Gott nytt år! Dags för årets storkoll! Om du vill behålla dina karaktärer behöver du säga till i den här tråden senast 23:59 sön 2 februari. Säger du inte till i tid kommer dina karaktärer att rensas ut.

Julkalender 2019 hittar du i den här tråden!

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉 // OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

April Carter [R] (vixiepixie)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 415
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

April Carter [R] (vixiepixie)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Godkänd » 16 Aug 2009, 09:38

April Carter, Westminster i London

I en liten lägenhet på högsta våningen mitt i London, Westminster sitter April Carter i sitt sovrums fönster. Hon ser på regnet som strilar ner och på bilarna som rusar förbi nedanför henne. Hennes spegelbild reflekteras i den kalla rutan och tillbaka tittar en mager flicka med långt lockigt hår med en mörkbrun färg, och ljust blåa ögon. Rummet hon sitter i är litet och enkelt och golvet är täckt med böcker av alla de slag. Många skulle säga att April är en pluggis men hon själv skulle säga att hon bara var smart. Hon läste inte på så mycket till proven, men fick ändå alla rätt. Utanför fönstret flyger en uggla förbi.

Big Ben slår nio och en kritvit katt smyger in genom den öppna dörren.
”God morgon Snowman” säger flickan och plockar upp katten. Hon hade hittat honom ute på gatan när han bara var en liten kattunge. April kunde inte lämna honom där utan tog med honom hem. Hennes pappa hade förstås protesterat men även han smälte när han såg på den lilla vita dunbollen. Hon suckade ledset när hon tänkte på sin pappa Charles. Hennes föräldrar hade skilt sig för precis ett år sen nu och hon hade, tillsammans med sin mamma Anne, flyttat från deras lilla radhus till en tråkig lägenhet mitt i London. Tack vare Annes välbetalda jobb och ett stort arv från Aprils mormor hade dem haft råd med en ganska stor lägenhet. Hon träffade knappt sin pappa överhuvudtaget längre eftersom han flyttat till Cornwall. Han hade inte ens kommit på hennes födelsedag hon hade bara fått ett kort där det stod: ”Jag hjälper dig med inköpen senare vännen”. Hon hade inte riktigt förstått vilka inköp han menade men hon gissade på att det var till den där skolan han berättat om, där hon kanske skulle gå. Hennes pappa hade berättat många historier. Otroliga historier om varulvar, jättebläckfiskar, sjöfolk och fenixar.
”Lögner!”, fnös hennes mamma jämt. ”Lögner och fula trick för att lura dig,” sa hon. April ville tro och blev ledsen när hon sa så, men nu var hon bara arg för att hennes pappa lämnade henne i sticket så här. Kanske det var bara påhitt och fantasier, för hon hade inte fått något erbjudande om någon skola, men hoppades ändå att hon skulle få lämna den skola hon nu gick i för där hade hon inga vänner. Hon visste inte riktigt varför, kanske var det för att de andra barnen tyckte hon var tråkig, för någon bra humor hade hon inte. Eller att hon var en pluggis eller bara för att hon var annorlunda på något sätt. Alla undvek henne, ingen satte sig bredvid henne på lunchen eller i klassrummen. På idrotten blev hon alltid sist kvar när man skulle välja lag, visserligen delvis för att hon var dålig på sport. Hon hade sökt både på Internet och i böcker, men ingenting, nej ingenting sa något om en skola kallad ”Hogwarts” så hennes hopp började ta slut.

Hon gick genom hallen och ut i köket där en kvinna med kort hår med samma mörkbruna färg som Aprils satt vid bordet iklädd en lila morgonrock. Lila var både Annes och Aprils favoritfärg. Anne hade en kaffekopp i ena handen och satt och läste tidningen. Hon tittade inte upp när April steg in.
”God morgon” sa hon kort. Anne hade varit en glad och skämtsam kvinna innan skilsmässan men sen blev hon ilsken och bitter, men då och då sken hon upp och blev som förr, för att sedan bli lika arg som vanligt.
”Hej” svarade April och tog lite rostat bröd.
”Går du och hämtar posten?” Frågade hennes mamma. April svarade inte utan gick ut i hallen och plockade upp en bunt med brev och kollade igenom dem, mest räkningar.

Det ringde på dörren. April öppnade och utanför stod en lång kvinna med en grön klädnad. Hon hade ett brev i handen.
”God dag miss Carter, jag är Marie Hastings och kommer från trolldomsministeriet” hon klev in utan att fråga om lov ”jag har med ett brev till er, är er mamma inne?” utan att vänta på svar tågade hon iväg mot köket.

När Anne och April öppnade brevet, såg Anne, efter att ha skummat igenom det, lite skamsen ut. April kände en bubblande lycka och kramade sin mamma.