalla gamla kaffet och lutar sig ut genom fönstret så att han kan se himlen. Tre meter nedanför finns den flisiga terrassen framför Lowe och Browns villa. Fläckar av gråa moln täcker stjärnorna, så med ett irriterat mummel sträcker han sig efter “billyktan” som han hittat vid vägkanten dagen innan. Eller det är iallafall vad han trodde att Phil hade sagt. “Vad ska du göra med billyktan?”, hade han frågat. Han hade även lovat att det skulle bli alldeles stjärnklart i natt, men det verkar ju inte stämma.

Phil, den pratglade mugglaren och framförallt rymdnörden promenerar nästan varje dag förbi med sin uråldriga tax. Då passar Landon ibland också på att hämta lite gräslök, vattna blommorna i Amelias rabatt eller någon annan lögn som passar så att Phil kan berätta om allt ifrån vad man kan se ute i rymden med kikaren på natten, men ibland också saker Landon annars aldrig skulle fått reda på genom att läsa. Och Phil hade varken en barometer, enorm bokhylla eller stjärnkarta, ändå kunde han veta alla de där sakerna på något märkligt sätt.
Däremot har Landon själv massa rymdböcker i bokhyllan över sängen, en del nya, men de flesta begagnade från hans pappa Charles hemmabibliotek.
Hans mamma, Cordelia Lowe tycker egentligen inte om något alls som har med mugglare att göra. Det skulle Landon inte ha något problem med att ta efter om det inte vore för alla intressanta och knäppa saker de bygger, och så Phil förstås. Det gör väl inget att han pratar med Phil så länge Cordelia inte vet något? Han behöver bara få henne att tro att han ska göra något annat, vilket för det mesta lyckas med lite hjälp av hans manipulativa sida.

Billyktan är bara en av många saker som Landon sparar för att kunna plocka isär och se vad som finns inuti. Om man har tur kan man även få den att sitta ihop på något nytt praktiskt sätt. Om man bara plockar bort allt förutom metallen i botten skulle detta kunna vara en kaffehållare.
De mörkt bruna ögonen är fokuserade på en skruv vid sidan av billyktan samtidigt som han omedvetet drar i en rödorange lock bredvid ansiktet. Där är fräknarna utspridda över ansiktet, halsen och ryggen, liknande en prickigkorv som Cordelia brukar säga när hon är på ovanligt roligt humör. När han sedan släpper locken för att använda båda händerna studsar den tillbaka upp bland sina lockiga kompisar.

Landons största dröm är att jobba med rymden i magivärlden, bygga magiska raketer och kanske till och med ha ett eget företag så som NASA i magivärlden. Tänk hur mycket längre ut i rymden och hur mycket mer man skulle kunna göra än mugglarna bara genom att använda magi. Egentligen kanske dröm är fel ord, mer mål faktiskt. Han är noga med att sätta upp mål för sig själv, både små och stora och det är viktigt att han sedan följer dem till hundra procent utan några som helst ursäkter.

Landon har alltid varit ganska tyst. Han trivs helt enkelt oftast bättre med att lyssna och observera andra istället för att prata själv, vilket också gör att han först kanske verkar tråkig. Men han har även ganska svårt att hålla sig för att säga vad han tycker om det handlar om
något väldigt intressant eller viktig. Men då är det efter att ha tänkt efter, han skulle aldrig säga något som inte var genomtänkt.

Cordelia och Charles blev tillsammans bara några år efter att de båda slutat på Hogwarts. Cordelia hade gått i slytherin och Charles i ravenclaw i samma årskurs. Efter tre år till föddes Landon, det enda barnet i den lilla familjen på tre personer. Charles jobbar som astronom och Cordelia tillbringar den mesta tiden hemma med att ta hand om hushållet och Landons hemundervisning innan Hogwarts. Men vissa tidiga förmiddagar jobbar hon ibland även i en liten floristbutik för magiker i London dit hon tar sig med flampulver.

När Landon var tolv år separerade de och flyttade isär, men båda bodde fortfarande kvar i samma stad. Så på sommarlovet flyttade Landon varannan vecka mellan föräldrarna. Charles hade hittat ett lagom litet hus för honom med ett hemmabibliotek där de flesta böckerna handlar om astronomi. Men för Cordelia däremot blev det lite svårare att bara leva ensam på sitt jobb i blombutiken. Mellan Landons andra och tredje år på Hogwarts tog hon flera små jobb för att ha råd att bo i den lilla lägenheten inne i Shrewsbury. Efter den korta tiden kunde hon verkligen konstatera
att hon inte passade som reklamutdelare.

Så småningom lönade sig det stressiga arbetet när hon träffade en ny man. De hade varit bekanta på Hogwarts också, Maurice och hon hade gått i samma elevhem men i olika årskurser. De flyttade ihop i Maurice och hans dotter Amelias gamla hus en bit utanför staden. Amelia och Landon som gick i samma årskurs på Hogwarts var härmed låtsassyskon.

Det första året på Hogwarts var nog det bästa, även om Landon inte riktigt hade några nära vänner. Det var mest att han då och då brukade prata med sina elevhemskamrater och kanske sitta i samma sällskap som dem i uppehållsrummet och mest lyssna på samtalet, läsa eller pyssla med något annat. Samtidigt hade han precis fått en egen kikare med sig till Hogwarts av sin pappa som han kunde titta på stjärnor och planeter med. Från början hade intresset mest handlat om att bygga kartongraketer och försöka hitta på olika sätt att skjuta upp dem på rymdfärder till månen från trädgården. Men nu skulle han även få lära sig astronomi på riktigt på Hogwarts! Landon fantiserade om ett fantastiskt teleskop som man kunde se planeternas yta med, och hur läraren kanske till och med hade varit ute i rymden någon gång.

Han hade verkligen sett fram emot att få börja ha alla ämnen och upptäcka slottet och det stora biblioteket som hans pappa berättat om. Det lät ju hur mycket bättre som helst än att vara hemma hela dagarna med sin mamma. Landon försökte sitt allra bästa att få lika bra betyg som Charles sagt att han själv haft, och det lyckades ganska bra.

Året efter började Landon tycka att det kanske inte riktigt var lika fantastiskt längre. Det var ju faktiskt inte heller så värst stor skillnad från hemundervisningen, bara det att lektionerna tog plats på ett stort slott istället. Inte heller det här året var kompisar något han brukade ägna sig åt så mycket. När Landon inte hade något att göra på eftermiddagarna gick han till biblioteket för att låna någon rymdbok. Han hade nämligen bestämt sig för att om han skulle jobba med rymden efter Hogwarts var det kanske säkrast att veta mest i hela världen om det. På sommarlovet innan tvåan hade också hans mamma och pappa skiljt sig. Landon hade blivit lovad att de fortfarande var bra vänner och att allt nästan skulle vara som det brukade vara för honom. Därför verkade det mest som något positivt att bli av med grälen som kunde uppstå hemma.

Kikaren som han fått märkte Landon också snart att han inte skulle få så mycket användning av. Det var inte så lätt att komma åt att se några stjärnor från slytherins sovsal nere i källaren.

I början av trean fick både Landon och Amelia från samma årskurs ett brev från Cordelia och Maurice där de berättade att de skulle flytta ihop snart i Maurice och Amelias villa utanför Shrewsbury. Cordelia ville lämna den lilla lägenheten hon haft så fort som möjligt, både för att den var trång och för att hon bodde alldeles för nära mugglare enligt henne. Maurices dotter Amelia och Landon var nu någon form av låtsassyskon. Till en början var det inte något som Landon brydde sig så mycket om, men när den pratglade Amelia började följa efter honom och envisas med att prata blev det lite jobbigare.
Visst var hon trevlig och så, men Amelia var lite som senap. Gott i små mängder. Innan brevet i trean hade Landon bara vetat att hans mamma hade träffat någon som hette Maurice, hade en dotter och att han var trevliga och så, men han hade inte mött honom själv.

Redan då var Landon och Amelia ungefär lika långa, något som skulle komma att hålla i sig under resten av åren på Hogwarts också eftersom att Amelia var ganska lång för sin ålder, och Landon ganska kort.

I trean valde han till maskeringsmagi och latin efter ett långt samtal innan skolstarten med Charles om vad han skulle få bäst nytta av i framtiden. Egentligen var ju inget av de ämnena något som han tyckte var särskilt intressant, men så kanske det var i skolan. Det spelade ju ingen roll om det var kul eller inte.

När Landon och Amelia kom hem för att fira jul hemma tillsammans med den nya familjen Lowe och Brown var det inte som någon annan jul hade varit tidigare. Cordelia och Amelia hjälptes åt att laga mat i det ganska trånga köket medan Landon och Maurice dukade upp julbordet med den vita duken och röda ljusstakarna, han hade nog inte sett sin mamma så glad på år.

Den julen fick Landon en kattunge i julklapp, efter lovet fick den följa med tillbaka Hogwarts. Trots att han inte tyckte om att få den grå pälsen i näsan när han lät henne krypa upp nära och helst lät henne vara på avstånd tyckte Ursula verkligen om honom. Det var konstigt att Landon kunde vakna mitt i natten med katten liggandes tvärs över ansiktet medan Amelia som gärna gosade med Ursula bara blev riven hela tiden. Charles hade listat ut mer och mer genom deras ugglepost att Landon för det mesta var ensam i skolan, och pratat med Cordelia. Båda tyckte att det var en bra idé att skaffa honom en liten kompis.
Det närmaste Landon dittills kommit ett eget husdjur var när han utsett en mask till sin astronautassistent på rymdfärder. Men det dröjde inte heller särskilt länge innan han hittade den uttorkad och bortglömd på bottnen av kartongrymdskeppet.

Det här året var astronomi det enda ämnet som han behöll de så bra betygen i, det andra var han helt enkelt inte lika motiverad att lägga ner så mycket tid på längre. I fyran började Landon och Amelia lära känna varandra bättre. Visst kunde Amelia vara lite för mycket ibland, men Landon tyckte för det mesta ändå om att prata med henne. Att inte kunna hålla på med stjärnskådning som Landon brukade göra hemma började snart bli så tråkigt att han kände sig tvungen att hitta på en annan lösning. Han visste när på året man kunde se Jupiter, men att sitta nere i uppehållsrummet och stirra upp i taket gjorde det inte lättare att stå emot lusten att gå ut och titta på den. Med kikaren om halsen smög han så tyst han kunde ut från uppehållsrummet en tidig morgon i mitten av fyran. Den gången kom han bara en halv korridor innan han vände om och skyndade tillbaka eftersom att han höll på att stöta ihop med en professor, som tur var kom han tillbaka obemärkt.

Nästa gång gick han ut i bara sockorna så att fotstegen inte skulle eka så mycket mellan väggarna, och då kom han ungefär en och en halv korridor längre. Under fyran hände det ett par gånger att han lyckades ta sig till ett klassrum utan att bli påkommen, men för det mesta hade han otur. Då hamnade han hos professor Vellarvo som inte verkade så värst glad åt att Landon aldrig bättrade sig på att följa reglerna om utegångsförbudet på kvällen. Något annat han tyckte om var samtalen som han brukade ha med sin pappa hemma på loven, men också med ugglepost när han var i skolan. För det mesta om Charles jobb men ibland också hans skolgång och hur viktigt det var med GET och FUTT proven, särskilt med Landons höga förväntningar på framtiden. Och det fick honom att lägga ned ännu mer tid på skolan efter lektionerna, och i skolårets slut lite bättre betyg.

När det femte skolåret skulle börja hade Landon förberett sig för att ta en paus med alla rymdböcker och börja läsa mer om de andra ämnena också. Rymdböckerna på fritiden fick han ägna sig åt på natten någon gång ibland och studierna på eftermiddagarna. Hursomhelst höll ju alla andra femteårseleverna på med det. Det fungerade ganska bra, förutom att Landon alltid var trött, det hade hänt att han vaknade av att någon petade på honom där han somnat i en bok i uppehållsrummet. Under jullovet i femman hade Landon och Amelia även fått reda på att Cordelia och Maurice skulle förlova sig, snart skulle de bli bonussyskon på riktigt.

Året slutade det med att proven gick ganska bra, inte under godkänt i något ämne iallafall. När året började ta slut hade han som de flesta andra elever funderat på vilka ämnen han skulle läsa i sexan, och Charles började som tidigare ta upp ämnesval att diskutera igen och igen. Tillslut kom Landon fram till att det skulle bli trollformellära, astronomi, försvar mot svartkonster och latin.