Gott nytt år! Dags för årets storkoll! Om du vill behålla dina karaktärer behöver du säga till i den här tråden senast 23:59 sön 2 februari. Säger du inte till i tid kommer dina karaktärer att rensas ut.

Julkalender 2019 hittar du i den här tråden!

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉 // OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

Rosanne Ellsworth [R] (Sarah Broke)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 418
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Rosanne Ellsworth [R] (Sarah Broke)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Rosanne Skyler Ellsworth, Exeter

“Det är min koffert, det står mina initialer på den!” En lång trettonåring drar i den stora kofferten som är märkt med R.S.E. i snirkliga blåa bokstäver.

“Dumskalle vi har samma initialer, din koffert står kvar under trappan.” En sextronårig flicka med kort blont hår drar i kofferten från andra hållet. Att deras föräldrar gett dem samma initialer hade varit så korkat. Framför allt när deras saker märktes upp med initialerna. De kunde väl åtminstone ha bytt plats på förnamnen på någon av dem så att de inte hade exakt samma ordning?

“Nej det här är min, jag tog fram den själv igår.” Pojken fortsätter envisas och drar i kofferten igen.

“Nej din har en annan färg på texten, den blåa är min!” Rosanne som flickan heter drar i kofferten samtidigt som pojken släpper den vilket resulterar i att hon tappar balansen och ramlar omkull.

“Åh förlåt du har rätt det är din!” Pojken försvinner iväg utan att bry sig om att sin syster.

“Pucko du kan inte bara släppa sådär.” skriker Rosanne efter pojken. Att syskonen Ellsworth bråkade var inget ovanligt. Så hade det varit större delen av hela deras liv och det vanligaste de bråkade om var vems grejer som var vems. Deras relation var en typisk syskonrelation, där de ena stunden bråkade och nästa kunde vara bästa vänner och umgås med varandra.

“Vad är det för oväsen?” Beryl Ellsworth, tonåringarnas mamma dyker upp i det lilla vardagsrummet.
“Roswell är otrevligt som vanligt och försöker sno mina saker.” Rosanne ställer sig upp och börjar borsta av hennes kläder. Beryl suckar,

“Rosanne jag trodde du skulle vara den mogna av er två. Kan ni inte vara snälla mot varandra de sista 24 timmarna innan ni ska tillbaka till Hogwarts.” Deras mor var van att de båda barnen bråkade, innan de började på Hogwarts hemundervisade hon barnen. Det hade troligen varit bättre för familjens ekonomi om hon hade haft ett jobb, men föräldrarna hade hävdat att det kostade för mycket med privatundervisning och att hemundervisning var det bästa alternativet.


Rosanne var otroligt nervös när hon började på Hogwarts. Hon var rädd för hur folk skulle behandla henne när majoriteten av hennes saker var begagnade. Skulle de se ner på henne för att hennes saker inte var lika nya som andras? Hon behövde dock inte oroa sig länge. Redan första kvällen lyckades hon få vänner bland elevhemskamraterna i Ravenclaw. Rosannes sociala förmåga gjorde att hon hade enkelt att umgås med klasskamraterna och få nya vänner. Skolan var också något hon klarade utan problem eller vidare ansträngning. Fördelen med att vara lättlärd var att hon inte behövde studera särskilt mycket för att få bra betyg.


Andra året på skolan var kämpigare för Rosanne, hon sköt i höjden och växte snabbt ur hennes begagnade skoluniform som var inköpt precis innan skolstarten. Det tog emot att be föräldrarna om en ny eftersom hon visste att de var tufft att få råd med alla skolsaker. När slutligen lärarna på skolan började klaga fick hon snällt be sina föräldrar om en ny. När hon växte ur skoluniformen för tredje gången under året fick hennes föräldrar säga nej. Pengarna för att kunna köpa en ny uniform var slut, hon skulle behöva vänta någon månad till innan hon skulle kunna få en ny. Rosanne bestämde sig för att lösa problemet utan sina föräldrars hjälp och frågade runt bland de äldre eleverna efter någon formel som kunde göra uniformen större. Efter många frågor hittade hon tillslut några som kunde hjälpa henne. Det var ingen formel hon själv lyckades bemästra under året, den var för komplicerad för att en andraårselev skulle kunna lära sig den.


Att börja tredje året med kunskapen om vem hon kunde gå till för att få hjälp med uniformen var betryggande. Att hon dessutom fått kontakt med äldre elever gjorde att hon snappade upp mycket av de saker som hände i slottet. Även om hon inte blev inbjuden till alla fester som hölls eftersom hon ansågs vara för liten så fick hon ett ganska bra kontaktnät bland de äldre. Ibland blev hon inbjuden till lekar i form av av snurra flaskan. Det var under tredje året som Rosanne och elevhems- och klasskamraten Sandrine Tingelton hittade varandra. Båda flickorna kom från lågstatusfamiljer och hängde i samma kretsar. De började hitta likheter fatta tycke för varandra, det tog inte lång tid innan de var bästa vänner.


Sommarlovet mellan tredje och fjärde året var omskakande för Rosanne. När hon och Roswell kom hem från Hogwarts fick de veta att deras föräldrar hade en tillfällig separation. Deras mamma hade flyttat till sin syster och ingen av föräldrarna ville prata om det. De båda syskonens relation med varandra var ovanligt bra under sommaren när de med gemensamma krafter försökte ta reda på vad som hade hänt. Rosanne som var mest ihärdig i att fråga bråkade mycket framför allt med hennes pappa då hon spenderade mest tid med honom.


Sommare satte sina spår på Rosanne då hon blev mer sluten. Hon började undvika att prata om känslor och blev en mästare på att byta ämne när samtal började leda in på något hon inte ville prata om. När hon inte hängde med Sandy eller några av de äldre eleverna spenderade hon tid med att försöka lista ut vad som hänt mellan hennes föräldrar. När hon väl började fundera på samtalen hon hört mellan hennes mamma och moster under sommarens besök gick det snabbt att lista ut att hennes pappa hade varit otrogen. Vad som var svårare att lista ut var vem hennes pappa hade varit otrogen med, samtalen hade inte avslöjat något av det.


När syskonen Ellsworth kom hem för jullov hade deras föräldrar flyttat ihop igen, något Rosanne hade svårt att acceptera. Hon kunde inte förstå hur hennes mamma förlåta något som otrohet? Rosanne konfronterade sin mamma som försvarade valet att flytta ihop med rgumentet att hennes pappa bett om ursäkt och lovat att det inte skulle hända igen. Eftersom Rosannes bror Roswell inte kände till hela historien var bara glad att föräldrarna var tillsammans igen. Han kunde inte alls förstå varför Rosanne blev kall mot sina föräldrar vilket tärde på syskonens relation. Hela händelsen med hennes föräldrar fick inverkan på Rosannes sätt att se på förhållanden och pojkar. Förhållanden är något hon bestämde sig för att undvika, det är uppenbarligen inget bra att ha. Hon har inget emot att flörta eller hångla med pojkar men något seriöst vill hon inte ha. Förhållanden var något Rosanne var noga att undvika att hamna i under resten av fjärde året. Visst skolan var inte så stor så det fanns inte hur många som helst att hångla med, men att hångla med samma person var inte alls samma sak som att ha ett förhållande.


Under sommarlovet mellan fjärde och femte året gjorde Rosannes föräldrar ett antal försök att reparera deras skadade relation med deras dotter. Trots familjens dåliga ekonomi var deras sista försök att köpa en brunspräcklig uggla som fick namnet Echo. Rosanne fick dåligt samvete eftersom hon visste hur dåligt ställt familjen hade det med pengar. Den kalla tonen som varit mot familjen ersattes med försök att vara trevlig mot hela familjen. Rosanne var övertygad om föräldrarna måste ha sålt något för att få råd med ugglan, hon kunde dock inte finna vad som saknades i huset. Relationen mellan Roswell och Rosanne blev mycket bättre när Rosanne inte längre bråkade med föräldrarna. Det var nästan som att inget hade hänt mellan syskonen.

När det var dags att åka tillbaka till Hogwarts för femte året märkte Rosanne att Roswell var avundsjuk på hennes uggla vilket fick Rosanne att lova att han kunde använda Echo ifall han ville skriva hem.


Rosanne var medveten om att hennes femte år var viktigt för hennes framtid. Det femte året innebar GET-år vilket innebar att hon behövde se till att få bra betyg i de ämnen som var relevanta. Hon visste att hon ville fortsätta läsa inom helande och såg därför till att studera tillräckligt mycket för att få fortsätta med de ämnen hon skulle behöva. Det var skönt att vara lättlärd eftersom hon då inte behövde lägga ner all tid på att studera. Hon fick fortfarande tid att umgås med vänner och bekanta. Fester och pojkar är fortfarande ett intressant område för flickan och något som fick ta plats under hennes femte år. Hon höll fortfarande på att inte ha något seriöst och stannade vid hångel. Det blev dock svårare då det kändes som att fler började vara ute efter mer än bara hångel. Att gå längre kändes läskigt och hon ville definitivt inte prata känslor. På en skola där alla känner alla sprids rykten och information fort och hennes urval blev helt klart begränsat, det var inte helt ovanligt att hon ofta hånglade med samma killar.


Nu var det mindre än 24 timmar kvar tills det var dags att åka tillbaka till Hogwarts och därmed dags att packa kofferten. Att hon och Roswell bråkat om vems koffert som var vems var normalt och det var ofta deras mor fick bryta upp deras bråk.

“Det är inte mitt fel att Ross försöker sno min koffert.” Rosanne tyckte inte om att hon skulle behöva vara mer mogen bara för att hon var äldre. Speciellt inte när hennes bror beter sig som han gör. Rosanne lämnar vardagsrummet tillsammans med kofferten och beger sig mot hennes rum. Det var dags att packa ner alla saker. Hon ser på sakerna som ligger i olika högar av saker som ligger i hennes lilla rum, böcker, pergament, bläck, fjäderpennor. Tidigare under veckan hade hon gjort en lista på allt som skulle med till Hogwarts. Under morgonen hade hon plockat ihop sina saker och lagt dem på sängen. När det gällde saker som skulle med till Hogwarts kändes det bättre att vara noga så hon inte glömde något. Hon börjar lägga ner saker i kofferten och stryker varje sak hon lägger ner från listan. Det skulle bli skönt att komma tillbaka till Hogwarts, mindre kul att ha skolarbete igen för det var skönt att vara ledig. Däremot var det roligt att träffa alla skolkamrater igen, speciellt att få hänga med Sandy. Hon ser bort mot den tomma buren, hennes uggla Echo var nog ute och flög en sista gång innan det var dags att åka tillbaka till Hogwarts. Snart skulle de vara tillbaka på Hogwarts.