Gott nytt år! Dags för årets storkoll! Om du vill behålla dina karaktärer behöver du säga till i den här tråden senast 23:59 sön 2 februari. Säger du inte till i tid kommer dina karaktärer att rensas ut.

Julkalender 2019 hittar du i den här tråden!

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉 // OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

Riley Kerry [R] (Vaniljtea)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 415
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Riley Kerry [R] (Vaniljtea)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Riley Joy Kerry, Carrigaline, Irland


”Riley?”

Rileys tolvåriga lillebror Quinn kikar in genom dörren till Rileys sovrum. Riley tittar upp från sängen, där hon ligger utslängd på mage och bläddrar igenom en musiktidning. Hon ler mot Quinn och viftar med ena handen att han får komma in.

”Kan du förklara vad den här meningen betyder?”

Quinn klättrar upp på Rileys säng och öppnar boken han har med sig. Det är en av deras storebror Patricks gamla skolböcker, andraårselevernas Försvar mot Svartkonster-bok. Riley använde den också när hon gick i tvåan, årskursen Quinn ska börja i om ungefär en månad. Riley tyckte aldrig att ämnet var särskilt intressant, men Quinn älskar det, och vill alltid läsa i förväg – en annan egenskap Riley inte delar med sin yngre bror. Hon läser i alla fall stycket han pekar ut och förklarar så gott hon kan vad det betyder, och Quinn tågar leende ut med boken i famnen några minuter senare.

Riley tänker tillbaka på sina tidiga år på Hogwarts, skolan där alla tre syskonen Kerry, och deras föräldrar, har studerat magi. Hon var väldigt ivrig när hon började i ettan, det minns hon tydligt. Nervös var hon också. Riley hade längtat till skolan hela livet, efter att ha hört berättelser från sina föräldrar, och från Patrick, som var två år äldre än hon själv. Hon ville träffa fler magikerbarn att umgås med, och se det magnifika slottet alla pratade så hänfört om. Riley var dock inte den mest självsäkra elvaåring – hon skämdes över sina kraftigt växande ögonbryn och faktumet att hon var ganska rund, både om magen och om ansiktet. Men hennes nya vänner i Ravenclaw verkade inte bry sig om det, och hon hade ett riktigt bra första år på skolan.

Det andra året såg en snäppet säkrare Riley, som fick en nära vän i klasskamraten Eos Salt. Att de blev vänner för att Riley liksom fattade tycke för Eos och började umgås med henne närhelst hon verkade ensam var inte någonting Riley reflekterade över, men hon uppskattar än idag Eos sällskap, och räknar henne till sina bästa vänner. Dessvärre hamnade hon på fel sida med Iskander Medhi under året. Riley hade av misstag råkat trampa på Iskanders katts svans och sedan katten tjöt till av smärta har Iskander aldrig förlåtit Riley. Först var hon väldigt ledsen och ångerfull och bad tusenfalt om ursäkt, men till slut slog det över i att hon blir lite sur på honom också, eftersom han inte verkade förstå att hon självklart inte gjort det med flit. Riley fnyser lite där hon ligger på sin säng. Hon gillar fortfarande inte den tjurskalliga elevhemskamraten.

Under sommaren till hennes tredje år växte Riley äntligen ifrån majoriteten av sitt bebisfett och hon kände sig mycket mer bekväm i sin kropp när hon kom tillbaka till skolan i september. Hon hade också fått en fin kamera i födelsedagspresent av sina morföräldrar och fick snabbt upp ögonen för fotografi. Det blev hennes största hobby det året och hon kombinerade det med promenader längs skolområdet. När hon gick där med kameran i högsta hugg lärde Riley känna Vaila McAllister, som gick i Hufflepuff. Vaila kunde mycket mer om fotografi än Riley och de började fota saker tillsammans, vilket snart utvecklades till en nära kompisrelation. Det var också i trean som Riley började studera filosofi och det ämnet tyckte hon så mycket om att hon har fortsatt med det efter GET-examen i femman.

I fyran utökade Riley sin bekantskapskrets ytterligare. Hon ler lite när hon tänker tillbaka på de många kvällarna i Ravenclawtornet med vännerna. Riley har alltid gillat sitt sällskapsrum och håller inte alls med Patrick som hävdar att Gryffindortornet, där han bodde, är bättre. I fyran kom hon närmare Pearl Kingston och tillsammans med Eos började de tre flickorna utveckla ett intresse för skönhet och hälsa. Riley fick äntligen bukt på sina bångstyriga ögonbryn när pincetten introducerades i hennes liv och hon började experimentera med smink, hudkrämer och festliga frisyrer. Det blev inte alltid en succé… Hon tittar bort mot sin spegel, där flera foton sitter fastklämda i ramen, på tjejerna i sovsalen med minst sagt kreativt smink. Riley blev också djupt förälskad för första gången, i en pojke som tyvärr hade en fruktansvärt irriterande flickvän, åtminstone tyckte Riley att hon var dryg. När hon och Shobha Chaudhari sedan skulle samarbeta under ett grupparbete gick det väl sådär… Som tur är går Chaudhari i Hufflepuff och Riley behöver inte träffa henne så ofta.

Annars har hon ingenting emot andra elevhem, framför allt inte Hufflepuff, som förutom Vaila också huserar en av Rileys äldsta vänner, Ptolemy Prod. De har på sätt och vis växt upp tillsammans, eftersom deras föräldrar känt varandra sedan sina egna år på skolan. Under åren på Hogwarts har väl Riley och Ptol växt ifrån varandra lite, eftersom de går i olika elevhem, men han är ändå en av Rileys äldsta vänner och hon ser honom lite som en låtsas-kusin. När de fick i uppgift att arbeta på ett projekt i femman tyckte Riley bara att det gick bra. Hon har alltid haft lätt att umgås med Ptol och de gjorde riktigt bra ifrån sig. Det var under femte året som Riley verkligen märkte att hennes kropp förändrades – förutom längden hade hon nu lite höfter och lite bröst. Det var till hennes förtret ingen jättestor förändring, hon var fortfarande slank och lite kantig, men hon njöt ändå av att få köpa sin allra första, riktiga bh en helg i Hogsmeade. Annars minns hon mest förra året som stress inför GET-proven, men hon lyckades efter många timmars slit bli godkänd i allt utom trolldryckslära. Det hade aldrig varit hennes bästa ämne och efter att ha smält kitteln under provet hade Riley inte direkt höga förväntningar på det betyget.

”Tänk snabbt!”

En plötslig kaskad av strumpor regnar ner över Rileys säng och flera träffar henne i ansiktet. Överraskad sätter hon sig snabbt upp och blänger på Patrick som står i dörröppningen.

”Men vad gör du?” utbrister hon irriterad och stryker bort ludd från sina ögonfransar.

”Mamma har tvättat,” svarar hennes storebror, som om det förklarar varför han kände behovet av att kasta strumpor på henne. Riley får tag i sin kudde och slänger den mot dörren, men missar Patrick och kudden slår i stället i dörrkarmen. Han flinar och räcker ut tungan åt henne, innan han snabbt skyndar bort från dörren, retsamt visslande.

”Du borde väl lära dig tvätta själv snart!” ropar hon efter honom. Rileys storebror tog examen från Hogwarts förra året men har än så länge bott hemma. Till hösten ska han flytta till en lägenhet med en kompis och på sätt och vis längtar Riley till dess. Å andra sidan kommer det kännas lite konstigt att vara hemma utan honom… Men Patrick var vuxen och borde antagligen flytta hemifrån. Dessutom har han lovat att ta inredningstips från sin kreativa syster och det ser Riley verkligen fram emot. Förutom musiktidningar kan hon ligga i timmar och bläddra i inredningsmagasin och föreställa sig hur hon själv ska ordna sitt framtida hem en dag.

Den dagen lär ju dröja en del dock, eftersom hon först och främst har två år på Hogwarts klar. Efter förra årets stress är Riley ganska skoltrött och har inte valt mer än två ämnen att fortsätta med, men planerar att lägga till kortare kurser som erbjuds de elever som studerar på FUTT-nivå. När hon hade möte med sin elevhemsföreståndare förra året var hon tvungen att börja tänka på sitt liv efter skolan och kom fram till att hon, om möjligt, vill jobba inom media. Som journalist eller fotograf, för ett populärt magikermagasin av något slag. Riley plockar ihop strumporna och hoppar upp för att lägga dem i sin garderob. På nattduksbordet ligger flera tidningar i hög och om hon har tur kanske hon kan arbeta för någon av dem.

Hon sträcker på sig och kastar en blick på klockan. Det borde vara middag snart… Hon går ner till husets första våning och finner sin mamma i köket.

”Kan jag hjälpa till med något?” frågar hon och får tacksamma instruktioner att duka bordet. Annalise Kerry, Rileys mamma, är en äldre kopia av sin dotter. De har samma honungsblonda nyans på håret och guldbruna ögon. Både mor och dotter är långa och slanka. Det enda Riley egentligen har ärvt i utseendeväg från sin pappa är de kraftiga, mörka ögonbrynen.

”Här luktar det gott,” kommenterar just Owen Kerry, som förväntansfullt slår ihop händerna och förtjust sniffar i luften när han kommer in i köket. ”Ska jag hälla av riset, älskling?”

En liten stund senare sitter hela familjen till bords och irländskan klingar högt när hälften av dem talar i munnen på varandra. Rileys familj pratar högt och gärna med varandra och det pågår minst två samtal åt gången när de träffas. Quinn petar bland sina grönsaker och kommenterar hur mycket han ser fram emot att gå till Diagongränden om en vecka för att titta på fler böcker. Riley skakar roat på huvudet, eftersom hon lika mycket som Quinn vet att han kommer få använda Patricks gamla. Det ska hon också göra, fast hon behöver kanske skaffa en ny till filosofin, eftersom storebrosan inte läste det ämnet.

”Jag tänkte skriva till Eos och Pearl så vi kan träffas där, vi vill titta på kläder tillsammans,” säger hon till sin mamma som nickar frånvarande. Patrick förklarar just sitt senaste projekt på jobbet och Riley suckar. Hon är inte egentligen missnöjd, faktum är att hon säkert kommer sakna sin familj under det kommande året… Det brukar hon göra, men hon ser ändå fram emot att åka tillbaka till Hogwarts igen. Innan dess ska hon dock fortsätta njuta av sommarledigheten och hon lyckas övertala sina bröder att det är deras tur att diska efter maten, så att hon kan sätta sig i vardagsrummet med pappa och lyssna på reportaget från den senaste Quidditchmatchen.