Gott nytt år! Dags för årets storkoll! Om du vill behålla dina karaktärer behöver du säga till i den här tråden senast 23:59 sön 2 februari. Säger du inte till i tid kommer dina karaktärer att rensas ut.

Julkalender 2019 hittar du i den här tråden!

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉 // OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

Eli Honeycutt-Meadows [H] (Toadyone)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 415
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Eli Honeycutt-Meadows [H] (Toadyone)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Eli Honeycutt-Meadows, Haworth, Yorkshire, England

”Eli! Kan du komma och leka med mig?!” ropar en flickröst lite dämpat sådär som det blir mellan våningarna i ett hus. ”Snälla Eli! Justice är sååå tråååkig!” samma flickröst hörs igen.

”Är jag ju inte! Det är Liberty som är tråkig!” hörs en något äldre flicka ropa.

”Visst syrran, men då får du hänga med ut sen för jag måste plåta lite” Eli Honeycutt-Meadows tycker om sina yngre systrar, men de kan vara lite mycket ibland. Särskilt när han är mitt uppe i ett av sina många konstnärsprojekt.

Vid ett ekfärgat skrivbord sitter den nyblivna elvaårige pojken med fluffigt, lite lockigt ljusbrunt hår som ramar in ett hjärtformat ansikte med smilgropar i kinderna. Skrivbordet är fullt av utspridda tidningar, pergament, fjäderpennor, olika sorters bläck och en del böcker. Det finns ritningar, teckningar, olika sorters pyssel och små miniatyrer av allehanda slag på bordet och även vid sidan av bordet.

Elis blå ögon är fästa på det knappt ordnade kaos som han befinner sig i och som han stormtrivs att vara en del av. Han har just avslutat en målning som föreställer en puffsurrare som rider på en katt. Just den här av pojkens många målningar är inte enbart baserad på hans stora fantasiförmåga utan samma scen inträffade i hans hem nyligen eftersom familjen har både en katt och en puffsurrare. På väggarna i rummet finns också en del målningar, men även många fotografier. Eli är en konstnär och det är han stolt över. Trots att pojken oftast har många projekt på gång samtidigt lyckas han ändå få det mesta gjort.

”Kommer du nån gång då?” Lillasyster Liberty är inte den mest tålmodige man kan tänka sig.

Eli suckar och kastar en blick ut genom fönstret och ser att det är lika bra att ge sig ut med kameran om han vill lyckas fånga det perfekta sommarljuset. Det är i slutet av juli och sommaren är som bäst. Han reser sig upp från den gula fåtöljen och fattar tag om kameran han har hängande om halsen. Han börjar bege sig ned genom huset för att komma ut på gården.

Efter en kort stund träffar han på de båda systrarna som ropat efter honom. För engångsskull verkar de båda systrarna hänga tillsammans, även om Eli ser att Justice tålamod för deras yngsta systers lekar och påhitt börjar rinna ut. De tre syskonen Honeycutt-Meadows är ganska olika varandra, särskilt de två yngsta och de brukar inte umgås mer än nödvändigt för två personer som bor ihop. Eli kommer bäst överens med Justice men har inte direkt något emot att leka tillsammans med Liberty, även om det kan vara lite uttjatat ibland. Trots det stöttar de varandra i vått och torrt.

”Kom och lek med mig nu då Eli” Liberty fladdrar med ögonfransarna och försöker dra med sig storebrodern bort till sitt rum.

”Vi får leka ute eller så får vi leka senare, jag måste ut och plåta. Det bästa ljuset som finns på hela året kan jag inte låta bli” Eli tar tag i systerns hand och drar med sig henne ut. Liberty protesterar inte och även Justice följer med ut med en axelryckning.

”Det ska bli kul när Harmony kommer och hälsar på, då kan vi gå och shoppa!” säger Liberty och hennes två syskon håller med. Harmony är deras äldre syster som är så pass gammal att hon inte bor hemma längre. Harmony har till och med gått och blivit lärare på Hogwarts. Snart kommer Eli få träffa sin äldre syster mer än han någonsin gjort förut när han själv börjar på Hogwarts i september. Eli gillar sin äldre syster och gillar när hon kommer hem och tar med honom ut på spännande upptäckter. Till exempel brukar Harmony ta med sig hela syskonskaran ut och shoppa. Eli gillar att shoppa tillsammans med systrarna, även om han ibland mest följer med för att drömma sig bort över hur han själv skulle kunnat skapa finare och mer spännande design för inredningen i butikerna. Ibland tänker Eli att det kunde vara kul att träffa någon jämnårig kille att hänga med, men systrarna är ändå hans bästa sällskap.

”Vart ska du fota mig då?” Liberty är den mer fåfänge av syskonen och vill ofta att Eli ska fota henne. Gärna som en modevisning när Liberty visar upp allt som hon har shoppat när bara hon och Harmony har varit iväg.

”Där borta vid hallonbuskarna blir väl bra?” Liberty rycker på axlarna som om hon inte riktigt bryr sig även om glittret i ögonen säger något annat.

”Sure, det blir nog bra” svarar Eli och syskonen går bort till rätt ställe och börjar trycka av bilder med sin kamera.

En stund senare har systrarna tröttnat på att se på när Eli fotar och har lämnat honom kvar ute i trädgården. Snart är det bästa ljuset borta och även Eli kanske borde gå in snart. Förutom att fota familjen och sådant är Eli som sagt en konstnärssjäl och det han drömmer om här i världen är att bli inredningsdesigner.

Eli kommer så väl ihåg när han för första gången följde med pappa Basil till jobbet. Till skillnad från mamma Letizia som jobbar som djurbotare har pappa Basil ett coolt jobb. Pappa Basil jobbar som mäklare och säljer en massa coola och fina hus och lägenheter. Eli hade redan då blivit helt uppslukad av den fantastiska inredningen han såg i de olika husen han fick besöka tillsammans med pappan. Det hade sporrat honom till måla och teckna som aldrig förr och Elis flit och arbetsamhet när det gäller sitt konstnärskap gör att hans föräldrar nu mer låter honom hållas. Elis intresse för inredning har de dock haft en del glädje av när det gäller deras eget hem och han har hjälpt till att skapa trivsamma och personliga rum åt familjens medlemmar. Särskilt sitt eget rum har Eli jobbat mycket med och sedan sin födelsedag den 7 juni har han slitit målmedvetet med en plan för att göra sitt rum så hufflepuffigt som möjligt. Han är nämligen fullständigt övertygad om att han kommer att hamna i Hufflepuff när han börjar på Hogwarts till hösten.

Att börja på Hogwarts är något Eli verkligen ser framemot. Visst ser han framemot att få lära sig en massa nya, spännande saker men det han mest ser framemot är att träffa en massa nya vänner att hänga med och att skapa tillsammans med, eller i alla fall att visa upp det han själv skapar för.
Som den konstnär Eli är så är han också en känslofylld person. Det är något som hans familjemedlemmar ibland får uppleva bland annat för att Eli ibland har ett visst temperament, speciellt när någon stör honom mitt uppe i alla projekt han har igång. Om någon annan än familjen beter sig dumt mot honom eller någon han bryr sig om kan han använda sin fantasiförmåga för att långsint ge igen kanske genom att sprida lite skvaller. Förutom det är han mestadels en snäll och vänlig pojke som gör det han ska och inte har några problem med att säga vad han tycker och tänker.