Gott nytt år! Dags för årets storkoll! Om du vill behålla dina karaktärer behöver du säga till i den här tråden senast 23:59 sön 2 februari. Säger du inte till i tid kommer dina karaktärer att rensas ut.

Julkalender 2019 hittar du i den här tråden!

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉 // OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

Mathilda Arrington [H] (Emmz)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 415
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Mathilda Arrington [H] (Emmz)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Mathilda Arrington, Durham, England

Himlen är mörkt grå och regnet smattrar mot fönsterrutorna men det är inget som bekymrar Mathilda Arrington. Ska hon vara ärlig så tycker hon att det är lite mysigt och så är det ju bra för blommorna ute trädgården. Hon tycker mycket om blommor och växter, och det är inte ovanligt att hon hjälper sina föräldrar ute i familjens lilla trädgård. Just nu sitter hon däremot i köket och ritar, ett annat av hennes stora intressen. Hon är kanske inte så duktig på det men hon kämpar hårt för att bli duktigare. Faktum är att hon kämpar hårt när det gäller det mesta och hennes mamma brukar säga att hon är flitig. Hon besitter dessutom ett stort tålamod och är inte den som ger upp så lätt.

”Mathilda! Mathilda! Vill du spela spel med oss?” ropar plötsligt hennes yngre bröder Lucas och Samuel från vardagsrummet.
”Nej”, svarar Mathilda och suckar.
”Varför?” frågar Lucas.
”Ni försöker alltid fuska och det är inte så roligt”, får de till svar.
Mathilda tycker inte om orättvisor, personer som fuskar och liknande. Allt ska vara så rättvist som möjligt enligt henne. Även ärlighet är otroligt viktigt för henne, att ljuga tycker hon absolut inte om. Hon fortsätter därmed att rita på sin teckning som föreställer en uggla som sitter i ett träd. Djur är för övrigt något som hon tycker mycket om. Högst upp på önskelistan står ett eget djur inför hennes kommande födelsedag, helst en katt eller en uggla. Familjens gamla katt Charlie tycker hon mycket om men han kan inte följa med till Hogwarts i höst till hennes stora besvikelse. Hon får helt enkelt hålla tummarna att hennes största önskan slår in.

”Vilken fin uggla du har ritat!” säger hennes mamma Charlotte plötsligt när hon kommer in i köket och ser teckningen.
”Euhm… Tack!” säger Mathilda men vet inte riktigt om hon kan hålla med om att teckningen är särskilt fin, perfektionist som hon är.
Lite blyg och försiktig är hon också. Stora folksamlingar, att prata inför och att lära känna nya människor står inte högst på listan över saker som hon tycker om. Men bara man lär känna henne så är hon en glad och trevlig tjej och i henne får man ofta en lojal vän. Att gå på äventyr och sådant är inte heller något hon är särskilt förtjust i.

Mathildas föräldrar William och Charlotte är båda magiker och träffades redan under skoltiden. De blev snabbt goda vänner men först några år efter Hogwarts insåg de att de var kära i varandra. De gifte sig tillslut och året efter giftermålet föddes Mathilda. Bröderna Lucas och Samuel föddes två respektive tre år efter henne. Charlotte arbetar som trädgårdsmästare och det är antagligen från henne som Mathilda har ärvt sitt intresse för växter till sin mors stora förtjusning. Precis som sin mamma så är hon också ganska kort och lite rund. Hon har också ärvt sin mammas bruna, lockiga hår och de bruna ögonen. William däremot arbetar som astrolog, ett jobb som Mathilda tycker verkar väldigt tråkigt. Stjärnor och sånt har hon aldrig riktigt förstått sig på. Hursomhelst så har hon ärvt sitt runda ansikte, den smala munnen och de lite buskiga ögonbrynen från sin pappa.