Gott nytt år! Dags för årets storkoll! Om du vill behålla dina karaktärer behöver du säga till i den här tråden senast 23:59 sön 2 februari. Säger du inte till i tid kommer dina karaktärer att rensas ut.

Julkalender 2019 hittar du i den här tråden!

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉 // OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

Gabrielle Adams [H] (Sarah Broke)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 418
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Gabrielle Adams [H] (Sarah Broke)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN »

Gabrielle Adams, Blackpool

I ett litet hus vid Blackpools kust bodde John och Cynthia Adams tillsammans med deras två tvillingsöner Theodore och Nathaniel. Huset var dolt för mugglare, precis som några andra hus i området. John och Cynthia hade alltid önskat sig en stor familj och ville gärna ha fler barn, men deras försök att utöka familjen verkade inte ge några resultat. Det tog år av försök men slutligen efter åtta år den femte september utökades familjen Adams från fyra till fem. John och Cynthia Adams fick deras efterlängtade barn och Nathaniel och Theodore fick en lillasyster. Flickebarnet fick namnet Gabrielle. Hon föddes med blont hår som blev mörkare ju äldre hon blev tills det tillslut slutade mörkna vid en ljusbrun färg som var väldigt lik Cynthias hårfärg. Hennes nötbruna ögon var samma färg som Johns. Gabrielle var ett barn fyllt av glädje även om hon växte upp som ett ganska ensamt barn. När hennes båda bröder började på Hogwarts var hon fortfarande väldigt liten och de andra husen med magiker i området saknade jämnåriga barn. Flickan fick därmed underhålla sig själv den tid hon inte blev hemundervisad. Musiken hade fått ett stort inflytande i familjen och när Gabrielle inte gjorde läxor övade hon ofta flitigt på familjens keyboard, ett instrument hennes bröder inte hade fått ta med till Hogwarts. Gabrielles favorittid på året var jul- och sommarloven eftersom det innebar att hennes bröder kom hem. Det lilla huset i Blackpool fylldes av mer musik, hon älskade att höra sin bröder spela musik och sjunga, ibland spelade och sjöng de alla tre tillsammans. Bröderna var visserligen inte hemma all deras tid under loven, de spenderade mycket tid hos barnens farbror Ken. Även om hon gärna hade velat att de skulle spendera mer tid med henne vore det inte rättvist att kräva det. Hennes bröder kunde inte besöka Ken när de var på Hogwarts så hon fick dela på deras tid med deras farbror.

Innan det blev Gabrielles tur att börja på Hogwarts hade hennes båda bröder gått ur skolan startat ett band, Jinx. Att de skulle bli så stora så snabbt som de blev hade ingen räknat med, varken de själva eller deras familj.

När Gabrielle började på Hogwarts kände många till Jinx och på en så liten skola blev det snabbt känt att hennes bröder var Theodore och Nathaniel Adams i Jinx. Precis som sina bröder blev hon insorterad i Hufflepuff. Gabrielle fick mycket uppmärksamhet, något hon hon gillade. Det var roligt att stå i centrum och roligt att folk ville prata med henne. Det var en stor omställning från hemmet där hon inte hade haft någon att leka med. Nu hade hon massor av vänner. Vad hon inte hade på Hogwarts var familjens keyboard något hon saknade mycket. Gabrielle ansträngde sig för att få bra betyg första året, hennes bror hade lovat att hon skulle få en överraskning om hon skötte skolan bra.

Under sommarlovet fick Gabrielle liten harpa av sin bror. Något som han ansåg kunde vara en utmaning och var ett lite mer ovanligt instrument. Hon övade flitigt från stunden hon fick den, hennes bröder bodde inte längre hemma och därför blev det att hon fick mer tid själv med föräldrarna och hon la därför mer tid med att öva.

När andra året började fick harpan följa med till Hogwarts. Hon hade saknat att spela instrument hennes första år. Musiken kunde återigen få ta plats i hennes liv, något som fick balanseras ut med att umgås med vänner. Att hitta någon att umgås med var precis lika lätt som första året. Att det kunde vara så att folk ville vara med henne i förhoppning om att få träffa hennes bröder var inget som hade slagit henne. Visst märkte hon att folk kunde fråga om hennes bröder och hon kunde svara på frågor, men det fanns vissa saker hon höll tillbaka. Vissa saker var ändå privata och det fanns saker hon inte spred vidare, det hade inte varit rätt sak att göra.

Gabrielles tredje sommarlov bjöd inte på några roliga överraskningar i form av nya musikaliska gåvor. Däremot fick hon följa med sina bröder till studion en gång och se på när de övade. Något som gjort hela hennes sommar. Hon älskade att se sina bröder hålla på med musik, att dessutom få se dem tillsammans med deras band var ännu bättre.

Även under Gabrielles tredje år fick harpan följa med och hon spelade flitigt spelade på den. Under året började det äntligen släppa och allt slit hade gjort att hon äntligen kunde börja spela lite roligare låtar. Det hade varit vissa tillfällen då hon gärna gett upp och letat rätt på ett piano istället men tanken på hur besviken hennes bror skulle ha blivit fick henne att fortsätta öva. Även om harpan fick ta en stor del av hennes tid så drog hon sig inte undan från sina vänner det var snarare att harpan fick följa med mer. Kanske blev den coolare än vad folk annars skulle tycka för att hon hade fått den av sin bror. Gabrielle blev bättre vän med en Gryffindorelev under året och i slutet på trean blev de tillsammans.

Sommarlovet hade varit händelserikt, i början av lovet hade Jinx annonserat att de skulle splittras och ha en avslutningskonsert. Även om hennes bröder inte bodde hemma hade reportrar varit vid deras hus för att försöka få mer information om splittringen från familjen. Jinx skulle ha en avslutningskonsert som hon hade fått biljetter till, hon skulle till och med få ta med sin pojkvän. Den var bara några dagar innan det var dags att börja på Hogwarts igen för fjärde året.

Att börja fjärde året var nervöst. Hon var inte beredd på att svara på alla frågor hon var övertygad om att hon skulle få. Varför splittrades dem? Vad ska de göra nu? Att vara syster till kändisar var på både gott och ont. Det var inte svårt att hitta folk att prata med, men det var svårare att veta vilka som faktiskt var intresserad av att vara med henne och vilka som var intresserad av det senaste skvallret kring hennes bröder.